Chupacabra Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μιας και αρκετοί ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του VoipDiscount (και του Voipbuster και ΣΙΑ) μέσω κάποιου software client του Mac, σκέφτηκα να καταγράψω τον τρόπο που έχει λειτουργήσει καλύτερα σε μένα. Αυτά που απαιτούνται: 1) Το πρόγραμμα Sjphone (δουλέυει κανονικά χωρίς registration) 2) Γραμμή DSL τουλάχιστον 768 (εγώ έχω Vivodi 1024). Για μέγιστη απόδοση χρειάζεται να είναι σίγουρα ανοιχτή η θύρα 5060 (TCP και UDP). Εγώ προσωπικά είμαι ορθάνοιχτος στο internet (όσοι πιστοί προσέλθετε!), οπότε δεν ξέρω αν χρειάζονται και κάποιες άλλες να ανοιχτούν. 3) Ένας λογαριασμός VoipDiscount κλπ. Αν έχετε κάνει κατάθεση 10 ευρώ, έχετε 300 λεπτά την εβδομάδα για 3 μήνες δωρεάν (χωρίς να μειώνονται τα 10 ευρώ). Αλλίως μπορείτε να παίρνετε τζάμπα και να σας αποσυνδέει μετά το 1 λεπτό. Ήρθε η ώρα να περάσουμε τις ρυθμίσεις στο SjPhone: 1) Ανοίγουμε το πρόγραμμα. Πάμε στο μενού "Sjphone"--->"Preferences...", όπου εμφανίζονται διάφορα tabs. 2) Πηγαίνουμε στο 3ο tab "Profiles" και πατάμε το κουμπί "New..." 3) Στο πεδίο "Profile Name" βάζουμε ότι θέλουμε π.χ. VoipDiscount. Στο πεδίο "Profile Type" επιλέγουμε "Calls through SIP Proxy". Πατάμε ΟΚ. 4) Έχει εμφανιστεί στη λίστα το Profile που φτιάξαμε. Το επιλέγουμε και πατάμε "Edit..." 5)Μας βγάζει μια σειρά από ταμπέλες. Πατάμε κάτω αριστερά "Advanced Mode", για να εμφανιστούν περισσότερες -χρήσιμες- επιλογές. Πηγαίνουμε πρώτα στο 2ο tab ("Initialization") και tickάρουμε τα τρία πεδία του "Αccount" και τα 3 του "Password". (δεν πατάμε ΟΚ ακόμα) 6) Πηγαίνουμε στο διπλανό tab "SIP Proxy". Στο πεδίο "Proxy Domain" γράφουμε : sip.voipdiscount.com (αντίστοιχα για το voipbuster υπάρχουν οι ρυθμίσεις για SIP στο site, μάλλον είναι sip.voipbuster.com) Στο διπλανό πεδίο, μετά από το σύμβολο ":" γράφουμε 5060 Tickάρουμε τις επιλογές "Register with proxy" , "Proxy is strict outbound" και "Unregister contact address only". Δεν πατάμε ΟΚ ακόμα. 7) Στην ταμπέλα "Audio" διαλέγουμε τα Output και Input. Πατάμε το κουμπί "Compression Settings..." και τικάρουμε όλους τους codecs που υπάρχουν. Αυτός που δουλεύει ουσιαστικά είναι ο SJ Labs ITU G.711 u-LAW Codec , οπότε αν θέλετε μπορείτε να τικάρετε και μόνο αυτόν. Οι υπόλοιποι (εκτός ίσως από τον GSM που έχει χειρότερη ποιότητα) δεν δουλεύουν καθόλου. Πατάμε ΟΚ και είμαστε πάλι στην ταμπέλα "Audio". Πατάμε "Advanced Settings..." και βάζουμε Driver Buffer Size---> 10ms (με την δική μου σύνδεση, αυτή ήταν η ιδανική ρύθμιση για να μην έχω καθόλου lag ή σπασίματα. Μπορείτε να πειραματιστείτε). Επίσης βάζουμε RTP jitter qeue length---> 3 και τικάρουμε το "Don't send silence". Πατάμε ΟΚ. 8 ) Επιλέγουμε από την λίστα πάλι το προφίλ μας και πατάμε "Initialize...". Θα μας ζητήσει username και password του VoipDiscount. Tickάρουμε και το "Save service information permanently", για να μην τα γράφουμε κάθε φορά. Πατάμε ΟΚ. 9) Πίσω στη λίστα με τα προφίλ, πατάμε την επιλογή "Use..." έχοντας επιλεγμένο το δικό μας προφίλ. Πρέπει δίπλα στο προφίλ, στο πεδίο "Status" να γράφει in use. Πατάμε ΟΚ και τελειώσαμε. Στη αρχική οθόνη θα πρέπει να εμφανίζει κάποια μηνύματα: VoipDiscount (το προφίλ μας) : Ready to call SIP: registered as sip: [email protected]:5060 Host address : η IP σας NAT/Firewall ---> μήνυμα ανάλογα με το αν έχετε ανοίξει σωστές θύρες. Σε μένα γράφει Full Cone NAT. Τέλος, πάνω πάνω στο πεδίο "Enter address to call" , γράφουμε το νούμερο που θέλουμε να καλέσουμε, με την διεθνή μορφή ----> 00302310χχχχχχ (κλήση σε Θεσσαλονίκη). Πατάμε dial και...περιμένουμε να το σηκώσει η άλλη μεριά ! Ο μόνος λόγος για να μήν λειτουργήσει σωστά είναι να υπάρχει μπλοκάρισμα θυρών από firewall. Κάντε σωστό port forwarding στο router και στο firewall (προσωπικά δεν έχω firewall και στο router μου έχω ορίσει DMZ), και θα λειτουργήσει κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rocketiar Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 arketa xrisimo..tnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 @ Chupacabra: Εξαιρετικά καλογραμμένο, ακόμα κι εγώ που είμαι καρα-άσχετος, το κατάλαβα. Σε ευχαριστούμε πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chupacabra Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά! Έχω άδεια και είπα να αξιοποιήσω λίγο πιο δημιουργικά τον χρόνο μου! Όποιος έχει κάποια απορία, ας την γράψει εδώ, να το κοιτάξουμε μαζί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 πλύ καλή ιδέα αν και προσωπικά δεν μ ενδιαφέρει είναι πολύ καλογραμμένο και θα πρέπει να κάνουμε όλοι και άλλους οδηγούς για διάφορα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steven Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Thanks!!! Έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο! Έκανα τις ρυθμίσεις και περιμένω να φορτίσει το headset για να δω αν δουλεύει!! EDIT: Δουλεύει άψογα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Komet Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Όντως πολυ καλές οι οδηγίες και ευχαριστώ και εγώ. Παρόλα αυτά εμένα γράφει ΝΑΤ/firewall: Blocked. Παίρνω wireless από έναν χώρο γραφείων, και δεν νομίζω ότι μπορώ να ρυθμίσω κάτι εγώ (εννοώ δεν μπορώ να ρυθμίσω τίποτα που έχει να κάνει πέρα από το pc μου). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steven Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Κι εμένα μου γράφει NAT/FIREWALL: Port Restricted Cone NAT αλλά παρόλα αυτά δουλεύει... Βασικά δεν ξέρω τι ενnοεί ο ποιητής με το παραπάνω, αλλά αφού δοουλεύει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Komet Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Έχεις απόλυτο δίκιο! Δουλέυει και σε εμένα, παρόλο που λέει blocked! Τελικά, πολλές φορές αρκεί μόνο μια δοκιμή! Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.