Προς το περιεχόμενο

Allagi kartas grafikwn!!

Johnny Em

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια Club3D 6600 PCX και εδω και αρκετο καιρο μου παρουσιάζει διαφορα προβληματα, όπως το να κλεινει το PC χωρισ καμια προϊδοποίηση και να μην τρέχουν τα παιχνίδια! Έχω κάνει μια συντομη έρευνα αγορας και εχω καταλήξει στην POINT OF VIEW GF7950 GX2 1GB PCX...

Δεν ξέρω αν ειναι και η καλήτερη λύση, γι' αυτό και θέλω την βοήθειά σας!

Έχετε να μου προτήνεταί κάτι καλήτερο, το οποίο να μην ξεπερνάει το baget των 300E ? :shock:

Δημοσ.

arketa deleastiki i protasi sou alla exw asimvatotita me to trofodotiko mou mias kai i isxis tou einai molis 330W!!!

iparxei periptwsi na fteei kai afto pou den doulevei swsta to PC? mias kai exw epanw 2 SATA 160 kai 200Gb, enan ekswteriko 250ari DVD kai DVD recorder P4 sta 3.2, 2x 512MB Kingstom DDR2 sta 533Hzkai periferiaka ena scaner, enan ektipoti kai mian web camera!...

Δημοσ.
arketa deleastiki i protasi sou alla exw asimvatotita me to trofodotiko mou mias kai i isxis tou einai molis 330W!!!

iparxei periptwsi na fteei kai afto pou den doulevei swsta to PC? mias kai exw epanw 2 SATA 160 kai 200Gb, enan ekswteriko 250ari DVD kai DVD recorder P4 sta 3.2, 2x 512MB Kingstom DDR2 sta 533Hzkai periferiaka ena scaner, enan ektipoti kai mian web camera!...

Οτιδήποτε παραπάνω από x1950pro/7900gt θα περιορίζεται από την cpu σου. Επίσης αν διαλέξεις όποια από αυτές τις δύο μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. Ίσως αυτό να αντέξει την επερχόμενη 8600gt (όχι την gts) η οποία σε επιδόσεις είναι κάπου ανάμεσα σε 7600gt με 7900gs.

Δημοσ.

Υπάρχει επιπλέον τροφοδοτικό μόνο για κάρτες γραφικών, το οποίο κάνει κάπου 40-45 ευρώ και σηκώνει 2 κάρτες γραφικών μόνο του.

Δημοσ.

nai alla gati na dwsw 40 - 45 euro gia trofodotiko mono gia tin karta enw mporw na parw ena 550ari me liga parapanw lefta?

Οτιδήποτε παραπάνω από x1950pro/7900gt θα περιορίζεται από την cpu σου. Επίσης αν διαλέξεις όποια από αυτές τις δύο μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. Ίσως αυτό να αντέξει την επερχόμενη 8600gt (όχι την gts) η οποία σε επιδόσεις είναι κάπου ανάμεσα σε 7600gt με 7900gs.

ti enoeis oti tha epireazetai apo tin CPU mou? ti provlima tha parousiazei?

Δημοσ.
nai alla gati na dwsw 40 - 45 euro gia trofodotiko mono gia tin karta enw mporw na parw ena 550ari me liga parapanw lefta?

Το φθηνότερο 550άρι κάνει 80 ευρώ και δεν είναι και κανένα σοβαρό τροφοδοτικό. Για καλό 550άρι θες 100 ευρώ, τα οποία είναι διπλάσια και βάλε από τα 40-45 ευρώ που κάνει το πρόσθετο για κάρτες γραφικών.

Έπειτα με 550άρι κάρτα 8800 και πολλούς δίσκους, δεν θα έχεις και περίσσευμα ισχύος ρεύματος. Οριακά θα είσαι. Ενώ το σύστημα σου εφόσον λειτουργεί με το υπάρχον τροφοδοτικό καλά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν φορτώσεις την κάρτα γραφικών στο εξτρά τροφοδοτικό των 40 ευρώ.

Αυτά όλα είναι προσωπική μου άποψη με βάση την εμπειρία από τους υπολογιστές που έχω αλλάξει ο ίδιος, χωρίς να είναι η δουλειά μου και χωρίς να είμαι ειδικός ή επαγγελματίας του χώρου.

Δημοσ.

ti enoeis oti tha epireazetai apo tin CPU mou? ti provlima tha parousiazei?

Το scaling σε επιδόσεις θα πάψει να είναι γραμμικό λόγω bottleneck της cpu (ειδικά που τώρα αρκετά παιχνίδια είναι πιο πολύ cpu dependant παρά gpu).

Π.Χ.Υπέθεσε ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι Χ τόσο σε cpu όσο και gpu (όπως το supreme commander) και σε κλασσική ανάλυση που τρέχουν οι περισσότερες tft (1024 ή 1280):

7900gt 8800gts

30 fps 40 fps σε P4

40 fps 80 fps σε C2D

*Τα νούμερα είναι τυχαία.

Όπως καταλαβαίνεις θα ήταν ανούσιο να χρυσοπληρώσεις και να ""χαραμίσεις" την 8800 στο σύστημά σου με την προοπτική βέβαια ότι δεν θα κάνεις αναβάθμιση σε πλατφόρμα C2D.

Δημοσ.

Exw prooptikes na anavathmisw to PC se C2D mias kai asxoloume me architektonika programmata kai prepei na travaei kal to mixanima! Allla pros to paron nomizw oti epigei i karta grafikwn!

pou mporw na vrw trofodotika gia kartes grafikwn kai an einai kai kanena arthro sxetiko me aftes!?

Υ.Γ. mhpws kserete kapoio empisto katastima servis PC stin patra? Dioti den empitsevomai ta multyrama! Dio fores tous ton exw paei kai tis dio fores den mou ekanan tipota!

Δημοσ.
Exw prooptikes na anavathmisw to PC se C2D mias kai asxoloume me architektonika programmata kai prepei na travaei kal to mixanima! Allla pros to paron nomizw oti epigei i karta grafikwn!

pou mporw na vrw trofodotika gia kartes grafikwn kai an einai kai kanena arthro sxetiko me aftes!?

Αν πας σε g80 (ή ακόμα χειρότερα σε r600) σε non-sli/crossfire θα χρειαστείς minimum 550-600Watt με 30A στα combined 12V rails. Σε sli/crossfire το Kwatt δεν το γλιτώνεις και θες 4 12V rails me 50-60A τουλάχιστον. Από μάρκες (εξαιρούνται extreme λύσεις όπως PC Power & Cooling) αξιόπιστες είναι οι (όχι απαραίτητα με αυτήν την σειρά) :

Seasonic,OCZ,Tagan,Antec,Enermax,Fortron και Zalman. Δηλαδή κάτι σαν και αυτό για g80 ή κάτι σαν και αυτό για sli.

P.S.1 επειδή έχω ακούσει από πολλούς ότι ίσως είμαι λίγο υπερβολικός - οι προδιαγραφές που δίνω είναι για 24/7 pc απροβλημάτιστο. Αν βάλουμε μέσα συντελεστές όπως power efficiency και capacitor aging οφείλουμε να είμαστε λίγο προσεκτικοί.

P.S,2 έχει ξανααναφερθεί αλλα δες εδώ πριν αποφασίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...