Προς το περιεχόμενο

Δικτυο μεταξυ 2 σταθερων ΗΥ με USB modem

happy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους!

Θελω να μοιρασω την DSL μεταξυ 2 σταθερων ΗΥ σε 2 διαφορετικα δωματια στο σπιτι μου αλλα δεν εχω ιδεα πώς.Εχω το sagem Fast USB modem (OTENET στα 786),τι μπορω να κανω?Θελω να εχουν συνδεση και τα 2 ασχετα απο το ειναι το 1 ανοιχτο και το αλλο κλειστο,γινεται?Και αν ειναι και τα 2 ανοιχτα προφανως δεν θα εχουν και τα 2 της ιδιας ταχυτητας DSL ετσι?

Ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια,δεν εχω προσπαθησει να ξανακανω δικτυο..

Δημοσ.

πρεπει να αγορασεις router και καρτες δικτυου και καλωδια, συνδεεις τα pc με το router και το router με το Modem σου. συνολοκο κοστος 50 ευρω το πολυ αναλογα και το μηκος καλωδιων

Δημοσ.

Καρτες δικτυου?Οι υπολογιστες εχουν και οι 2 υποδοχες για Ethernet,κανουν?Καμια προταση για router?

Δημοσ.

δες στο eshop η πλαισιο πολυ καλα μεχρι 20 ευρω οπως αυτο

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.616062

διορθωση λογω ζαλαδας απο δουλεια...switch οχι route.

Οι καρτες δικτυου των motherboards δουλευουν σωστα: τις εχεις δοκιμασει? αν ναι δεν χρειαζεται να αγορασεις καινουριες...

Δημοσ.
...Εχω το sagem Fast USB modem (OTENET στα 786),τι μπορω να κανω?Θελω να εχουν συνδεση και τα 2 ασχετα απο το ειναι το 1 ανοιχτο και το αλλο κλειστο,γινεται?...

Αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Δε θα μπορέσεις να δώσεις internet σε άλλο PC χωρίς τη μεσολάβηση του PC στο οποίο συνδέεται άμεσα το USB modem. Αν κλείσει αυτό, πάπαλα internet στο 2ο PC. Άρα, πας σε μία εκ των 2 λύσεων (για ενσύρματη υποδομή πάντα):

• Απλός ADSL router + τη δικτυακή υποδομή που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά. Π.χ: Thomson Speedtouch + το switch που πρότεινε ο kostassid + 3 UTP καλωδιάκια από εδώ. 2 μικρά σε μήκος για τον router και το 1ο PC και ένα μεγαλύτερο για το 2ο PC. Ο router καρφώνει πάνω στο switch και ρυθμίζοντας κατάλληλα το DHCP από το web interface του, οποιαδήποτε IP συσκευή συνδέεται στο switch θα πέρνει αυτόματα IP και πρόσβαση στο internet

• Αγορά ADSL router με ενσωματωμένο switch, να έχει >=2 υποδοχές ethernet δηλαδή. Καλώδια όπως παραπάνω, με τη διαφορά ότι θα χρειαστείς μόνο ένα «κοντό» UTP...

Δημοσ.

OK παιδια ευχαριστω πολυ,μαλλον θα τη βολεψω με το switch τελικα,ουτως ή αλλως τον Ιουνιο τελειωνει ο προπληρωμενος χρονος στην OTENET και θα αλλαξω εταιρεια(και θα ειμαι εδω παλι και θα ρωταω :-P:-P) και παιρνω τοτε router.Thanx for your time!

Δημοσ.
OK παιδια ευχαριστω πολυ,μαλλον θα τη βολεψω με το switch τελικα...

Μόνο με ένα switch; Είσαι σίγουρος ότι γίνεται; :confused:

Δημοσ.

Φυσικα και δεν ειμαι σιγουρη,δεν το δοκιμασα ακομα και συν τοις αλλοις δεν εχω ξαναπροσπαθησει να κανω κατι τετοιο.Απλα,για να καταλαβω,συνδεω μεσω ethernet τα pc με το switch και αυτο με το modem και εχω μεσω usb συνδεδεμενο το modem στο 1 pc το οποιο πρεπει να εχω παντα ανοιχτο?

Δημοσ.

Α, ΟΚ. Άρα εγκαταλείπεις την απαίτηση που έθεσες το 2ο PC να έχει internet ανεξάρτητα από το αν το 1ο είναι κλειστό ή όχι. Έτσι, ναι. Γίνεται.

Μπορείς να το κάνεις και χωρίς switch, αλλά μόνο με ένα UTP καλώδιο μεταξύ των 2 PCs. Αρκεί να είναι crossover και όχι απλό UTP.

και sorry που σου άλλαξα το φύλο...

Δημοσ.

Βασικα ναι γιατι δε συμφερει να παρω router απο τωρα..crossover οπως τα EQUIP:205911 FTP PATCHCABLE CROSSOVER 2M εδω

??

Σε συγχωρω μονο και μονο επειδη εχω την εντυπωση οτι ειμαστε στην ιδια σχολη:-P :razz:

Δημοσ.
Βασικα ναι γιατι δε συμφερει να παρω router απο τωρα..crossover οπως τα EQUIP:205911 FTP PATCHCABLE CROSSOVER 2M εδω

??

Σε συγχωρω μονο και μονο επειδη εχω την εντυπωση οτι ειμαστε στην ιδια σχολη:-P :razz:

Aν θες για άλλο δωμάτιο, 2m δε φτάνουν ούτε για γιούπι! Try 20m: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750008

Λες; cs.uoi;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...