antreaslam Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 gtsamour,απλά σου μιλάω από προσωπική πείρα κ εγώ,μια που ξυπνάω 7,φτάνω στη δουλειά μου 8.30, δουλεύω χοντρικά μέχρι τις 6-7, γυρίζω σπίτι μου στις 8,κάνω μπανιο κ τρώω μέχρι τις 9,και....τελειώνει σχεδόν η μέρα μου! σκέψου,ότι υπάρχουν οι υπάλληλοι σε καταστηματα με χειρότερο ωράριο,οι πωλητές,οι μικρές επιχειρησεις,οι ελευθ.επαγγελματίες,να δεις πόσο λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να καθιερώσουν στη ζωή τους τον απογευματινό ύπνο! (εξαιρουμένων των δημοσίων υπαλλήλων)!
gtsamour Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ε καλά φυσικά ισχύει αυτό που λές. Δυστυχώς στην Ελλάδα η εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα πάει σύννεφο. Αν δε δουλεύεις 2 ώρες απλήρωτη υπερωρία σου ζητάνε και το λόγο από πάνω. Ευτυχώς εκεί που δουλεύω (ιδιωτικός τομέας) είναι πολύ τυπικοί με το γράμμα του νόμου, σε όλα. 4 χρόνια τώρα, μια φορά παραπανω δεν έχω καθήσει.
johnbond Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 δεν είναι 6.30 οι ώρες αυτές.... Πράγματι είναι 8.30... Είχα στο μυαλό μου μόνο το διάστημα 8-4.30 αλλά απο βιασύνη υπολόγισα λάθος.. Αλλά πως να κοιμηθείς τόσο νωρίς; Όλα τα καλά στην τηλεόραση είναι μετά τις 9,αμα βγεις θα βγείς αργά, οπότε πρέπει να επιλέξεις..
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Βρίσκω πάντως πολύ ελαττωματικό το να αντιμετωπίζετε την δουλειά σας σαν αγγαρεία και σαν κάτι που σας κλέβει χρόνο από τη ζωή σας. Για μένα η δουλειά είναι ο τρόπος μου να προσφέρω στην κοινωνία για τα όσα μου δίνει.
kostassid Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Manuel σορρυ αλλα αυτο που ειπες ειναι οτι πιο χαζο εχω ακουσει την τελευταια εβδομαδα, δουλευεις για να μπορεσεις να ζησεις...εκτος και αν ζεις στην Σουηδια.Ποσο χρονων εισαι?
antreaslam Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 manuel,μου θυμίζεις ένα σύνθημα αναρχικών... δουλεύεις για να ζεις, ή ζεις για να δουλεύεις? ΥΓ:Επίσης,όσον αφορά εμένα,έχεις καταλάβει λάθος. Μου αρέσει η δουλειά,κ νομίζω ότι ακόμα κ αν είχα πολλά λεφτά,πάλι θα δούλευα,αλλά όχι σε τόσο εξοντωτικούς ρυθμούς,με τόσο άγχος κ πίεση. Μην ξεχνάς ότι αν δεν έχεις ποιοτικη ζωή τώρα,στα πιο δημιουργικά σου χρόνια ,ΠΟΤΕ θα έχεις?όταν βγεις στη σύνταξη , θα χαλάς μεγαλό % των χρημάτων σου για φάρμακα,δε θα μπορείς να το διασκεδάσεις! (σοβαρά,σκέψου το... αυτή την ατάκα σου,σου την λενε οι γονείς σου από παιδάκι... "δεν είναι αγγαρεία το σχολείο,το διαβασμα κλπ. Ναι,θα έχεις χρόνο μετα να διασκεδάσεις..κλπ".μεγαλωνεις,κ σου λένε το ίδιο,να μπεις στο πανεπιστημιο κ μετά θα διασκεδάσεις. μετά να το τελειώσεις,κ μετά να διασκεδάσιες. πήγαινε φαντάρος,κ μετά διασκεδάζεις! βρες δουλειά,σταθεροποιησου σε αυτήν,αποδειξε την αξία σου,κ μετά διασκεδάζεις. κάνε οικογενεια,παντρέψου,κάνε παιδί,κ μετά διασκεδάζεις. μεγάλωσε οτ παιδί σου να μην του λείψει τίποτα.πρόσεχε στη δουλειά,εχεις υποχρεώσεις! μετά θα διασκεδάσεις,έχεις χρόνο! έφτασες στα 70 σου ...δεν έχεις πια χρόνο να διασκεδάσεις...σόρρυ...next one please)! εντιτ:ααα.... δεν απάντησα! μανώλη,εγώ δουλεύω για να μου δίνει τα εφόδια να ζω,δεν ζω για να δουλεύω. Την κοινωνία μπορώ να την υπηρετήσω με1002 τρόπους,δεν είναι ανάγκη να την υπηρετήσω μέσα από τη δουλειά, ειδικά όταν δεν προστατεύεται αυτή από την αλλαγή τόνου σε δουλεία)!
kostassid Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 αυτο το μηνυμα εχουν περασει καποιοι...Απιστευτο δηλαδη καποιοι δουλευουν και λενε και ευχαριστώ, δεν το πιστευα. Παντως για να σε προσλαβει καποιος εχει στο μυαλο του οτι θα βγαλει τα 3πλασια απο οσα σου δινει, και αν το σκεφτειτε αυτο η υπολογισετε οποιοι δουλευετε τι κοστιζετε στον εργοδοτη σας (boss, αφεντικο εχουν μονο τα σκυλια)και τι του αποδιδετε...Δηλαδη αν δε δουλεψω θα με φροντισει η κοινωνια? Αν θες να προσφερεις γινε εθελοντης...
1980 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 απλα να προσθεσω για τον βραδυνο υπνο που ελεγα ποσο πολυτιμος ειναι οτι οποιος παει γυμναστηριο η κανει καποιο αθλημα γενικα ας μας πει ποσο διαφορετικα αποδιδει εαν εχει χασει τις βραδυνες ωρες υπνου. τεραστια διαφορα. ναι μπορεις να περπατας να μιλας κτλ αλλα αν πας να κανεις ενα κατοσταρι θα πεσεις κατω με το φορειο.
antreaslam Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 1980...σκέψου μόνο αυτό. Αν η προπόνηση ήταν πχ, 3-5 μμ, κ ο αθλητής είχε ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ να κοιμάται 10 το πρωί,με 6 το απόγευμα,νομίζεις ότι θα είχε διαφορά? τώρα σου δημιουργεί την εντύπωση της διαφοράς,επειδή το να χάσεις βραδινές ώρες ύπνου,δε σου συμβαίνει συχνά,κ άρα δεν το έχεις συνηθήσει,εσύ το σώμα σου κ το πνεύμα σου! άλλωστε,δεν υπάρχει άλλος τρόπος έκτος της συνήθειας, για να το καταλάβει αυτό το σώμα!(εξού κ το τζετ λανγκ κλπ).
Fidelio Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ο Γιάννης Κούρος έχει δηλώσει ο ίδιος οτι τα τελευταία 30 χρόνια κοιμάται κατα μέσο όρο την ημέρα 2 ώρες...Υπήρχε περίοδος που κοιμότανε 30 λεπτά τη μέρα...Μιλάμε για καθημερινά και όχι για τους αγώνες.. Είναι γνωστό ότι οι αγώνες που έχει κάνει έχουν έναν μεγάλο βαθμό υπερβατικότητας, κατά την γνώμη μου και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο αυτό ευσταθεί αλλά εν μέρει. Στον σοβαρό αθλητισμό όπως και κάθε άλλη εναλλακτική σωματική δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται ως υπερβατική προσπάθεια , η προετοιμασία , ο αγώνας και η αποκατάσταση μπορεί να μετρηθεί. Το ζήτημα του καλού ύπνου είναι ξεκαθαρισμένο, οκ , αν είναι πολλοί οι αθλητές που μπορούν να κάνουν μαραθώνιο , υπερμαραθώνιο χωρίς να κοιμούνται ανεχτά θα έλεγα να έχουν καταργήσει ουσιαστικά τον ύπνο , στον μακρόκυκλο της προετοιμασίας τους(δηλαδή δεν κοιμούνται ποτέ ) τότε να τους μετρήσουν να δούμε και εμείς τι γίνεται . . . τζάμπα χάνουμε την ώρα μας στο ύπνο ; :?
1980 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 1980...σκέψου μόνο αυτό. Αν η προπόνηση ήταν πχ, 3-5 μμ, κ ο αθλητής είχε ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ να κοιμάται 10 το πρωί,με 6 το απόγευμα,νομίζεις ότι θα είχε διαφορά? τώρα σου δημιουργεί την εντύπωση της διαφοράς,επειδή το να χάσεις βραδινές ώρες ύπνου,δε σου συμβαίνει συχνά,κ άρα δεν το έχεις συνηθήσει,εσύ το σώμα σου κ το πνεύμα σου! άλλωστε,δεν υπάρχει άλλος τρόπος έκτος της συνήθειας, για να το καταλάβει αυτό το σώμα!(εξού κ το τζετ λανγκ κλπ). απλα εχανα τις βραδυνες ωρες υπνου για παρααααααα πολλα χρονια και μολις εβαλα οριο στον εαυτο μου εκτος απο τις μερες που βγαινω να κοιμαμαι το αργοτερο 1 ειδα τεραστια διαφορα και στην αποδοση μου στο γυμναστηριο και στην διαθεση μου και γενικα ειναι ολα διαφορετικα. δεν θα ξαναγυρνουσα στο παλιο ωραριο με τιποτα. μπορει να ειναι και θεμα οργανισμου ουτε γιατρος ειμαι ουτε ειδικος απλα γραφω την προσωπικη μου διαπιστωση.
johnbond Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Είναι γνωστό ότι οι αγώνες που έχει κάνει έχουν έναν μεγάλο βαθμό υπερβατικότητας, κατά την γνώμη μου και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο αυτό ευσταθεί αλλά εν μέρει. Στον σοβαρό αθλητισμό όπως και κάθε άλλη εναλλακτική σωματική δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται ως υπερβατική προσπάθεια , η προετοιμασία , ο αγώνας και η αποκατάσταση μπορεί να μετρηθεί. Το ζήτημα του καλού ύπνου είναι ξεκαθαρισμένο, οκ , αν είναι πολλοί οι αθλητές που μπορούν να κάνουν μαραθώνιο , υπερμαραθώνιο χωρίς να κοιμούνται ανεχτά θα έλεγα να έχουν καταργήσει ουσιαστικά τον ύπνο , στον μακρόκυκλο της προετοιμασίας τους(δηλαδή δεν κοιμούνται ποτέ ) τότε να τους μετρήσουν να δούμε και εμείς τι γίνεται . . . τζάμπα χάνουμε την ώρα μας στο ύπνο ; :? Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άνθρωπος; Όταν έχει τρέξει σε ηλικία σχεδόν 50 ετών, 1030χμ σε 6 μέρες με 3 ώρες ύπνο συνολικά τι να πούμε; Εμείς οι κοινοί θνητοί αν κοιμηθούμε σε 6 μέρες 3 ώρες και είμαστε συνέχεια στον καναπέ μπορεί και να πεθάνουμε..Φαντάσου να τρέχεις κιόλας....
kostassid Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 ναι αλλα αυτη ειναι η δουλεια του, σκεψου να ειχε να παει και στην ουρα της εθνικης να περιμενει τη συνταξη του παπου του ορθιος μετα να σου πω τι θα παθαινε. Οχι οτι δεν ειναι υπεραθλος αλλα ο οργανισμος, το ανθρωπινο σωμα ,συνηθιζει με οτι του δωσεις αλλα εχει και καποια ορια.Αυτος ξερει οτι θα κουραστει και μετα απο μια εβδομαδα θα πρεπει να αρχισει χαλαρη προπονηση για την επομενη κουρσα του.Οπως και ολοι μας, αν βγεις εξω Δευτερα βραδυ παει η ωρα 12 και δεν αντεχεις αλλο...ΑΝ εκεινη την ωρα παρει ο εργοδοτης σου και σου πει αυριο το πρωι μην ερθεις ,ελα κατα τις 1, δεν σου ερχεται ενεργεια και μενεις ανετα μεχρι τις 3? ο οργνισμος κραταει και τις καβατζες του...
Fidelio Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άνθρωπος; Όταν έχει τρέξει σε ηλικία σχεδόν 50 ετών, 1030χμ σε 6 μέρες με 3 ώρες ύπνο συνολικά τι να πούμε; Εμείς οι κοινοί θνητοί αν κοιμηθούμε σε 6 μέρες 3 ώρες και είμαστε συνέχεια στον καναπέ μπορεί και να πεθάνουμε..Φαντάσου να τρέχεις κιόλας.... Για ευνόητους λόγους αφήνω τον Γ.Κούρο έξω από την κουβέντα . . . Κοίτα κατά τον ίδιο λόγο που το μυϊκό σύστημα του αθλητή δεν μπορεί να αποκατασταθεί αποτελεσματικά χωρίς ανάπαυση , έτσι επιδρά εν μέρει και η έλλειψη ύπνου για τον ίδιο τον αθλητή (εγκεφαλικές λειτουργίες) στα πλαίσια του αγώνα (υπερμαραθώνιος) , την ώρα που αγωνίζεται . Είναι το ίδιο παράξενο δηλαδή πως μπορεί να ανταποκρίνεται και το μυοσκελετικό στην όλη προσπάθεια ενός μαραθώνιου 6 ημερών. Και αυτό το λέω γιατί ο ύπνος επιδρά σε νευρολογικής φύσεως λειτουργίες και όχι τόσο για τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού αν και επιβραδύνονται ως προς την λειτουργία τους στην στέρηση ύπνου. Αυτά όμως αφορούν τους αθλητές , τρόπος ζωής κτλ Τώρα αν αυτοί μπορούν να κοιμούνται στην ζωή τους μόνο 2 ώρες την ημέρα με όλο αυτό τον όγκο προπονήσεων είναι κάτι που πολύ θα ήθελα να το δώ να ερμηνεύεται και επιστημονικά. Για τους δε αθλητές δυναμικών αγωνισμάτων τα πράγματα είναι ακόμα πιο αμφίβολα λόγω της μεγαλύτερης καταπόνησης του νευρικού συστήματος. Από την άλλη ο υπερμαραθώνιος δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνιστικό, είναι καθαρά θέμα προσωπικό και συνυφασμένος με ιδεολογίες εσωτερισμούς κτλ Ως εκ τούτου οι αθλητές δεν καλούνται να συμμετάσχουν σε κάποιας μορφής meeting. Οι τύποι είναι αλλού και δεν το λέω με τη κακή έννοια. Μπαίνουν σε δοκιμασίες εξάντλησης και απλά συνεχίζουν και όπου φτάσουν , το μόνο που τους περιορίζει είναι ο εαυτός τους δεν υπάρχει αντίπαλος ή χρόνος. Απλά τρέχουν στο τέμπο τους (επαρκούς συντήρησης ) όσο μπορούν , κατά την γνώμη μου αυτό κάτω απο βασικές προυποθέσεις ολοι μπορούν να το κάνουν, είναι καθαρά ψυχολογικό. Δεν μπορεί όμως ο καθένας να κάνει τα 100 κάτω απο 10, να κάνει αλμα πάνω απο 8 μέτρα να ρίξει σφαίρα 20 μέτρα κτλ κτλ , ας μην υπερβάλουμε λοιπον με τους υπερδρομείς , οκ respect αλλά οχι και οι μόναδικοί . . θεοί !
johnbond Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες... Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο υπερμαραθώνιος είναι πνευματικό άθλημα,και έχει μικρή σχέση με το σώμα και τους νόμους της φύσης.. Το να τρέξεις 100άρι αντίθετα είναι καθαρά μυικό ζήτημα.. Ο κούρος δεν ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή(τρώει ότι υπάρχει στο σπίτι όπως λέει),ούτε γυμνάζεται πάνω από δύο,τρεις ώρες τη μέρα... Βέβαια για το τελευταίο που είπες υπάρχουν αγώνες 24ωροι που έχουν συγκεκριμένη απόσταση και συναγωνισμό(όπως το σπάρταθλο).. Κλείνω το off topic εδώ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.