Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS !

deviant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

Έχω το εξής σύστημα :

CPU Core duo 2 6300,

M/B ABIT AW9-MAX

2G μνήμη

Τροφοδοτικο 580watt Hiper type-r

Κάρτα γραφικών : saphire 1950 pro 512mb

2 σκληρους 80 + 250 G

DVD-r, CD-r

Netgear 802.11g καρτα δικτύου.

Scanner: Canon lide 80

Ηχεία απλά,

Router sagem 1500wg

Σκέφτομαι να βάλω ups... ώστε να μειώσω την πιθανότητα να καεί το PC από μαλακία της ΔΕΗ...

Δεν γνωρίζω τίποτα περί ups, οπότε ζητώ την βοήθειά σας...

100e είναι αρκετά για ups για το σύστημα αυτό? επίσης τη μάρκα προτείνετε?

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με 100 ευρω βρισκεις ups που να σε καλυπτει απο πλευρας ισχυος ανετα.Γνωμη μου ειναι να δωσεις παραπανω και να παρεις καλυτερη μαρκα για να εχεις καλυτερη σταθεροποιηση ρευματος...Δεν ξερω βεβαια αν ψαχνεις standby(φτηνοτερο-εχει μονο μπαταρια που σου δινει ρευμα αν πεσει η ΔΕΗ) η line interactive (ακριβοτερο-μπαταρια+διαταξεις αποτροπης βυθισεων τασης και υπερτασεων,οι οποιες ειναι και "φονικες" για τις ηλεκτρονικες συσκευες)....Τωρα απο κει και περα ποσα VA?Εχε υποψη σου 1000VA=600WATT....Τον υπολογιστη σου μαζι με lcd οθονη τον "κοβω" γυρω στα 600VA max...Βαλε και λιγο παραπανω για απωλειες+αναβαθμισεις+και να λειτουργει πιο ανετα...Γυρω 800VA εισαι τζιτζι νομιζω...

Εγω εχω mustek 1000va line interactive 115ευρωπουλα...θρεφει το συστημα της υπογραφης+οθονη 17 καθοδικη+Τ7900...και ποτε δεν εχει παει πανω απο 44%φορτιο.Το βρισκω μετριο προς καλο...για τα λεφτα του τουλαχιστον...

το ίδιο έχω και εγώ (mustek 1000va line interactive) εδώ και 2 χρόνια.

με 2 μόνιτορ crt+lcd 19',6hds και αλλά πολλά...

με έχει σώσει παρά πολλές φορές. το προτείνω ανεπιφύλακτα

ρε παιδια εχει καταφερει κανεις να κανει τα windows να "δουν" το εν λογω mustek στο "power options->UPS"???????????? εγω με τιποτα!!επισης εβαλα και την τελευταια εκδοση του winpower (2.2) και δεν το βλεπει!!!!!οποτε αναγκαστικα δουλευω την 2.0...Καμμια βοηθεια?????

το εχω στη usb

οπότε με συμφέρει ο APC σταθεροποιητής τάσης καθώς δεν ενδιαφέρομαι να έχω ανοιχτό το PC αν πέσει το ρεύμα...είναι και 1200VA... και μισή τιμή....

ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε parsifal ,

το pc (σπιτιου) το έχω μόνο για διασκέδαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν με πειράζει αν καεί η χάσω τα δεδομένα του σκληρού... στη δουλεία μου έχουν ένα δωμάτιο με UPS... όσο για το shutdown δεν φαντάζομαι να δημιουργήσει κανα πρόβλημα στο hardware αν δεν γίνει "κλασσικά"...

Όταν το PC κλείσει βίαια δηλάδη από διακοπή ρεύματος είναι έυκολο να καταστραφεί το software που τρέχεις τη στιγμή της διακοπής. Όπως ξέρουμε η κεφαλή και διαβάζει, αλλά και γράφει. Αν για παράδειγμα κάνεις ανασυγκρότηση και κλείσει το ρεύμα.... Άστα... Την ώρα που ο δίσκος έχει πάρει ένα αρχείο για να το "ακουμπήσει" αλλού, είναι σαν να τον σπρώχνεις οπότε του πέφτει κάτω και όυτε που το ξαναείδαμε. Το αρχείο καταστρέφεται... Πέρα από αυτό όμως από την ιδέα και μόνο το PC θέλω να κλέινει σωστά. Αφού μερικές φορές όταν κολάει θέλω να το κλείνω μέσα από τα Windows και όχι από το Reset. Υπερβολή, αλά τι να κάνουμε.

Κάποιο UPS το πολύ μέχρι 200Ε δεν μπορεί να προτείνει κανείς?

Όπως ξέρουμε η κεφαλή και διαβάζει, αλλά και γράφει. Αν για παράδειγμα κάνεις ανασυγκρότηση και κλείσει το ρεύμα.... Άστα... Την ώρα που ο δίσκος έχει πάρει ένα αρχείο για να το "ακουμπήσει" αλλού, είναι σαν να τον σπρώχνεις οπότε του πέφτει κάτω και όυτε που το ξαναείδαμε. Το αρχείο καταστρέφεται...

Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Τα σωστά προγράμματα για defragment πρώτα αντιγράφουν ένα block, ελέγχουν προσεκτικά τί έχει γίνει και μετά ενημερώνουν το σύστημα αρχείων για τη μετακίνηση. Δε γίνεται στον αέρα η δουλειά. Όσο για τους σκληρούς δίσκους, και εκεί η απότομη διακοπή ρεύματος δε δημιουργεί πρόβλημα, αφού υπάρχουν μηχανισμοί που εξασφαλίζουν ότι οι κεφαλές παρκάρουν κανονικά.

Το πρόβλημα είναι στα παιχνίδια με τις τάσεις. Συνήθως, όταν κόβεται το ρεύμα προηγούνται βυθίσεις της τάσης που είναι φονικές για τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Αν κοβόταν απότομα, δε θα υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Εκεί βοηθούν τα UPS και οι σταθεροποιητές τάσεις.

Ο εξομαλυντής τάσης δεν έχει είσοδο για το βίσμα του τηλεφώνου...οπότε θα κοιτάξω για το mustek το 800αρι... εκτός κι αν γνωρίζεται κάποιο μοντέλο εξομαλυντή που να εχει υποδοχή και για τηλέφωνο... αλλά το 800αρι αρκεί ??? σε μελλοντική αναβάθμιση δεν θα έχω πρόβλημα καθώς είναι 480Watt? πχ με τις καινούργιες κάρτες γραφικών που τραβάνε πολύ ρεύμα... οπότε μήπως πρέπει να πάω για το 1000αρι? άκουσα πως το 1000αρι είναι θορυβώδες ισχύει? (για τα mustek αναφέρομαι) τέλος πόση είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πόσο κοστίζει η αλλαγή της? επίσης γι'αυτό το MGE τι λέτε? UPS MGE 1100VA NOVA SERIAL LINE INTERACTIVE http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=LineInteractive&cp_id=63169

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...