livewire Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Ωραία.Ήρθε και το booster X3 της Fortron! Το ανοίγω και τι βλέπω.... Το τροφοδοτικό είναι "σχεδιασμένο" για PCI-E κάρτες.Συγκεκριμένα τα βύσματα που δίνουν ρεύμα στις κάρτες έχουν 6 pins(2*3) ενώ η δικιά μου X1950Pro AGP έχει 2εισόδους για τροφοδοσία με το κλασικο βύσμα(4 pins) που δέχονται όλα τα parts που έχω( σκληροι δίσκοι, drives κλπ). Στο site του Πλαισίου δεν διευκρινίζει ότι το τροφοδοτικό δεν υποστηρίζει Agp mode . Οπότε εδώ υπάρχει θέμα... Anyway, ξέρει κανείς αν μπορεί να λυθεί κάπως το πρόβλημα πριν απευθυνθώ στο Πλαίσιο? Εννοώ με τη χρήση κάποιου adaptor από pci-e σε agp βύσμα? @ Delirium: Όταν το πρότεινες αρχικά το τροφοδοτικό είχες υπόψιν σου το θέμα της ασυμβατότητας και πως λύνεται?
fits13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Pedes egw me ena sistima: Mitriki: Gigabyte 8ik-1100 rev. 1 ram: 2x 512mb kingstone ddr400 cpu: intel prescott 3ghz se socket 478 svga(pros to paron): Sapphire x1600pro me 512ddr2 Drives: 1x asus e616a2 idei, 1x dvdrw nec 4550a ide kai 1x dvdrw optiarc 7170s sata Hard disk drives: 1x western digital 160gb ide kai 1x western digital 320gb ide telos trofodotiko exw to chieftec 450watt An agorasw tin sigegrimeni karta grafikwn tha exw provlima me to trofodotiko h' me tipota allo???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Λογω πολλων συσκευων συνδεδεμενων θα εχεις προβλημα κατα την αποψη μου...
fits13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Akoma kai me 450watt trofodotiko re file??? alwste ta dvdrom kai dvdrw den travane kai TO revma eidika otan einai se idle kai den grafoyne tipota. Etsi den einai. Twra gia toys 2 diskoys poy ok travane alla poso na travixoyn??? To poli revma to travaei o epexergastis kai i karta grafikwn ta alla den nomizw.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 1) Τα chieftec δεν θεωρουνται και τα καλυτερα τροφοδοτικα, και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν δινει 30Α που απαιτει η καρτα στη +12γραμμη. 2)Εχε υποψη σου οτι αμα ειναι να παρεις την καρτα και να εισαι ολη την ωρα με τη σκεψη ''θα αντεξει, δεν θα αντεξει κτλ κτλ κτλ'' δεν ειναι και ο,τι καλυτερο... 3)Η Χ1950προ ειναι πολυ ενεργοβορα καρτα... Εγω οαντως δεν θα το ρισκαρα ή εαν το ρισκαρα, οταν την εβαζα θα τσεκαρα οτι και υπο πληρες φορτιο μπορει να κανει τη δουλεια της (δλδ την ωρα που επαιζε ενα game θα εκανα αντιγραφη dvd π.χ.)...
fits13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Na soy pw re file pws mporw na dw an to trofodotiko dinei arketo revma stin karta grafikwn kai genikws an to revma poy dinei to trofodotiko einai arketo gia ta periferiaka poy exw sto sistima moy. Yparxei kanena programma gi' ayto to logo? An nai poio? Kai to chieftec tofodotiko poy exw vgazei ta exis amber se antistixia me ta volt. volt - amber +5 - 28 +3.3 - 30 +12v1 - 14 +12v2 - 15 -12v - 0.5 +5v - 2 Toylaxiston ayta leei to trofodotiko. Egw ti xreiazetai na leei to trofodotiko wste na eimai kalimenos??? Diladi sta posa Amber na parw trofodotiko kai poio poli poia volt mas endiaferoyn kai giati?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Οπως το φανταζομουν... Το τροφοδοτικο σου δινει 25Α συνδυασμενα στις +12γραμμες, ΟΡΙΑΚΑ ικανοποιητικα για την Χ1950pro, και με 2 δισκος, και ποσο μαλλον 3 συσκευες cd/dvd εκει μεσα, ειναι τελειως οριακο! Δοκιμασε να το στρεσσαρεις με τη νεα καρτα, και εαν κανει το οτιδηποτε αλλαξε το πριν καει και σου καψει και τιποτα αλλο...
fits13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Diladi esi poio trofodotiko tha proteines wste na eimai anetos kai na min exw kanena provlima akoma kai an doylevoyn ola mazi. Telos esi exeis ti sigegrimeni karta grafikwn se agp??? An nai eides kamia diafora se varia paixnidia toy typou c&c3 tiberium wars, fear1, nfs carbon k.a.??? An nai ti diafora se sxesi me tin palia soy karta grafikwn?? se fps kai se analisi ennow. En oligis axizei na parw ti sigegrimeni karta grafikwn h' asto kalitera kai me tin x1600pro kala eimai.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Οι Χ1600xxx ειναι πατατες καρτες. Η X1950pro ειναι ισαξια με την (1,5 χρονο παλαιοτερη) Χ1800ΧΤ που εχω εγω. Και ναι, θα δεις αρκετη διαφορά. Τελειως κομπλε γιαυτο το συστημα εισαι με http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700248 αυτο το τροφοδοτικο. Ποιοτητα και αξιοπιστια= Enermax.
livewire Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Παιδιά, θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος, αν μπορει για το θέμα που θίγω πιο πάνω στο στο post #32!! Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο adapter που μετατρέπει το pci-e βύσμα τροφοδοσίας με 6pins(2*3pins) σε κλασσικό molex(4pins) που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία AGP καρτών?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Εαν εχεις καρτα με κλασσικη τροφοδοσια molex φιλε μου, βαλτης κανονικο molex! Δεν μπορει να μην παιξει!
livewire Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 @GeorgeMan: Η κάρτα παίζει κανονικά με τροφοδοσία απο το 400άρι PSU που έχω.Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά όπως είπα πιο πάνω, πήρα για έξτρα τροφοδοσία της κάρτας γραφικών το VGA Booster X3 της Fortron(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=907103 ). Το έκανα αυτό για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμιά μ@(@&!α, μιας και το 400άρι τροφ. πιστεύω ότι λειτουργούσε πολύ οριακά με τα υπάρχοντα εξαρτήματα(βλέπε post #1).Έτσι έλεγα να δοκιμάσω να o/c τον επεξεργαστή και να προσθέσω ίσως άλλο 1Gb RAM χωρίς να σκέφτομαι ότι μπορεί να με προδώσει το PSU. Για να αξιοποιήσω το Booster X3 λοιπόν, χρειάζομαι μάλλον κάποιον αντάπτορα που μετατρέπει το pci-e βύσμα(που έχει 2*3=6pins) στο κλασσικό molex με τα 4pins. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο? Γιατί χωρίς λύση σ'αυτό το ζήτημα, το Booster X3 μου είναι άχρηστο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μα κι εσυ το πηρες μη κοιταζοντας ΚΑΝ στο site της μαμας εταιρειας, χωρις να ψαξεις λιγο, να αναρωτηθεις εαν ταιριαζουν οι τροφοδοσιες κτλ? Αν και νομιζω οτι υπηρχαν στο e-shop.gr τετοια καλωδια, δεν ειδα κατι σχετικο δυστυχως...
frou-frou Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 @GeorgeMan: Η κάρτα παίζει κανονικά με τροφοδοσία απο το 400άρι PSU που έχω.Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά όπως είπα πιο πάνω, πήρα για έξτρα τροφοδοσία της κάρτας γραφικών το VGA Booster X3 της Fortron(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=907103 ).Το έκανα αυτό για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμιά μ@(@&!α, μιας και το 400άρι τροφ. πιστεύω ότι λειτουργούσε πολύ οριακά με τα υπάρχοντα εξαρτήματα(βλέπε post #1).Έτσι έλεγα να δοκιμάσω να o/c τον επεξεργαστή και να προσθέσω ίσως άλλο 1Gb RAM χωρίς να σκέφτομαι ότι μπορεί να με προδώσει το PSU. Για να αξιοποιήσω το Booster X3 λοιπόν, χρειάζομαι μάλλον κάποιον αντάπτορα που μετατρέπει το pci-e βύσμα(που έχει 2*3=6pins) στο κλασσικό molex με τα 4pins. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο? Γιατί χωρίς λύση σ'αυτό το ζήτημα, το Booster X3 μου είναι άχρηστο Καταρχάς πριν πάρεις κάτι κάνεις 1 εβδομάδα το λιγότερο έρευνα αγοράς. Έκανες πολύ επιπόλαιη και βιαστική αγορά για μένα. Θα έδινα 130-140 ευρώ για ένα 750Watt τροφοδοτικό και θα ήμουνα αρχηγός και θα μου κρατούσε για μελλοντική αναβάθμιση.Πεταμένα λεφτά είναι κάτι τέτοια.Αρπαχτές από τις εταιρίες. Στην τελική πήγαινέ το πίσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το πλαίσιο. 6 φορές έχω αλλάξει πράματα αλλά και έχω επιστρέψει προιόντα που δεν με άφησαν ικανοποιημένο και με κράτησαν πίστωση για την επόμενη αγορά μου. 3 φορές μου άλλαξαν dvd-rw που ήτανε προβληματικό και 3 φορές σκληρό δίσκο. Δεν έχω δεί καλύτερο A.S.S(Αfter sales support) στην αγορά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Πλαίσιο σε κάτι τέτοια. Αρκεί μην το έχεις κάνει καμία ζημία που δεν συμπεριλαμβάνεται στην εγγύηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.