Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 O σκοπός της σάτυρας είναι να λέει διάφορες αλήθειες (όπως τις βλέπει φυσικά αυτος που σατυρίζει) και να περνάει μέσα από το όποιο χιούμορ κάποια μηνύματα. Και αρκετές φορές δεν χρειάζεται καν το χιούμορ ή σε άλλες φορές το χιούμορ παρεισφρύει μόνο για να χαλαρώσει τη διάθεση του θεατή. Δεν θα αλλάξει τώρα το ειδος, επειδή απέκτησε αυτή την "τρομερή" τηλεθέαση και ξαφνικα κάποιοι το είδαν σαν πλύση εγκεφάλου ή διάγγελμα ή οτιδήποτε άλλο. P.S. Σιγά μην περιμέναμε το Λαζόπουλο για να σκεφτούμε. Αλλά τη ματιά του Λαζόπουλου στα γεγονότα (σε συνδυασμό με το όλο θέαμα που προσφέρει) έχει ενδιαφέρον να τη δω (και όχι απαραίτητα να την υιοθετήσω βέβαια)...
kirdou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Εγώ λέω οτι ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν εκπομπές σαν αυτή του Λάκη που αντιμετωπίζουν τα διάφορα κουλά που βλέπουμε στην απαράδεκτη ελληνική tv με κριτική ματιά και χιούμορ.Και εγώ δεν συμφωνώ σε όλα με τον Λαζόπουλο.Αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να αναλάβει να κάνει αυτή τη δουλειά δηλ να κάνει μια κριτική(σκληρή) αντε γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος με τις βλακείες και τα νούμερα που σουλατσάρουν στα κανάλια
Apateonas_69 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 αν κι εγω δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Λαζόπουλος σίγουρα αυτό που κάνει το κάνει καλα.Κι αυτό λέγεται σάτιρα για τα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας. Λαζόπουλος και πάλι λοιπόν παρά με τις λέρες σαν τον Τριανταφυλλοπουλο και τον Ευαγγελάτο(άσχετη η σύγκριση αλλά και σχετική με αυτά που μας σερβίρουν τα κανάλια)
kobi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Να ρωτήσω κ εγώ κάτι? Ο κ. Λαζόπουλος κάνει σάτιρα (ή σάτυρα)? Είναι σάτιρα το να βρίζεις κάποιον? Είναι σάτιρα να κοροϊδεύεις συστηματικά κάποιον? Θα σας παραθέσω ένα κείμενο από τον paparazzi του Contra.gr: "Η σάτιρα είναι ένα είδος που στην Ελλάδα είναι παρεξηγήσιμο. Το να πεις κάποιον μαλάκα κάποιοι το λένε σάτιρα. Γιατί; Γιατί έτσι έχουμε μάθει. Το να μιμηθείς κάποιον ή τις κινήσεις του είναι σάτιρα. Το να αρχίσεις όμως να τον βρίζεις δεν είναι σάτιρα. Είναι προσβολή....Τέλος πάντων, η σάτιρα πρέπει να έχει όρια. Δεν πρέπει να αγγίζει πράγματα που περνούν την γραμμή του αστείου. Αυτό είναι δεδομένο. Το να σατιρίζεις μια γκριμάτσα του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Σόλιντ, του Σάντος, του Μαρκαριάν του, του, του είναι σάτιρα. Το να σατιρίζεις ή μάλλον να κοροϊδεύεις σε βαθμό κακουργήματος κάποιον ή κάτι είναι κόμπλεξ." Κάπως έτσι καταλαβαίνω κ εγώ την σάτιρα.... Για μένα ο κ. Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα.
Choco Banana Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Υπάρχουν άτομα στην τηλεόραση σήμερα που κατά κάποιο τρόπο επιδιώκουν να σατιριστούν. Ονόματα δεν θα αναφέρω,φτάνει μια γρήγορη μόνο ματιά σε μια εκπομπή του Λαζόπουλου. Θεωρώ λοιπόν οτι τα όρια τις σάτιρας τα ξεπερνά μόνο με τους συγκεκριμένους ανθρώπους,οπότε και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσον αφορά το ότι συνελλήφθει σ ένα πλοίο με ναρκωτικά,αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αν παρακολούθησες όσα έλεγε πάνω στο θέμα της Κρήτης ουδέποτε "έκραξε" για χρήση ναρκωτικών,αλλά για το εμπόριο αυτών. Πράγματα τα οποία απέχουν πολύ μεταξύ τους. Η χρήση είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Χρησιμοποίησε θυμάμαι την έκφραση "καταστρέφεται τα παιδιά του κοσμάκη". Τέλος εντελώς προσωπικά,άτομα όπως ο Ευαγγελάτος και ο Τριανταφυλλόπουλος δεν αξίζει να σχολιάζονται,ούτε καν κακοπροαίρετα,απλά δεν υπάρχουν στον χάρτη της ανθρωπότητας.
KaizerSoze Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μα πέφτεις στο ίδιο λάθος με αυτό που περιγράφεις, χωρίζεις τους ανθρώπους σε 2 "ρεύματα", λαζοπουλικούς και μη, χωρίς φυσικά ν υπάρχει κάτι τέτοιο... Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που συμπεριφέρονται όπως λες, αλλα υπάρχουν και άλλοι. Αυτοί που ακούν, βλέπουν, κρίνουν και αποφασίζουν. Εαν τώρα εγώ κρίνω πως ένα ρευμα συμφωνεί με αυτά που σκέφτομαι, τότε φυσικά και θα το ακολουθήσω, αν το ρεύμα αυτό αλλάξει και απομακρυνθεί απο τις ιδέες μου, τότε θα απομακρυνθώ και εγώ από το ρεύμα, και το αντίθετο... Δεν είναι σαν να διαλέγω ποδοσφαιρική ομάδα, και αφού μπώ κάπου, την υποστηρίζω φανατικά, έτσι, χωρίς λόγο... Ξαναδιαβασε το ποστ μου. Προσπαθω εγω να περασω καποιο ρευμα?Περνω το μερος καποιου?Ισα ισα το αναποδο λεω Αφενος λεω "ΚΑΠΟΙΟΙ" και για τις 2 κατηγοριες. Που σημαινει οχι ολοι απλα κατα την γνωμη μου ειναι πολλοι, οι περισσοτεροι αυτοι, που περνουν σε ολα θεση(και αν δεν με πιστευεις ξαναδιαβασε ολο το θρεντ). Δεν εχω προσεξει τις αποψεις σου αλλα αν δεν το κανεις μαγκια σου, προφανως δεν αναφερομαι σε σενα Αφετερου, πως το να χωριζεις ανθρωπους σε κατηγοριες εχει σχεση με αυτο που λεω, οτι δλδ οι περισσοτεροι πηγαινουν με ρευμα ή κοντρα(δημιουργοντας ενα αντιρευμα)? Προσπαθω να καταλαβω πως η αποψη ΜΟΥ που ειναι προσωπικη εχει σχεση με αυτο που λεω που ειναι καθε αλλο παρα προσωπικο Και προσοχη, δεν κατηγορω ΚΑΝΕΝΑ να ειναι proLazo ή antiLazo. Απλα λεω οτι για αλλη μια φορα εντυπωσιαζομαι που υπαρχουν αυτα τα 2 και ελαχιστα ενδιαμεσα ΦΥΣΙΚΑ και ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε άποψη για όλα... Καθετα, οριζοντια, διαγωνια, εντος εκτος και επι τα αυτα, εφαπτομενα και σπειροειδως ΔΙΑΦΩΝΩ. Says who οτι πρεπει να εχουμε αποψη για ολα? Οποιος δεν εχει background και γνωση για ενα θεμα δεν πρεπει να εχει αποψη. Δεν θα σε πει κανεις μαλακα ή ηλιθιο αν δεν εκφερεις αποψη. Δλδ να εχω εγω αποψη ας πουμε για το γυναικειο βολλευ?Πως?Αφου δεν παρακολουθω. Να εχω αποψη για την Μαρια την Ασχημη?Πως, αφου δεν παρακολουθω. Να εχω αποψη για την ψυχρη σύντηξη?Πως αφου δεν ξερω
kirdou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 H σάτυρα είναι σάτυρα.δεν έχει όρια.δεν είναι σατυρίζω λίγο η πολύ.δείτε σε ποιους δεν αρέσει η σάτυρα του Λαζόπουλου και θα καταλάβετε
ferongr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Η σατιρα εχει ορια. Και εγω μπορω να λεω καποιο κοντο και μετα να λεω οτι τον σατιριζω. Στην ουσια ομως τον κοροϊδευω. Και η σατιρα εχει ορια (again).
flo1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 μην κολλας στα χαρακτηριστικα εσυ, κοντος- χοντρος- λεπτος , δεν πιανει τον καθενα για να σατυρισει , αλλα αν βγει η χοντρη και πει εγω ειμαι καλυτερη απο τη μπιγιονσε καλα θα κανει να την σατΙρισει για τα κιλα.
1980 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 μην κολλας στα χαρακτηριστικα εσυ, κοντος- χοντρος- λεπτος , δεν πιανει τον καθενα για να σατυρισει , αλλα αν βγει η χοντρη και πει εγω ειμαι καλυτερη απο τη μπιγιονσε καλα θα κανει να την σατΙρισει για τα κιλα. επειδη ειναι εγκεφαλικη αναπηρη να την σατυρισει,τωρα να λες αυτη ειναι χοντρη η αλλη ειναι στραβη το κατεβαζεις πολυ το επιπεδο. αποψη μου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Η σατιρα εχει ορια. Και εγω μπορω να λεω καποιο κοντο και μετα να λεω οτι τον σατιριζω. Στην ουσια ομως τον κοροϊδευω. Και η σατιρα εχει ορια (again). Το παράδειγμά σου είναι λάθος. Έχει σημασία και ποιός θα πει τον άλλο ... "κοντό" και το context (τα συμφραζόμενα, η αιτιολόγηση, το γενικότερο κλιμα και ύφος, η εκπομπή ή το έργο από το οποίο θα ειπωθεί κλπ).
flo1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 αφου αυτοι προκαλουνε, εγω δεν ειδα να σατιρισει κανεναν χοντρο χωρις αφορμη.
the_end Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 εγώ λέω να πούμε στην πασχαλιά να κάνει ένα poll για τη σάτιρα και τα όριά της. ο καθένας φαίνεται να'χει και διαφορετική άποψη. και απ'ότι φαίνεται δεν υπάρχει ο όρος "κακή"/"αποτυχημένη" σάτιρα. μόνο σάτιρα και μη σάτιρα. για ν'απαντήσω σε μερικά προηγούμενα. ναι, μερικοί χρειάζονται ρήτορες. όχι, το (χαμηλό) επίπεδο δεν αντικατοπτρίζει το 60% της τηλεθέασης. ούτε το ανάποδο. το 60% δεν περιλαμβάνει μόνο οπαδούς. ή μόνο ιδεολογικά σύμφωνους. καλύτερα να υπάρχει λαζόπουλος στην ελληνική tv παρά να μην υπάρχει. καλύτερα να υπάρχει κάποιος που λέει αυτά που συζητάμε καθημερινά μεταξύ μας για την πολιτική ή τηλεοπτική πραγματικότητα. αδιαφορία για το αν παίρνει πρέζα, είναι πούστης και λοιπά προσωπικά δεδομένα. ναι, όλοι μπορούν να έχουν άποψη. απλά δεν έχουν όλες οι απόψεις το ίδιο βάρος. καλώς ή κακώς. επιτέλους, πείτε μας ποιος έχει το δικαίωμα να κρίνει.
Choco Banana Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Eίπα παραπάνω ότι είναι κάποια άτομα που τα βλέπεις και καταλαβαίνεις πως κατά κάποιο τρόπο επιδιώκουν να τους σατιρίσουν. Γι αυτούς λοιπόν η σατύρα μπορεί να ναι όσο σκληρή επιθυμεί αυτός που την ασκεί. Ο Λαζόπουλος απλά σατιρίζει τους πολιτικούς ή κάποιους παρουσιαστές,σατιρίζοντας όμως την Βροχοπούλου,την ελληνίδα Beyonse (σωστά το γραψα άραγε) και τους όμοιους τους,απλά κάνει το όνειρο τους πραγματικότητα..Εδώ βέβαια τίθεται το θέμα για το οποίο είχε κατηγορηθεί και η Πάννια,για το αν δήλαδη θα πρέπει άτομα διαννοητικού επιπέδου όπως αυτά (μην μου πει κάποιος παρακαλώ "ποιός είσαι εσύ που σχολιάζεις το πνευματικό επίπεδο άλλων ανθρώπων") να εκθέτονται σ ένα μέσο όπως η τηλεόραση του οποίου η δύναμη είναι πραγματικά τεράστια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.