telegamesvg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή ακούω από πολλούς αυτή την καραμέλα.Πες ότι αφυπνίζονται κάποιοι.Για ποιο σκοπό?Τι θα κάνουν αυτοί οι κάποιοι? Πολλες φορες δεν μπορεις να κανεις τιποτα για πολλους και δαφορους λογους , αλλα τουλαχιστον γνωριζεις μεσα σου τι πραγματικα συμβαινει στον γυρω κοσμο και σιγουρα ειναι καλυτερο απο τα τηλεσκουπιδια που δηλητηριαζουν το πνευμα και την ψυχη μας καθημερινα... Αλλωστε η πραγματικη ελευθερια, ακομη και στις μερες μας,μπορει να υπαρξει, δυστυχως, μονο μεσα στο μυαλο του ανθρωπου ...
Critter Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή ακούω από πολλούς αυτή την καραμέλα.Πες ότι αφυπνίζονται κάποιοι.Για ποιο σκοπό?Τι θα κάνουν αυτοί οι κάποιοι? Να τι μπορουν να κανουν : Nα ψηφισουν με το μυαλο του πανω και οχι του κατω κεφαλιου οπως γινεται συνηθως. Δεν σου ειχε περασει απο το μυαλο?Γιατι αραγε?
pebbles Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Μου κάνει εντύπωση ποσοι αναμασάτε την "επιχειρηματολογία" του Λ. Λαζόπουλου. Εκείνος φροντίζει να λέει μερικά χαριτωμένα, αλλά ταυτόχρονα να "σατιρίζει" (!) τους προσωπικούς του εχθρούς. Ποτέ τους φίλους του. Εχει χιούμορ. Και το εκμεταλλεύεται. Προβάλλοντας όμως πρώτα τα προσωπικά του. Σάτυια δεν είναι αυτό όμως. Για να κάνεις σάτιρα πρέπει να είσαι αποτραβηγμένος από προσωπικά και συμφέροντα. Και παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να πείσει πολλούς για τον δικό του ορισμό της "σάτιρας" και να υποστηρίζουν όχι το χιούμορ του αλλά την ιδεολογία του. Για εμένα δεν είναι καθόλου καλύτερος από τον άσπονδο εχθρό του Α. Κούγια. Ο καθένας τους χρησιμοποιεί τα όπλα του για να πολεμήσει τον άλλον.
the_end Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 έχουμε τον ορισμό της σάτιρας κατά λαζόπουλο. κατά pebbles. κατά the_end. κατά "χ". ποιον να διαλέξω, ποιον να διαλέξω... και ξαναλέω κάτι που είχα πει σε παλιότερο ποστ. μάλλον δεν υπάρχει καλή και κακή σάτιρα. ό,τι μας αρέσει, του "επιτρέπουμε" να είναι σάτιρα. ό,τι δε μας αρέσει...είναι κάτι άλλο.
afentiko7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Nα ψηφισουν με το μυαλο του πανω και οχι του κατω κεφαλιου οπως γινεται συνηθως Αντε και ψήφισαν.Και τι έγινε ξαναρωτάω?Αν και με τρομάζει αυτό γιατί αν ένστερνιστούν τις ιδέες του Λαζόπουλου μας βλέπω όλους πισωγλέντηδες , χαζοοικολόγους και κομπλεξικούς.Αλλά σε ρωτάω ψηφίζουν και φέρνουν Λαζόπουλο πρωθυπουργό.Τι αλλάζει?εγώ πχ θέλω σήμερα που χε ήλιο να μην πήγαινα για δουλειά αλλά για καφεδάκι.Αυτό θα το κάνει ο Λαζόπουλος?
Commentator Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Μου κάνει εντύπωση ποσοι αναμασάτε την "επιχειρηματολογία" του Λ. Λαζόπουλου. Εκείνος φροντίζει να λέει μερικά χαριτωμένα, αλλά ταυτόχρονα να "σατιρίζει" (!) τους προσωπικούς του εχθρούς. Ποτέ τους φίλους του. Εχει χιούμορ. Και το εκμεταλλεύεται. Προβάλλοντας όμως πρώτα τα προσωπικά του. Σάτυια δεν είναι αυτό όμως. Για να κάνεις σάτιρα πρέπει να είσαι αποτραβηγμένος από προσωπικά και συμφέροντα. Και παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να πείσει πολλούς για τον δικό του ορισμό της "σάτιρας" και να υποστηρίζουν όχι το χιούμορ του αλλά την ιδεολογία του. Για εμένα δεν είναι καθόλου καλύτερος από τον άσπονδο εχθρό του Α. Κούγια. Ο καθένας τους χρησιμοποιεί τα όπλα του για να πολεμήσει τον άλλον. δεν συμφωνώ.εσύ ας πούμε όταν θάβεις κάποιον επώνυμο με την παρέα σου, είναι --εχθρός-- σου,σου χει κλέψει λεφτά,σε ξέρει;!ασφαλώς όχι. απλά η κριτική και η κοροιδία δεν βλάπτουν.και για τον δεύτερο κύριο ένα έχω να πώ "δεν συγγρίνονται στα σ*ατά με την κολώνια".τα σέβη μου
21century Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Όλα τα δημόσια πρόσπωα υπόκειται στην σάτυρα από την εποχή του Αριστοφάνη μέχρι σήμερα ιδώις αν αυτά τα πρόσωπα μας επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη ζωή μας, είτε γεννούν κακά πρότυπα είτε νομίζουν ότι μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα βασικά. Επομένως για μένα η σάτυρα του Λάκη είναι επικειώς ήπια και θα έπρεπε να είναι περισσότερο καυστική, εξακολουθώντας να λέει τα πράγματα με το όνομά τους!
slipknot Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Αντε και ψήφισαν.Και τι έγινε ξαναρωτάω?Αν και με τρομάζει αυτό γιατί αν ένστερνιστούν τις ιδέες του Λαζόπουλου μας βλέπω όλους πισωγλέντηδες , χαζοοικολόγους και κομπλεξικούς.Αλλά σε ρωτάω ψηφίζουν και φέρνουν Λαζόπουλο πρωθυπουργό.Τι αλλάζει?εγώ πχ θέλω σήμερα που χε ήλιο να μην πήγαινα για δουλειά αλλά για καφεδάκι.Αυτό θα το κάνει ο Λαζόπουλος? Αυτό τώρα ας πούμε είναι σοβαρό έτσι ? Όταν όμως κάποιος έχει κόμπλεξ με τον λαζόπουλο,δεν γίνεται να πει τίποτα διαφορετικό.Άμα ήθελες να πας για καφεδάκι ας πήγαινες αλλά μετά να μην κλαιγόσουν που σε απολύσανε...
afentiko7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Αυτό τώρα ας πούμε είναι σοβαρό έτσι ? Όταν όμως κάποιος έχει κόμπλεξ με τον λαζόπουλο,δεν γίνεται να πει τίποτα διαφορετικό.Άμα ήθελες να πας για καφεδάκι ας πήγαινες αλλά μετά να μην κλαιγόσουν που σε απολύσανε Πρώτον εύχομαι να μη σε πετύχω ως "συν"΄'αδελφο για το δικό σου καλό. 2ον ο Critter θεωρεί πως ο λαζόπουλος έχει αυτή τη δύναμη να αλλάξει τη νοοτροπία των ελλήνων ως προς τη ψήφο τους .Και ρωτάω που θα οδηγήσει αυτή η αλλαγή νοοτροπίας , στο να παίρνουμε 50 ευρώ παραπάνω οι εργαζόμενοι και 25 ευρώ οι συνταξιούχοι?Γιατί για ελαστικές σχέσεις εργασίας νομίζω πως δεν έχει πει κάτι.Ούτε για τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς του 21ου αιώνα τις τράπεζες.Οπότε η όποια αλλαγή σκέψης δεν θα οδηγήσει σε κάποια βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.Εδώ άλλοι και άλλοι δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν το κόσμο ο πισωγλέντης, χαπάκιας, απόστρατος θα τον αλλάξει? Ειχαμε τις Ρουβίνες τώρα έχουμε τις Λαζοπουλίνες και τους Λαζοπουλικάκους.
1980 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 μερικες αξιες ειναι σταθερες τελικα. αναλλοιωτες στον χρονο.
slipknot Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Εντάξει το τι ακριβώς εννοεί ο critter θα μας το εξηγήσει ίσως αυτός αν θέλει γιατί εγώ αλλιώς κατάλαβα τα λεγόμενα του. Το πρώτο με τον συνάδελφο δεν το κατάλαβα,αν θες εξήγησε μου. Τώρα για το πισωγλέντης, χαπάκιας, απόστρατος τα έχουμε ακούσει τοοοοοοσες φορές,τα έχουμε βαρεθεί.
slipknot Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Βασικά δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τι να σου πω.Και μια άλλη φορά με είχε ρωτήσει στο άσχετο αν όντως είμαι από πετράλωνα ενώ μιλάγαμε για τα μαθήματα πληροφορικής που γίνονται στα σχολεία...
afentiko7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 μερικες αξιες ειναι σταθερες τελικα. αναλλοιωτες στον χρονο Γιατί ρε?Τι δε σ άρεσε από αυτά που έγραψα?Θίχτηκες για τις τράπεζες ή γουστάρεις part time εργασία ανασφάλιστος?Η μήπως δεν πήγε στρατό η είναι πισωγλέντης?Αυτά είναι γεγονότα.Αν κάποιοι τα βλέπουν ως αρνητικά πρόβλημα τους? Το πρώτο με τον συνάδελφο δεν το κατάλαβα,αν θες εξήγησε μου Μπα άστο καλύτερα.Εγώ πάντως κατάλαβα ότι ο critter εννοεί πως αν ο Ελληνας ψηφίσει με στόχο το μη βόλεμα θα αλλάξει η ζωή του.Και εγώ λέω πόσο θα αλλάξει η ζωή μου η δική σου των insomniacs αν ψηφίσει ο Ελληνας με νοοτροπία Λαζόπουλου.Παραδείγματα θέλω και όχι ευχολόγια. Και μια άλλη φορά με είχε ρωτήσει στο άσχετο αν όντως είμαι από πετράλωνα Δεν ξέρεις τι λένε για τους παλιούς?Οτι οι φραγκάτοι Θησειώτες πήγαν Ν.Ηράκλειο και οι υπόλοιποι πήγαν Πετράλωνα
slipknot Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δεν ξέρεις τι λένε για τους παλιούς?Οτι οι φραγκάτοι Θησειώτες πήγαν Ν.Ηράκλειο και οι υπόλοιποι πήγαν Πετράλωνα Α όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο πραγματικά..δεν το ξερα αυτό πάντως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.