Προς το περιεχόμενο

2 Ώρες ύπνος τη μερα.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου διαβασα πως εχουν γινει ερευνες πως ο ανθρωπως μπορει να επιβιωσει με 2 ωρες την ημερα ύπνο,δεδομένου πως κοιμάται 20 λεπτα καθε 4 ωρες.

Ανθρωποι που το εχουν προσπαθησει αυτο,ειπαν πως πλεουν εχου μεγλυτερα αποθεματα ενεργειας απο οτι παλιοτερα.

Το συστημα αυτο για να λειτουργησει,πρεπει να το ακολουθησεις κατα γραμμα χωρις να χασεις ουτε εναν προγραμματισμενο υπνο.

Τις πρωτες 10 μερες ειναι το παλουκι,επειτα ο οργανισμος σου προσαρμοζεται.Στην περιπτωση που κοιμηθεις περισσοτερο απο 20λεπτο πρεπει να επαναλαβεις το προγραμμα απο την αρχη.

Πως σας ακουγεται.Κατ'αρχας εμενα με ιντριγκαρει το γεγονος πως θα "ζω" 22 ωρες την μερα.

Αλλα απο την αλλη ειναι και δυσκολο να το ακολουθησεις,περα δηλαδη οτι θελει ζορι τρελο μεχρι να το συνηθισεις,ειναι και δυσκολο να κρατας και τους προγραμματισμενους υπνους.Ολο και κατι θα σου τυχει στο οποιο να πρεπει να παρεβρεθεις.Ειδικα εγω με την σχολη που δεν θα εχω χρονο για ενδιαμεσους 20 λεπτους υπνους.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοιτα,η αληθεια ειναι οτι ψηνομαι παααρα πολυ να το δοκιμασω...

Αλλα πρακτικα ειναι αδυνατο,το πολυ να κρατησει το συγκεκριμενο προγραμμα 2-3 μερες..Μετα ολο και κατι θα σου τυχει και δε θα τα καταφερεις..

Παντως ψαχνω κι εγω τροπους να κοιμαμαι οσο το δυνατον λιγοτερες ωρες καθε μερα..Μου τη σπαει ο υπνος..

Δημοσ.

δεν μας λες και ποιο ειναι το προγραμμα που πρεπει να ακολουθησει καποιος για να εχουμε μια γενικη εικονα?

εγω παντως αν δεν κλεισω 9-10 ωρες υπνο την ημερα αισθανομαι πτωμα :P

Δημοσ.

Αυτο ειναι το προγραμμα.Καθε 4 ωρες υπνος 20 λεπτων,για 10 μερες ωστε να προσαρμοστει ο οργανισμος.Δεν γνωριζω περισσοτερες λεπτομερειες.Θα το ψαξω περισσοτερο μπας και βρω κατι παραπανω.

Παντως πιστευω πως πρακτικα ειναι αδυνατον,εκτος και αν κλειστεις μεσα στο σπιτι.

Εμενα ο υπνος δε μου την σπαει,αλλα στανταρ θα ητα προτιμοτερο να εκμεταλλευσαι τις ωρες που χανεις απο τον υπνο.

Δημοσ.

Εγώ λέω θα είσαι συνεχώς κομμάτια και στο τέλος θα ψοφήσεις στον ύπνο για καμιά εβδομάδα.

Δημοσ.

καλα, αυτο το πραμα δεν παιζει με τιποτα.

δουλευεις 8 ωρες και στην καλυτερη 1 ωρα πηγαινελα.τι θα κανεις?

"Μισο αφεντικο να ξαπλαρω κανα 20λεπτο και τα λεμε μετα" :P

ή αμα εισαι σε σχολη

"τα ξαναπαμε αλλη μια γιατι επαιρνα τον υπνακο μου?" :P

Δημοσ.

εντελως ακυρο πιστευω. εγω ξερω οτι ο βραδυνος υπνος 12 με 7-8 το πρωι δεν αναπληρωνετε με τιποτα και ολη την υπολοιπη μερα να κοιμασαι.

Δημοσ.

...ειναι καθαρά βιολογικό το θέμα , δεν παίζει κάτω απο 5 ώρες την ημέρα και επισης δεν παίζει να γίνουν καποιες βιολογικές λειτουργείες μέσα σε ένα 20άλεπτο, δεδομένου οτι μετά πάλι ξυπνάς, όσον αφορά τώρα τα αποθέματα ενέργειας αυτό δεν έχει να κάνει με τον ύπνο , προφανώς θα αναφέρεται η πηγη σου στην νευρολογική αναδιοργάνωση, δεν φτάνουν 20 λεπτά με τίποτα ! Εν πάσει περιπτώσει όμως ειμαι περίεργος να μας πεις που το διάβασες ή αμα βρεις κανα link ...

Δημοσ.

Το κάνει και ο Κούρος αυτό τα τελευταία 20???? χρόνια. Δεν ξέρω link για αυτόν, αλλά είναι ο top στον κόσμο στους υπερμαθώνιους πχ Αθήνα -> Σπάρτη. Βέβαια αυτός το κάνει Αθήνα -> Σπάρτη-> Αθήνα, αλλά αυτό δεν είναι για πολλούς. Ίσως και για κανένα άλλον.

Δημοσ.

Ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται πάνω από 10 ώρες την ημέρα για να ναι ξεκούραστος.πχ αλλο να κοιμηθείς από τις 10 το βράδυ ως τις 8 το πρωί θα νυστάζεις και άλλο να κοιμηθείς από τις 4 το βράδυ ως τις 12 το μεσημέρι.

Τώρα αυτό που λέτε ισχύει στο around alone με κάτι βάρκες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Δημοσ.

Εχω ακουσει παλαιοτερα κατι σχετικο με τον υπνο.

Οτι μια ωρα υπνου πριν τις 24:00 ισουται με 2 ωρες μετα τις 24:00.

Και οντως,ειναι τελειως διαφορετικο να κοιμηθεις 11 με 7,παρα 3 με 11 πχ.

Δημοσ.

Αυτο το τελευτεο γιατι το λετε?Που ξερει ο οργανισμος τι ωρα ειναι?Αναλογα με το βιολογικο σου ρολοι κοιμασαι τις αντιστοιχες ωρες.

Το διαβασα το ολο σκεπτικο στο βιβλιο :The Game" toy Neil Strauss.Σε καποιο σημειο λεει πως ενας φιλος του που διαβαζε διαφορα στο ιντερνετ,τον ενημερωσε για το συγκεκριμενο πειραμα το οποιο αποφασισανε να κανουμε καθως κλειστικανε σπιτι και προαπθουσα να παραμεινουν ξυπνιοι βλεποντας ταινιες και παιζοντας βιντεοπαιχνδια.

Απ'οσο ααφερει κρατησαν ή 5 ή 6 μερες αν θυμαμαι καλα και μετα τεζαραν.(Και επειτα απο αυτο δεν κανει καμμια αναφορα πανω στο ζητημα,μιας και δεν θα μπορουσαν να επαναλαβουν την ολη διαδικασια απο την αρχη).

Θελω να το δοκιμασω,αλλα αμα ειναι ν δοκιμσω κατι τετοιο πρεπει να προετοιμαστω σωστα για να μην τα παρατησω στην μεση.

Δημοσ.

Apparently αυτο το στυλ υπνου λεγεται πολυφασικος υπνος και μια απο τις πιο γνωστες πατεντες ειναι το συστημα του uberman.Σας στελνω και μερικα link που γκουγκλρισα να τσεκαρετε.

http://www.stevepavlina.com/blog/2005/10/polyphasic-sleep/

http://en.wikipedia.org/wiki/Polyphasic_sleep

http://www.kuro5hin.org/story/2002/4/15/103358/720

Τωρα θα τα τσεκαρω και εγω.

Δημοσ.

Eρωτηση. Ας παρουμε την αισιοδοξη περιπτωση που καποιος ολοκληρωνει το προγραμμα των 10 ημερων. [προσωπικα μου φαινεται γελοιο το ζητημα εως επικινδυνο, αλλα ας παιξουμε με την ιδεα]. Μετα τι γινεται? Αφου προσαρμοσεις το συστημα σου [εξωπραγματικο σε περιπτωση που δουλευεις], πως κοιμασαι μετα?

Πιστευω πως 6-7 ωρες κατα μεσο ορο, σε νορμαλ βραδινες ωρες, εφοσον το υπολοιπο της ημερας καποιος εργαζεται, ειναι υπεραρκετες για να ανταπεξελθει χωρις επιβαρυνση στην υγεια του. Και ενδιαμεσως, αν οι αναγκες ειναι αυξημενες, power naps, των 20 λεπτων βοηθανε για γρηγορο ξελαμπικαρισμα. Μηπως οι πηγες σου βασιστηκαν στην αρχη αυτη και το πηγαν πολυ μακρια το ζητημα?

Δημοσ.
Το κάνει και ο Κούρος αυτό τα τελευταία 20???? χρόνια. Δεν ξέρω link για αυτόν, αλλά είναι ο top στον κόσμο στους υπερμαθώνιους πχ Αθήνα -> Σπάρτη. Βέβαια αυτός το κάνει Αθήνα -> Σπάρτη-> Αθήνα, αλλά αυτό δεν είναι για πολλούς. Ίσως και για κανένα άλλον.

Κατά την διάρκεια του υπερμαραθώνιου κοιμάται το πολύ 10-15 λεπτά και αυτό όπως εξηγεί ο ίδιος για να ξεκουράσει τα πόδια του, και όχι γιατί έχει ανάγκη τον ύπνο γενικότερα. Αλλά μιλάμε για το Σπάρταθλο ή άλλους υπερμαραθώνιους , 48 ώρες τρέξιμο , όχι για τρόπο ζωής , όσον αφορά την αγρύπνια.

Αν θες link για τον Γιάννη Κούρο , εδώ :

http://www.a-z.gr/index.php?name=News&file=article&sid=3271

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...