Προς το περιεχόμενο

2 Ώρες ύπνος τη μερα.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oυδεμια σχεση το ποτε κοιμασαι με το σωματοτυπο. Αν περιμενεις χοντρουλη, ειμαι το τελειως αντιθετο.

Και για να ειμαστε ακριβεις, ειτε κοιμηθεις 12 ειτε 3 το ιδιο ειναι.

Οι λειτουργιες του εγκεφαλου και του σωματος αρχιζουν να χαλαρωνουν απο τις 9 το βραδυ (οταν κοιμουνται στα μοναστηρια δλδ).

Επισης, σε πειραματα που εγιναν, αυτοι που εχουν χειρωνακτικη δουλεια εχουν λιγοτερο αναγκη υπνου αλλα πιο σταθερο ωραριο στον υπνο.

Αν η δουλεια απαιτει πνευματικη εργασια (επιστημονες, μουσικοι κτλ κτλ) τοτε ειναι απαραιτητο 7ωρο τουλαχιστον αλλα μπορει ευκολα να ξεφυγει απο το προγραμματισμενο ωραριο.

Δημοσ.

Η Αϋπνία συντελεί και στην Παχυσαρκία

Τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών στις Η ΠΑ έδειξαν ότι όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από 4 ώρες είχαν 73% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, όσοι κοιμόντουσαν μόνο 5 ώρες 50% περισσότερες πιθανότητες, ενώ τα ποσοστά κατέβαιναν όσο αυξάνονταν οι ώρες του ύπνου.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη, αφού ανεβάζει τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης δηλαδή που προκαλεί επιθυμία για φαγητό.

Αντίθετα, μειώνονται τα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνη που ευθύνεται για την καταστολή της όρεξης. Έτσι ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι πρέπει να αποθηκεύσει ενέργεια στα λιποκύτταρα και οδηγεί το άτομο να κατανάλωσε περισσότερες θερμίδες.

Όσοι λοιπόν κοιμούνται λίγο λόγω αυτών των ορμονικών διαταραχών καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού και οδηγούνται σταδιακά στην παχυσαρκία, που ευθύνεται και για μία ακόμα σειρά σοβαρών ασθενειών, όπως είναι c διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις r υψηλή πίεση, τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Δημοσ.

βασικά ένα ακόμα πρόβλημα

όλοι φρικάρουν όταν σε βλέπουν να τηγανίζεις πατάτες/φτιάχνεις σαλάτες

4 η ώρα το πρωί

Δημοσ.
Εγώ πάντως έχω χτυπήσει κάτι σαλάτες μενίρ κάτι χαράματα, που τη μέρα θα τις έβλεπα και θα 'τρεχα.

μετα απο ξυδια η ξενερωτος?

Δημοσ.
Ναι αλλά την πατατούλα θα την τσιμπήσουν. Υποκριτές.

Πεστα, πεστα.

Τη δουλεια που εχουν τα καλα φαγαδικα στις 3-5 το πρωι δεν την εχει κανενα.

Απο εστιατορια μεχρι γυραδικα.

Δημοσ.
Πεστα, πεστα.

Τη δουλεια που εχουν τα καλα φαγαδικα στις 3-5 το πρωι δεν την εχει κανενα.

Απο εστιατορια μεχρι γυραδικα.

σαν το σπιτικο στο ζωγραφου. τι κοσμος ειναι αυτος που μαζευει ακομα και μεχρι τις 7-8.

Δημοσ.
Oυδεμια σχεση το ποτε κοιμασαι με το σωματοτυπο. Αν περιμενεις χοντρουλη, ειμαι το τελειως αντιθετο.

Μήπως είσαι λεπτός επειδή κοιμάσαι αργά;

Η αυξητική ορμόνη βγαίνει κυρίως νωρίς κατα τις 11.30 με 00.30 και εφόσον δεν κοιμάσαι αυτή την ώρα θα έχεις πρόβλημα..

Δημοσ.
Μήπως είσαι λεπτός επειδή κοιμάσαι αργά;

Η αυξητική ορμόνη βγαίνει κυρίως νωρίς κατα τις 11.30 με 00.30 και εφόσον δεν κοιμάσαι αυτή την ώρα θα έχεις πρόβλημα..

Δλδ αν δεν κοιμάσαι αυτές τις ώρες δεν παίζει να δεις προκοπή (μυικό όγκο) όσο κι αν λιώσεις στη γυμναστική? Εγώ πάντως σπάνια κοιμάμαι πριν τις 2! :lol:

Δημοσ.

Αυτή η θεωρία είχε πρωτοβγεί στις αρχές της δεκαετίας του 90, και έχει αποτύχει παντελώς. Ο άνρωπος χρειάζεται 7-8 ώρες ύπνο κάθε μέρα, ενώ λένε ότι ο οργανισμός λειτουργεί σε κύκλους 4 ωρών. Δηλαδή 8 ώρες είναι καλό, μετά 12 κλπ. Κάτι έχει να κάνει με τα στάδια του ύπνου (βαθύ στάδιο κλπ). Για πολλούς μάλιστα είναι καλύτερα να κοιμηθούν 4 ώρες παρά 6, και να αναπληρώσουν βέβαια κάποια στιγμή τον χαμένο ύπνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...