zedone Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Και μιάς και πολοί είναι σίγουροι για τα panel της sam: http://www.engadget.com/2007/03/26/is-your-samsung-lcd-made-by-samsung-not-always/
johncar Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Για HellasVag Δηλαδή οι LG είναι κατώτερης ποιότητας για τα λεφτά που δίνεις ? H EIZO βγάζει την S1901 19αρα που έχει 6ms (on-off) με TN Panel και την S1911 19αρα που έχει κι αυτή 6ms (on-off) & 2 ms (midtone) με το ίδιο Panel μόνο που έχει και Overdrive, και γιατί έχουν πολύ χαμηλό contrast 700:1, ενώ άλλες TFT, όπως των LG έχουν μεγαλύτερο? Μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι το Overdrive και το TN Panel και τι διαφορά έχει από τα άλλα Panels όπως: VA, κτλ. ?? Οι S1901-S1911: http://www.eizo.com/products/lcd/s1911_01/index.asp
HellasVagabond Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Για 19αρα ψαχνεις ? Αν ναι καλως αλλα εγω ειχα την εντυπωση πως θα ηταν καλυτερα να πας σε 20-22 που υστερει η ΕΙΖΟ οσο αφορα τα χαρακτηριστικα. LG αρκει να πω πως 5 στις 10 για να μη πω παραπανω εχουν καμμενα pixel. Βεβαια εχουν εγγυηση αλλα δεν σημαινει πως θα ηθελες να περιμενεις αντικατασταση κτλ κτλ κτλ. Γενικα σε χρωματα οι LG υστερουν σε σχεση με τις Samsung. Τωρα για το οτι η Samsung παιρνει και απο αλλου panel δεν μου εχει τυχει ποτε Samsung με οχι Samsung panel και αρα δεν εκφερω γνωμη.
johncar Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Συμφωνώ σε αυτό που είπες για καμμένα pixel και εγγυήσεις. Δεν πάω για 19αρα, απλώς έβαλα αυτές τις οθόνες γιατί είπες σε προηγούμενο μήνυμα ότι οι EIZO έχουν πάνω από 8ms. Τώρα γιατί όμως οι αθόνες με TN Panel έχουν λίγότερα ms, λιγότερα χρώματα και μικρότερο contrast, ενώ με VA Panel έχουν περισότερα ms, χρώματα και contrast??? Και τελικά ποιο είναι καλύτερο??
HellasVagabond Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Αυτη την στιγμη οι Samsung χρησιμοποιουν 8-bit , 6-bit και ενα αλλο panel που ειναι καπου στο ενδιαμεσο. Ετσι εχουμε το 8-bit panel που δινει 8ms responce time αλλα θεωρειται κορυφη ( Samsung 215TW ) , μετα εχουμε τα 6-bit panels που δινουν μεχρι και 4ms responce time αλλα υστερουν σε εικονα ( Samsung 930BF ) και τελος εχουμε τα νεα panel που βρισκονται στο ενδιαμεσο ( Samsung 206BW-226BW ) με responce time που φτανουν ως και τα 2ms. Τωρα διαφορες που θα δεις στο ματι ειναι μαλλον μηδαμινες τοσο στην εικονα οσο και στην κινηση.
TNT1982 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Για το φιλο που ανοιξε το θεμα θελω να επιστησω την προσοχη στο εξης:μερικα μαγαζια στην αλλη ακρη του ωκεανου δεχονται ηδη παραγγελιες για Samsung 245BW(24'' 1920χ1200) για 560 δολλαριοπουλα περιπου...μηπως να περιμενεις ναρθει αυτη Ελλαδα και να την τσιμπησεις???Και 600 ευρωπουλα να τη φερουν συμφερει τρελλα σε σχεση με αλλες 24αρες(800+++)
HellasVagabond Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Και εγω αυτο εχω αναφερει πολλες φορες αλλα αποσο ξερω καλη τιμη στο εν λογο μονιτορ θα εχουμε τελη μαη.
johncar Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Φίλε ΤΝΤ1982 ευχαριστώ αλλά και 600 ? μου είναι είναι πολλά για οθόνη. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε ΕΙΖΟ S1911 και σε SAMSUNG SM206BW. Αν έχεις να προτείνεις καμία άλλη postare.
Lafas1987 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Φίλε johncar, 1) Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις οθόνες που ρωτάς. Και η τιμή τους είναι πολύ διαφορετική και η απόδοση επίσης. Αν έχεις πολλά λεφτά παίρνεις EIZO ή αν θες κάτι πολύ οικονομικό και πολύ καλό πας σε LG. 2) Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link για τα Panels των οθονών. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10835 3) Είχα την LG 1980Q τον καλύτερο μοντέλο της. Φυσικά ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος καθώς είχε κρυστάλλινη εικόνα όπως και οι περισσότερες LG στα ακριβά τους μοντέλα, την οποία την πούλησα σε έναν γραφίστα πριν ένα μήνα. Ήθελα όμως να πάω σε περισσότερες ίντσες και έτσι πήρα αυτή της υπογραφής μου, η οποία είναι απλά καταπληκτική. Είναι η καλύτερη οθόνη σε απόδοση τιμής. Ρωτάς «Γιατί Wide», γιατί είναι πιο ξεκούραστη και το μέλλον των παιχνιδιών. Τα παιχνίδια τα κάνει πραγματικά κινηματογραφικά. Επίσης τα μάτια από τη φύση βλέπουν σε παραλληλόγραμμο και όχι σε τετράγωνο ορίζοντα κάτι που σου έρχεται πιο όμορφα στο μάτι. Νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα μεγάλο monitor 22”+ . 4) Όσο για αυτό με τον Conrast… Όσο μεγαλύτερο είναι το Contrast, κατά κάποιο τρόπο είναι καλύτερο. Πάντα κάπου χάνεις σε αυτή τη ζωή και κάπου κερδίζεις. - Όσο μεγαλύτερο το Contrast, έχεις πολύ καλό άσπρο, πολύ καθαρή εικόνα και ζωντανά χρώματα. Χάνεις στο πραγματικό μαύρο και η οθόνη είναι αρκετά κουραστική για τα μάτια ακόμα και αν ρίξεις τέρμα το Brightness. Η LG φημίζεται για την κρυστάλλινη εικόνα της και για την πάρα πολύ καλή εγγύησή της. Γενικά όμως να ξέρεις ότι με τις εγγυήσεις παίζουν διάφορα παιχνίδια. Η δική μου ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχει ή δεν έχει 0 Pixel. Πάντως δύο φορές που είχε πρόβλημα όταν την αγόρασα μου την άλλαξαν 3 φορές μέσα σε 4 μέρες. Πολύ καλή εξυπηρέτηση από την Alman Hellas.
johncar Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Φίλε Lafas 1987 ευχαριστώ για το link πολύ κατατοπιστικό!!!!!!! Αλλά μήπως μπορείς να μου προτείνεις καμιά οθόνη μέχρι 400ευρα το πολύ. Και φυσικά δε μου άρεσε αυτό που έπαθες με την οθόνη σου που στην άλλαξαν και δε σημαζεύεται..... Κι ούτε θέκω να το πάθω κι εγώ. Επιμένω σε ΕΙΖΟ γιατί όπως θα διάβασες είμαι κάτοχος μιας F520 CRT και πολύ ευχαριστήμενος.
MoUCLAs Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Samsung 215TW apolyta ikanopoihmenos..! Einai h deyterh moy meta apo mia Sony 17ara..
johncar Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Φίλε MoUCLAs ωραία η οθόνη σου αλλά δεν έχω και 500ευρα. Αν έχεις να προτείνεις καμία με 400ευρα. Σε παρακαλώ postare!
Lafas1987 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι άλλο από αυτό που έχω γιατί αυτό πρότεινα και στον εαυτό μου... Οπότε....
haHa Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μολις πηρα την Samsung 226bw σημερα Παρασκευη απο τη Γραμμη. Ειναι S panel! Ολες οσες εχει αυτη τη στιγμη η Γραμμη ειναι S panel. Ο πωλητης ηταν τοσο σιγουρος οτι ειναι S panel , που την ανοιξε μπροστα μου πριν την παρω για να μου δειξει οτι ειναι S panel. Οποτε ολοι οσοι το σκεφτεστε, πηγαινετε στη Γραμμη.Η τωρινη φουρνια Samsung 226bw που εχει η Γραμμη ειναι ολες S panel και την εχει φθηνοτερα απο καθε αλλο μαγαζι (388 ευρω) και σου δινει τη δυνατοτητα να αγορασεις με 40 ευρω 0 pixel εγγυηση!
johncar Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Ρε παιδιά αυτή η extra εγγύηση της Samsung για 0 pixel που κάνει 40? για πόσο καιρό είναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.