Προς το περιεχόμενο

2 Ώρες ύπνος τη μερα.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εντελως ακυρο πιστευω. εγω ξερω οτι ο βραδυνος υπνος 12 με 7-8 το πρωι δεν αναπληρωνετε με τιποτα και ολη την υπολοιπη μερα να κοιμασαι.

Aυτά είναι μούφες, εγώ εδώ και 4 χρόνια κοιμάμαι μέρα και ξυπνάω την νύχτα σαν βρυκόλακας και είμαι κυριλέ. Είναι θέμα συνήθεια όλα :razz:

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και οντως,ειναι τελειως διαφορετικο να κοιμηθεις 11 με 7,παρα 3 με 11 πχ.

Πχ αν κοιμηθείς 11 -7 στις 11,30 την επόμενη μέρα νυστάζεις και κλείνουν τα μάτια σου ενώ αν κοιμάσαι 3-11 την επόμενη και 5 να πέσεις δεν το καταλαβαίνεις.

Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η "ενδιάμεση νύστα" .Δλδ να νυστάζεις στις 8 το βράδυ και στις 11 να είσαι περδίκι.

Δημοσ.
Ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται πάνω από 10 ώρες την ημέρα για να ναι ξεκούραστος.

Τι να πούμε για κάποιους που κοιμούνται πάνω από 24...

Δημοσ.
Aυτά είναι μούφες, εγώ εδώ και 4 χρόνια κοιμάμαι μέρα και ξυπνάω την νύχτα σαν βρυκόλακας και είμαι κυριλέ. Είναι θέμα συνήθεια όλα :razz:

Συμφωνώ, και εγώ μια από τα ίδια είμαι. Δεν έχει καμιά σχέση τι ώρες κοιμάσαι. Έχω ξεχάσει πως είναι το πρωί.

Δημοσ.
Συμφωνώ, και εγώ μια από τα ίδια είμαι. Δεν έχει καμιά σχέση τι ώρες κοιμάσαι. Έχω ξεχάσει πως είναι το πρωί.

Όταν είσαι 20 χρονών νομίζεις ότι δεν παίζει ρόλο. Γιατί απλά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αργότερα θα την καταλάβεις όμως μια χαρούλα.

Δημοσ.

Μετά από 7 χρονάκια καλή φοιτητική ζωή και στα καπάκια στρατός και δουλειά, τα επιστημονικά μου πορίσματα είναι τα εξής:

Αν κοιμηθώ 6 ώρες από τις 12-6 ξυπνάω πολύ πιο εύκολα, με μεγαλύτερη σωματική ευεξία και πνευματική διαθεση από ότι αν κοιμόμουν 8 ώρες από ξενύχτι, πχ 5-13. Ο βραδυνός ύπνος δεν αναπληρώνεται με τίποτα όπως διαπίστωσα, αν και γέλαγα όταν μου το λέγανε όταν ήμουν πιτσιρίκος.

Φυσικά τα συμπεράσματα αυτά έγιναν με τήρηση των παραπάνω ωραρίων επί μήνες για να μην πω χρόνια.

Πάω για ύπνο τώρα γιατί δεν θα σηκώνομαι το πρωί. :P

Δημοσ.
Όταν είσαι 20 χρονών νομίζεις ότι δεν παίζει ρόλο. Γιατί απλά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αργότερα θα την καταλάβεις όμως μια χαρούλα.

Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι πιο καλά, έχει λογική ως είδος να έχουμε προσαρμοστεί να κοιμόμαστε το βράδυ.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολο μου ακούγεται αυτό για να εφαρμοστεί. Γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Άλλος ξαπλώνει και στα 5 λεπτά κοιμάται. Άλλος σε 1 ώρα. Εμένα για να με πάρει ο ύπνος πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορεί και 2 ώρες. Ακόμα και όταν είμαι κουρασμένη. Οπότε για να μπορέσω να εφαρμόσω αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να μην κοιμηθώ 2 μέρες. Για να είμαι κομμάτια. Και φυσικά για να το εφαρμόσει κάποιος δεν θα πρέπει να δουλεύει.

Δημοσ.

Λοιπόν. Ο 8ωρος βραδυνός ύπνος είναι το ιδανικό. Δεν μιλάμε για ξεκούραση και ιστορίες, μιλάμε για ορμονικές λειτουργίες οι οποίες είναι σε καταστολή όσο είμαστε ξύπνιοι. Διαβάστε για δέσμευση εγκεφαλικών υποδοχέων από ντοπαμίνες και τα συναφή και τι επιτρέπει αυτή σε υπόφυση και λοιπούς αδένες -ειδικά αναφορικά με την αυξητική ορμόνη.

Το ότι μερικοί δεν γουστάρουμε αυτό το κίτρινο πράγμα εκεί πάνω και τη βαβούρα της μέρας δε λέει τπτ για το τι συνεπάγεται αυτό για το σώμα μας και αυτό το λέω όντας βαμπίρι και ο ίδιος. Δοκιμάστε απλώς να ξυπνάτε (οι φοιτητές και λοιποί άεργοι) κατά τις 10. Μόλις συνηθίσετε, πείτε μου κατά πόσο "ικανότεροι" και πιο "ζωντανοί" αισθάνεστε σε σχέση με τη σαπίλα του ημερήσιου ύπνου.

Δημοσ.

Εγω ρε παιδια πιστευω πως παιζει ρολο η ωρα... Σκεφτειτε οτι τα ημερονυχτια δεν αλλαζουν, το ποτε θα ξημερωσει και θα νυχτωσει ειναι κατι που δεν αλλαζει.. ειναι stadar. Κ αυτο λοιπον επηρεαζει τον υπνο! Για παραδειγμα εγω σαν φοιτητης, οσες φορες εχω να κοιμηθω μια μερα σχεδον και εχω ξενυχτυσει, παω να κοιμηθω το πρωι κατα τις 9. Κ ενω λογικα λογω αυπνιας θα επρεπε να κοιμηθω αρκετες ωρες... ξυπναω μεσημερι προς απογευμα.

Ειναι σαν να αισθανομαι το οτι ειναι μερα, οτι ολοι γυρω μου "δε κοιμουνται" και δε μπορω να κοιμηθω... ασε που δε ξεκουραζομαι καθολου. Ακομα ομως κ απο σερι οταν κοιμηθω βραδυ κατα τις 12 και ξυπνησω το πρωι κατα τις 8-9 ειμαι τζετ! Πιστευω λοιπον πως το βραδυ δεν ειναι τυχαιο που ο περισσοτερος κοσμος κοιμαται...

Δημοσ.
Πολύ δύσκολο μου ακούγεται αυτό για να εφαρμοστεί. Γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Άλλος ξαπλώνει και στα 5 λεπτά κοιμάται. Άλλος σε 1 ώρα. Εμένα για να με πάρει ο ύπνος πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορεί και 2 ώρες. Ακόμα και όταν είμαι κουρασμένη. Οπότε για να μπορέσω να εφαρμόσω αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να μην κοιμηθώ 2 μέρες. Για να είμαι κομμάτια. Και φυσικά για να το εφαρμόσει κάποιος δεν θα πρέπει να δουλεύει.

Και εγω το εχω αυτο ρε γαμωτο,στην καλυτερη των περιπτωσεων να με παρει ο υπνος σε μιση ωρα.Μηπως δεν ειμαστε αρκετα κουρασμενοι?

Οταν πηγαινα σχολιο παντως που ξυπναγα καθημερινα 7¨30 το πρωι ,στις 11 το βραδυ 12 το πολυ την επεφτα για υπνο και ξερενομουν με την μια.

Απο τοτε που ξεκινησε η φοιτιτικη ζωη και γιναν τα πραγματα φλου,κοιμαμαι οτι ωρες να ναι και αργει και πολυ να με παρει ο υπνος.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω διαβάσει σε ένα site περί ύπνου ότι ο οργανισμός χρειάζεται ένα δίωρο τουλάχιστον για να έχει νόημα οποιαδήποτε απόπειρα ύπνου. Δηλαδή αν ξυπνήσει 7 το πρωί, δεν έχει νόημα να κοιμηθείς μέχρι τις 8 γιατί ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να βρεθεί σε κατάσταση που να ωφελεί (δε θυμάμαι φυσικά τεχνικές ορολογίες).

Οπότε αυτό με το 20λεπτο μου ακούγεται υπερβολικά περίεργο.

Επίσης, αυτοί που ανέφεραν όλο καμάρι ότι έχουν ενέργεια όταν κοιμούνται τη μέρα και ξυπνάνε το βράδυ, πολύ θα ήθελα να μάθω τι δουλειά κάνουν και πόσο καλά την κάνουν. Επίσης τι άλλα ενδιαφέροντα έχουν και γενικά πως περνάνε τη μέρα τους (τέχνες κτλ).

Δημοσ.

Κοίτα θέμα που ανοίξανε στο "insomnia"!!

Εδώ ένας από τους κορυφαίους βρυκόλακες στον τον πλανήτη(εγώ) έχω να πω τα εξής και να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Ο βραδινός ύπνος δεν αναπλήρώνεται και σωστά είναι και όσα υπόθηκαν περί ορμονών σε σχέση με τον ύπνο.

Οι φορές που έχω κοιμηθεί πριν τις 1:00 το βράδυ από την τετάρτη δημοτικού μετριούνται άνετα στα δάκτυλα και τώρα είμαι δευτεροετής!

Φέτος βέβαια ο οργανισμός μου πέταξε κωλοδάχτυλο και πάω για γενικές αίματος:mrgreen:

Δημοσ.

Μη λέτε ότι η κατάσταση βαμπίρ δεν γίνεται, γιατί το βλέπω κάθε μέρα μπροστά μου. Ο οργανισμός σε γενικές γραμμές προσαρμόζεται. Απλά ίσως πιο εύκολα όταν είσαι νέος. Προσωπικά την ζωντάνια που λέει ο αγαπητός mod όταν ξυπνάς στις 10, την νιώθω κατά τις 5 το απόγευμα και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα μιας και οι ώρες μοιάζουν κάπως (πρωί με απογευματάκι). Άσε που όταν αρχίζει το τσάμπιονς λιγκ είμαι σε φουλ ρυθμούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...