HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Εγω ειχα το πρασινο και μετα το εγχρωμο...Μετα ηλθε ο Commodore
kostasSTi Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Χαχαχαχα!!! HellasVagabond τεράστιε παππού!!! Σαν εμένα κι εσύ, δεινόσαυρος! Πρώτο μηχάνημα 8088 στα 8mhz και με turbo (έτσι λέγανε το overclock τότε που κάναμε με ένα συνδιασμό πλήκτρων) έφτανε στην εξωφρενική διαστημική ταχύτητα των 12mhz!!!! Σκληρός δίσκος??? I don't know this word. 2 drive 5 & 1/4 είχαμε και πολύ μας ήταν. Αλλά για να δεις από που ξεκινάει η παράδοση, το εν λόγω μηχάνημα ήταν samsung!
HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Και πριν απο αυτα ειχα μια παιχνιδομηχανη της ATARI.... Μαλιστα επαιζα ενα παιχνιδι που λεγοταν νομιζω ESKIMO. Ηταν απο τα πρωτα platform. Παλιες καλες εποχες αν και τωρα τα γραφικα ειναι καλυτερα
dimi_p Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Τελος παντων μην ξεκινατε τετοιες συζητησεις γιατι θα μας παρουν τα ζουμια...εκτη δημοτικου πηγαινα οταν αγορασα το θρυλικο μηχανηματακι με εγχρωμη οθονη μαλιστα αντι για τη πρασινη που ειχε η πλειοψηφια. Οταν ειδα το επικο Nemessis με χρωματα επαθα τη πλακα μου... εγχρωμη οθονη rulezzzzzzzz!!!! αν και η πρασινη ηταν πιο κοντα στα "εφε" των ταινιων με θεμα την τεχνολογια που βλεπαμε στις τηλεορασεις τοτε. αλλα η καλυτερη οθονη ηταν η πορτοκαλι του schneider EuroPC (http://www.homecomputer.de/pages/f_info.html?Schneider_Euro_PC_II.html) . το ειχε κανεις; ειχε πρωτοποριακα πραγματα για την εποχη του και ηταν πολυ προχώ! ασε που ειχε και windows 3.0 τα οποια φυσικα φόρτωνες με την εντολη win απο prompt!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!! εδω ερχονται τα ζουμια..... :(
kostassid Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 παιδες...ο παλιος ειναι αλλιως....spectrum zx+ 128κ με κασετοφωνο, πρασινη μαυρη οθονη, 15 λεπτα για να φορτωσει καθε παιχνιδι, ολα σε κασετες και πολυ γελιο...
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 παιδες...ο παλιος ειναι αλλιως....spectrum zx+ 128κ με κασετοφωνο, πρασινη μαυρη οθονη, 15 λεπτα για να φορτωσει καθε παιχνιδι, ολα σε κασετες και πολυ γελιο... Φιλε μου ενα εχω να σου πω...ΖΧ 80.
TNT1982 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 σας εχω ολους................εγω με τον υπολογιστη των Αντικυθηρων εχω βγαλει Super Pi 32M @8χρονια 5 μηνες 20 μερες 10 ωρες 3 λεπτα 2 δευτερολεπτα.................
dimi_p Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 ΛΟΙΠΟΝ για να επανελθουμε στο θεμα μας, τα λογια περιτευουν και το ιδιο και τα reviews αν δεν δεις το πραγμα ζωντανα μπροστα σου. Πηρα σημερα στα χερια μου το samsung 203B απο το eshop (δυστυχως ηταν η φθηνοτερη τιμη και ειχε 1 τελευταιο κομματι). μπορω να πω πως στην αρχη επαθα ενα σοκ μιας και μου φανηκε ασχημο, μου φανηκε wide αναγκαστηκα να το μετρησω για να πειστω οτι δεν ειναι wide !!! μου φανηκε δυσκολο στο να το ρυθμισεις (και ειναι σε σχεση με το παλιο μου ΕΙΖΟ) και γενικα καρδιοχτυπησα. Οσο ομως το χρησιμοποιω και το συνηθιζει το ματι μου τοσο αρχιζω να το εκτιμω. Ας τα παρουμε απο την αρχη: ποιοτικα ειναι οκ (αν κλεισεις τα ματια και δεν σου πουν μαρκα δεν ξεχωριζεις οτι ειναι samsung) ειναι ογκωδες αλλα ειναι 20 ιντσες (ευτυχως δεν πηρα κανα 22αρι wide) ερχεται με τα απολυτως απαραιτητα στο κουτι και χωρις manual τυπωμενο παρα μονο στο cd (ασοψεται η χαμηλη τιμη που ψαχνουμε - ισως βγαινει εκδοση πιο retail) κόλησα λιγο στο σεταρισμα- τα win xp δεν το βρηκαν και το εβλεπαν σαν plug n play monitor. εβαλα το Cd αλλα εχει περιεργο interface μεσω html σελιδας και θελει λιγο παιδεμα. περασα τα προγραμματα 3 το συνοδευουν . το μονο που δουλεψε αμεσως και καταλαβα τι κανει ειναι το προγραμμα για το rotate- αν και το μονιτορ δεν καταλαβαινει μονο του οταν το στριβεις σε portrait, βαζεις ενα hot key που πατωντας το , αλλαζει το orientation. τα αλλα (natural color pro κλπ δεν καταλαβα σε τι χρειαζονται αφου το μονιτορ με default τιμες βγαζει εκπληκτικο χρωμα). αυτο που δεν δουλευει και δεν ξερω γιατι ειναι το κουμπι πανω στο monitor που λεγεται auto adjustment-υποτιθεται οτι παιρνει μονο του τις καλυτερες τιμες για να βγαλει το καλυτερο αποτελεσμα. EXEI KANEIΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ; ΤΟ ΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ "NOT AVAILABLE" - ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ESHOP ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΘΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ-ΣΟΣ! Τωρα στην αρχη εβαλα να παιξει videaki (avi, mpeg, divx) και απογοητευτηκα γιατι η ποιοτητα δεν ηταν καλη. σε αναλυση 1400χ1050 φαινονταν και το παραμικρο σπασιμο στην υφη και το χρωμα που προκυπτει απο χαμηλης αναλυσης video. βεβαια τα τεστ εγιναν με ripαρισμενα dvd με μεγεθος 800ΜΒ οποτε η ποιοτητα οντως ειναι χαλια ΑΛΛΑ στο 16αρι EIZO φαινονταν μια χαρα. ΚΑταλαβα πως η αυξηση της αναλυσης και της διαγωνιου εχει σαν αποτελεσμα να βλεπεις χαλια αυτο που ειναι χαλια και που πριν απλα δεν το εβλεπες. αν μετακινηθεις προς τα πισω και παρακολουθησεις απο μακρυα ή μικρυνεις το παραθυρο (οχι full screen) καπως μειωνεται το προβλημα. Φυσικα δεν φταιει το monitor αλλα το video. Με ενα σφιξιμο στην καρδια προχωρησα σε παρακολουθηση φωτογραφιων με ψηφιακη 5ΜPixels και 6ΜPixels όπου επαθα πλακα ή καλυτερα ησυχασα (γιατι φοβομουν οτι το monitor "παιζει" χαλια).Εκει βλέπω πως τα χρώματα είναι ζωντανα και λαμπρά. πολυ λαμπρά . για την ακριβεια αν δεν μειωνα το brightness στο 30 !! και το contrast στο 35 !! απο το 100/100 που ηταν by default δεν υπήρχε περιπτωση να μην καψω τα ματια μου. Παιδες πολυ φωτεινό το monitor! ακομα και τωρα μου φαινεται πολυ φωτεινο αλλα θα συνηθησω. Τα χρωματα του ειναι ομορφα και ζεστα σε σχεση με το ΕΙΖΟ. το ΕΙΖΟ ηταν πιο ασπρο - γαλαζιο αυτο πιο πολυ κοκκινιζει. Αυτο δεναποτελει προβλημα απλα εχει πιο εντονο το κικκινο-κιτρινο-μπλε και γενικα εινια πιο ζωντανο απο το ΕΙΖΟ που ηταν πιο θολο. τα εβαλα διπλα διπλα και επαιζαν παραλληλα. εκει ομως που δινει ρεστα παιδια ειναι σε φωτογραφιες με εντονα χρωματα αρκετο contrast και γενικα εικονες οπου εναλλασσονται εντονα τα χρωματα. ειδα μερικες φωτο απο τους Ολυμπιακους του 2004 κι επαθα πλακα με το ποσο ζωντανες και πραγματικες φαινονταν οι φωτο ( και μαλιστα μολις 5ΜΡ αναλυση). Και ενω αρχιζα να ανακουφιζομαι, το τελεiωτικο μπαμ εγινε στο Call of Duty 2. βαζω multiplayer με αναλυση 1400χ1050 με καρτα γραφικων nvidia geforce 6600gt/128Mb μνημη. Σ-Ο-Κ ! ειδωμε το φως το αληθηνο. χωρις να πειραξω ρυθμίσεις του παιχνιδιου εκτος απο την αναλυση ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παλιο monitor. Παιδια ειναι ΑΨΟΓΟ. Ολα πεντακαθαρα , τεραστια και ολοζώντανα νιωθεις πως θα μπεις στην οθονη και μετα στο παιχνιδι. Δεν περιμενα να αποδώσει τοσο καλα σε παιχνιδι. ενω περιμενα σπασμενα pixels και χαλια εικονα τελικα βγηκε ασπροπρόσωπο. Μπράβο στη samsung για το 203b. Λιγο το θεμα της εγκαταστασης αν πρόσεχε θα ειχε ενα αριστο μονιτορ στην αγορα. Ξεχασα να πω πως ειναι κατασκευασμενο Ιαν 2007 !!! στη Σλοβακια - ετσι γραφει το ταμπελακι. Συμπερασμα : στα παιχνιδια διαπρεπει. σε φωτογραφιες και Wallpapers ειναι παααρα πολυ καλο παρακολουθωντας ταινιες μετριας ποιοτητας ή οτιδηποτε αλλο απο την καλυτερη ποιοτητα (dvds) δειχνει αρκετα χαλια εικονα αλλα λογικα δεν φταιει αυτο. Πιστευω πως το 19αρι θα ηταν αρκετο και ισως το 20αρι να ειναι υπερβολικο για τα ματια αλλα αν δεν δοκιμασεις .... Συγγνωμη αν σας κουρασα, πιθανων να βοηθησει αυτο το mini review μελλοντικους αγοραστες. ΕΡΩΤΗΣΗ: Το monitor εχει 3 χρονια εγγυηση. Απο το eshop μου ειπαν πως αν παθει κατι το παω κατευθειαν στην αντιπροσωπια και οχι σε αυτους. Ισχυει ακτι τετοιο; Πρεπει να κανω κατι για να ειναι εγγυρη η εγγυηση; στη συσκευασια εχει μεν ενα 2πτυχο για εγγυηση αλλα ειναι σε πολλες γλωσσες (και αγγλικα) εκτος απο Ελληνικα. Επισης μου ειπαν προφορικα - στο manual δε λεει τιποτα- οτι πανω απο 5 καμμενα pixels ειναι το οριο για επισκευη. Καθε βοηθεια δεκτη.
Lafas1987 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 αυτο που δεν δουλευει και δεν ξερω γιατι ειναι το κουμπι πανω στο monitor που λεγεται auto adjustment-υποτιθεται οτι παιρνει μονο του τις καλυτερες τιμες για να βγαλει το καλυτερο αποτελεσμα.EXEI KANEIΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ; ΤΟ ΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ "NOT AVAILABLE" - ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ESHOP ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΘΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ-ΣΟΣ! Καλορίζικη!!! Με γειά!!! Αυτό που λες παραπάνω δεν είναι καθόλου πρόβλημα ίσα ίσα. Για να στο βγάζει αυτό έχεις κάνει σύνδεση DVI οπότε όλα είναι στην μέγιστη ισχύ τους! Anyway για να μην αναλύουμε, έτσι κάνουν τα monitor όταν τα συνδέεις στο DVI. Και για να δεις ότι δεν λεω ψέματα βάλτο στο αναλογικό και θα δεις ότι μπορείς να το πειράξεις. Στο παρακάτω link είναι η αντιπροσωπία της Samsung... http://www.alman.gr/contact.htm Aπλά με ένα τηλέφωνο σου φέρνουν άλλη. Χρειάζεσαι την απόδειξη αγοράς την οποία την στέλνεις με e-mail.
Gary_Kokkin Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δεν απόλυτο αυτό,εξαρτάται από το monitor.Εχω δει "καλά" Sony,Eizo σε σύνδεση DVI να επιτρέπουν και μικρομετρικές ρυθμίσεις.
HellasVagabond Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Εγω οσα monitor εχω δει με DVI σε DVI δεν εχουν αυτοματο καλιμπραρισμα αφου γινεται απο το DVI.
kostasSTi Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Με γειά σου! Είναι μεγάλη υπόθεση να πληρώνεις κάτι λίγα χρήματα σχετικά και να σου βγαίνει καλύτερο απ'ότι υπολόγιζες...!
Lafas1987 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δεν απόλυτο αυτό,εξαρτάται από το monitor.Εχω δει "καλά" Sony,Eizo σε σύνδεση DVI να επιτρέπουν και μικρομετρικές ρυθμίσεις. Πόσα περίπου έχεις δει? Επειδή είναι καλά γίνεται αυτό? Εγω οσα monitor εχω δει με DVI σε DVI δεν εχουν αυτοματο καλιμπραρισμα αφου γινεται απο το DVI. Φυσικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.