Προς το περιεχόμενο

Ποιο panel, wide ή όχι, contrast μεγάλο ή μικρό?

johncar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προφανως δεν εχεις ασχοληθει καιρο με το συγκεκριμενο θεμα οποτε ας αφησουμε εδω τα περι πλεκτανων ολου του κοσμου εναντιον της NEC.

Eνω εσυ που ασχολεισαι μας εχεις πρηξει με samsung kai samsung kai samsung...H lg ειναι παλιοεταιρεια και βγαζει ολο καμενα pixel kai οι οθονες της ειναι για πεταμα.....

Για να σου λεει ο φιλος για nec κατι θα ξερει μιας και οι οθονες της ειναι κορυφη....Ακου και κανεναν που ξερει-ολο γραφεις,γραφεις,γραφεις....

Καλο ειναι να σκεφτεσαι πριν γραψεις κατι οπως και να σεβεσαι τους αλλους..

Στα ειχα πει και καποτε,πριν σε μπανιαρουν αλλα μυαλο δεν εβαλες....Συνεχισε ετσι....Αλλα πρωτα λενε βγαινει η ψυχη και μετα το χουι...

Συγχιστικα παλι νυχτιατικα...(3:23)

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντα σεβομαι τους αλλους και ποτε ουτε βριζω ουτε ειρωνευομαι.

Οταν ειχα γινει ban πριν 1+ χρονο ειχε γινει για λογους που θυμουνται οσοι ειχαν λαβει μερος στην εν λογο συζητηση και δεν ειχε να κανει με το αν σεβαστηκα η οχι καποιον. Απλα δεν ειμουν αρεστος σε καποιο ατομο που ειχε "ακρες".

Τωρα για να γυρισουμε παλι στο θεμα μας αν μπορεσεις εσυ η ο αλλος φιλος να δωσετε στοιχεια για το που βρισκεται η NEC στην κατασκευη LCD οθονων, Panel καθως και το μεριδιο της στην αγορα και αυτα τα στοιχεια την βαζουν 2η μετα την ΕΙΖΟ ( Που και η ΕΙΖΟ ΔΕΝ τοποθετηται πια πρωτη αλλα εστω πως ειναι ετσι ) τοτε θα παραδεχτω πως ειμαι λαθος.

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις ότι πληρώνεις.

Απλά αυτό που γίνεται και τσιμπάνε κάποιοι και πουλάνε ακριβά τις οθόνες είναι το εξής. Σου βάζει χρόνο απόκρισης 2ms (ε και? και 8 να είναι δεν τρέχει τίποτα καμια απολύτος διαφορά). Σου βάζει COntrast ratio 3000:1 (έλεος! Αυτό είναι χειρότερο και CRT! θα πάθουν τα μάτια μας) και έτσι στη πασάρει ακριβά και αντι να πάρεις με πιο χαμηλα τεχνικά χαρακτηριστικά παίρνεις αυτή σκας τα παααρα πολλά λεφτα... Και είσαι ok...

Εγώ με τη ViewSonic πάντως έχω πάθει πλάκα... Απορώ πως μπορεί κάποιος να δώσει τόσα παραπάνω λεφτά ειδικά για Samsung. Ο γραφίστας που πούλησα την LG 1980Q 240E, μου είπε ότι θα μπορούσε να πάρει άλλη με λίγα ακόμα αλλά όχι LG και μάλιστα αυτή που την έχει και στη δουλειά του. Μου είπε μάλιστα πως η Samsoung και oi Philips έχουν μια θολούρα σε σχέση με τις άλλες.

Δημοσ.

Δλδ για να καταλαβω οι γραφιστες "ξερουν" απο οθονες ?

Ο κολλητος μου ειναι γραφιστας υπευθυνος τμηματος και τσεπωνει 2600ε τον μηνα. Νομιζεις πως ξερει απο οθονες ? Δεν ηξερα πως οταν μαθαινουν Autocad , 3dStudio Max , Photoshop οτι κανουν και crash course στο ποτε μια οθονη ειναι καλη....

Πες του γραφιστα οτι αν οι Samsung οθονες εχουν θολουρα τοτε ολοι οσοι καταριουνται την LG μαλλον εχουν αδικο και εκεινος δικιο.

Δημοσ.

Κοιτα για να μην λεμε οτι θελουμε οι LG ειναι απο τις κορυφαιες οθονες. Γενικα ομως ισχυει νομιζω αυτο που ειπα και σε προηγουμενο Post, πως σε κάθε περίοδο υπάρχoyν μια δύο εταιρείες που έχουν το πάνω χέρι. Δεν μου αρέσει να λέω για τα πράματα μου, αλλά στην τελική μπορώ να πω τη σκέψη αφού την οθόνη (22'' Wide VX2235 ) δεν την έχω πάνω από δύο βδομάδες. Μπορώ να πω είναι η καλύτερη αγορά κατα τη γνώμη μου. Αν κάποις με το ζόρι δίνει 300Ε δίνει ένα τσακ παραπάνω και παίρνει την 20'' Wide SM206BW. Νομίζω ότι αυτές οι δύο μιλάνε τώρα. Και πρώτη η 22'' Wide VX2235.

Δημοσ.

Δεν μπορεις να συγκρινεις ΠΟΤΕ ανομοιες ιντσες.

Λογικο ειναι μια 22 ιντσων να ειναι πιο ομορφη απο μια 20 ιντσων.

Αν βαλεις την 226BW διπλα στην VX2235 ποια λες να ειναι καλυτερη ασχετα με την διαφορα χρηματων.

Δημοσ.

Συγκρίνεις με βάση τα χρήματα. Είναι τρομερό να έχεις 22" σε ViewSonic με τόσα λίγα λεφτά! Να ήταν Acer να έλεγα μούφα... Και φυσικά θεωρώ τρομερό να δώσει κάποιος παραπάνω λεφτά από αυτά της VX2235 και να πάρει πιο μικρό monitor!

Όσο για την ερώτησή σου... μμμ... Ίσως η SM206BW (αυτή εννοείς σωστά?) με πολύ μικρές διαφορές (γενικά πολύ μικρές διαφορές έχουν οι καλές Tft). Τώρα αν μιλάμε για TurboX και AOC....

Δεν θα την βάλω σε καμία οθόνη δίπλα. Μια οθόνη έχω στο δωμάτιο μου. Η ποιότητα απεικόνισης είναι πάρα πολύ καλή και δεν έχει κάτι άσχημό, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οθόνες μικρότερων ιντσών, ίσα ίσα το αντίθετο!

Δημοσ.

lafas1987 tora sovara pisteuis oti i 2235 einai i kaliteri othoni?

episis epidi milises gia poli mikres diafores metaksi ton eponimon othonon...

ego exo dipla dipla-dipla mia NEC (90GX2PRO) kai mia LG (1960TR)

ti les na simveni? panolethria... i LG einai mi po gia ti....

Exis di pote sou othones me panels S-IPS kai ASV ??? otan dis tha katalavis ti einai kai pos dixni to eleino TN panel...

Δημοσ.
i NEC exei bgali kapia montela opos 1990FX-1980FXI-90GX2PRO ta opia den pianonte stis mesees sires... EAN DIS PIOTITA APIKONISIS FILE MOU APO 1990FX.... tha pathis kati den ksero, ena tremoulo...

gia na min anafertho sta elit monitor 2090 series kai 2190u series ta opoia einai TOP!!!

opote parameni deuteri (MH SOU PO KAI PROTH...!!!)

episis re paidia dite ti monitor pezoun stin agora kai as min lei o kathenas to diko mou einai top kai korifeo... me 300 kai 400 euro pernoume monitor kai xeromaste...

2690WUXISV

2490WUXISV

2190UXISV

ενταξει αυτο κατανταει αρρώστεια.

να παει δηλ. καποιος να δωσει 1700$ για μια οθονη 22 ή 26" !

μαλιστα, τοτε δεν πρεπει και το υπολοιπο συτσημα να κοστιζει 2-3 χιλιαδες δολαρια ;

αυτες ειναι ακραιες λυσεις ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ αλλα οχι προσιτες σε εμας.

εκτος κιαν καποιος ματσωμενος παει και τα σκασει οποτε μαγκεια του.

εμεις προσπαθουμε να συγκρινουμε μοντελα που να βρισκονται πανω κατω σε μια ιδια βαθμιδα τιμης και μαλιστα απο τη μεση και κατω.

Δημοσ.

Τελικα μιας και καταληξαμε στις viewsonic vx 2235 (379 απο πλαισιο) και

samsung 226bw(388 ευρω απο γραμμη) ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη?

Η λογικη λογω ονοματος αλλα και προδιαγραφων λεει samsung αλλα εχω την εντυπωση-οπτικα οπως της ειδα- οτι η viewsonic δειχνει καλυτερα...

Μηπως τελικα εχει καλυτερο panel η μηπως ηταν καλυτερα ρυθμισμενη?

Ακουω γνωμες...

Δημοσ.

Εγω αυτο προσπαθω να πω στον lafa.

Η 226BW ειναι κλασης ανωτερη απο την vx2235 και με μολις 10ευρω διαφορα.

Ομως εκεινος συνεχιζει και συγκρινει την vx2235 με την 206BW.....

Παντα παιζουν ρολο οι ρυθμισεις stefan καθως και σε τι συστημα παιζουν και τι παιζουν.

Δημοσ.

Και οι δύο είναι TN? Καλύτερος κριτής κατά την γνώμη μου είναι τα μάτια σου. Δες και τις δύο οθόνες και αγόρασε αυτή που σου φαίνεται καλύτερη.

Δημοσ.
lafas1987 tora sovara pisteuis oti i 2235 einai i kaliteri othoni?

Φυσικά. Γι'αυτό την αγόρασα! Στείλε μου ένα Link από μαγαζί με κάποια καλύτερη στα λεφτά αυτά.

Εγω αυτο προσπαθω να πω στον lafa.

Η 226BW ειναι κλασης ανωτερη απο την vx2235 και με μολις 10ευρω διαφορα.

Ομως εκεινος συνεχιζει και συγκρινει την vx2235 με την 206BW.....

Παντα παιζουν ρολο οι ρυθμισεις stefan καθως και σε τι συστημα παιζουν και τι παιζουν.

Καλά κλάσης ανώτερη δεν είναι. Ρε παιδιά για ViewSOnic μιλάμε...

Πάντα συγκρίνουμε σε Default ρυθμίσεις...

Τελικα μιας και καταληξαμε στις viewsonic vx 2235 (379 απο πλαισιο) και

samsung 226bw(388 ευρω απο γραμμη) ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη?

Η λογικη λογω ονοματος αλλα και προδιαγραφων λεει samsung αλλα εχω την εντυπωση-οπτικα οπως της ειδα- οτι η viewsonic δειχνει καλυτερα...

Μηπως τελικα εχει καλυτερο panel η μηπως ηταν καλυτερα ρυθμισμενη?

Ακουω γνωμες...

ΟΙ τεχνικές προδιαγραφές σε άτομα που γνωρίζουν από οθόνες περνάνε απαρατήτιτες... Δεν έχουν να λένε τίποτα. Μοναδικό όργανο για να τις συγκρίνεις είναι το μάτι!

Εγώ λόγω ονόματος πάω σε ViewSonic... Το Samsung μου ηχεί άσχημα... Δεν έχω καθόλου καλή γνώμη...

Δημοσ.

Τοσες μερες οσα λες τα βασιζεις στο οτι το Viewsonic ηχει καλυτερα στο αυτι σου απο το Samsung ? :P

Εγω βαζω στοιχημα πως δεν εχεις δει την 2235 διπλα στην 226BW και ισως να μην εχεις δει καν την 226BW.

Δημοσ.

Γιατί εσύ έχεις δει τις οθόνες δίπλα δίπλα?

Anyway, εγώ για καλό θέλω να μιλήσω, δεν έχω ποσοστά από τη ViewSonic ώστε να πω σε κάποιον να την αγοράσει. Απλά είναι πολύ καλή οθόνη σε καλά λεφτά. Βγαίνει σε 3 εκδόσεις οι οποίες αλλάζουν μόνο στη βάση. Πήρα την πιο φθηνή, η οποία δεν έχει βάση που μεταβάλει το ύψος της, πράγμα άχρηστο για τα παραπάνω λεφτά γιατί σχεδόν καμία οθόνη δεν το έχει. Οι περισσότερες οθόνες πάνε με άξονα πάνω ή κάτω σε γωνία όπως και αυτή που έχω...

Εγώ Samsung δεν θα έπαιρνα όπως και γι'αυτό δεν πήρα... Ο καθένας είναι ελεύθερος να αγοράσει ότι θέλει. Έτσι και αλλιώς πάντα λέω πως οι λάθος αγορές που κάνουν κάποιοι μειώνουν τις τιμές...

Φυσικά για την 22άρα Viewsonic (αυτή που κατέχω) και την 22άρα τη Samsung, για καμία από τις δύο δεν μπορώ να πω ότι είναι λάθος αγορές από τι στιγμή που είναι στα ίδια λεφτά. Αλλά και για καμία από τις δύο δεν μπορώ να πω ότι υπερέχει... Η γνώμη για όπως και φαίνεται είναι ViewSonic........

Aυτά από μένα...

Καλές αγόρες σε όλους....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...