Προς το περιεχόμενο

Shell32.dll - Illegal System DLL Relocation

Praktoras Smith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LANGUAGE.EXE Μη έγκυρη μετατόπιση DLL συστήματος

Το DLL συστήματος user32.dll μετατοπίστηκε στη μνήμη. Η εφαρμογή δεν θα εκτελεστεί σωστα. Η μετατόπιση συνέβη επειδή το DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll κατέλαβε μια περιοχή διευθύνσεων που ήταν δεσμευμένη για τα DLL συστήματος των Windows. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του DLL για να λάβετε ένα νέο DLL.

Εχω διαβάσει για άλλη μια μη Μη έγκυρη μετατόπιση DLL συστήματος , αλλά φαίνεται οτι αυτό δεν έχει σχέση με αυτό! τώρα πρόκειται για language.exe .

μπορεί κανένας να βοηθήσει :razz: ?

Χρησιμοποιώ Windows XP proffesional SP 2

thx προκαταβολικά

Δημοσ.

α καλα αφου ειναι ιός δεν υπαρχει προβλημα.

θα βαλω το BitDefender 9 η το NOD32 η το SpyBot search & destroy και θα τον σβήσω.

Thx for helping mi

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αχ!

Τελικά το πρόβλημα ήταν άλλο.

Το πρόβλημα δεν αναφέρεται μόνο στο language.exe , καθώς το language.exe είναι ένα άσχετο αρχείο (συγκεκριμένα, ένα αρχείο εκκίνησης του Cyberlink PowerDVD και όχι ιός όπως είπε ο Greek-Lord :twisted: ) και αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά προγράμματα, .exe.

Γι' αυτό και επειδή εμφανίστηκε σε παραπάνω από 5 προγράμματα στον υπολογιστή μου , έκανα ''βαθία'' αναζήτηση στο Web και βρήκα λύση :-D .

Η αιτία βρίσκεται στο pack CrystalXP που αναμιγνύεται με την Windows Update KB 925902. Επειδή εγώ είχα ένα τέτοιο pack ,(βέβαια, όχι Crystal XP αλλά Radium Vista Pack 1.5 ,που πάνω κάτω τα ίδια είναι) αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα. Στα πιο πολλά .exe! Αυτό συμβαίνει επειδή η τροποποίηση που έγινε στο shell32.dll δεν είναι συμβατή με την Windows Update KB 925902.

Ευτυχώς υπάρχουν 2 λύσεις :

Λύση 1΄ :

1) Πηγαίνετε στο Πίνακα ελέγχου > Προσθαφαίρεση προγραμμάτων

2) Πατήστε κλικ στο ''προβολή ενημερώσεων'' για να δείτε ΚΑΙ τις προσθαφαιρέσεις των update των windows

3) Κάντε ''Κατάργηση'' στην '' Ενημέρωση Ασφαλείας για Windows XP (KB925902) '' (άμα τα έχετε ταξινομήσει κατα όνομα , θα την βρείτε κάπου στο τέλος).

4) Κάντε επανεκκίνηση.

Λύση 2΄ :

1) Απλά διαγράψτε το pack που είχατε εγκαταστήσει :) .

Πληροφορίες : (English)

Bricopacks & KB925902 : an explosive mixture in DLLs :

If you're running this patch with a Bricopack installed, you should have problems similar to those encountered with the Realtek drivers incompatibility :

Some programs won't run (like Windows' calculator or some games), and the system will display a message like "The System DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly, The relocation occured becuase the DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll occupied an address range reservered for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contact for a new DLL"

If you don't understand this message, don't be afraid, it's normal. The only thing that is important is that "Crystal XP", "Longhorn Inspirat", "Vista Inspirat" and "Crystal Clear" (all our Bricopacks, and other sites's) cause this problem. It seems that the shell32.dll file is incompatible with Microsoft's new update if it has been modified by a Bricopack.

Αρχικό μήνυμα :

application_executable_name - Illegal System DLL Relocation

The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL C:\Windows\System32\Hhctrl.ocx occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL.

Ελπίζω να βοήθησα όσους είχαν πρόβλημα :mrgreen: !

Ευχαριστώ.

Agent Smith

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα κ δεν μπορουσα να εγκαταστησω πολλα προγραμματα και μου πεταγε αυτο το μηνυμα.

με την παραπανω λυση όλα ΟΚ.

thanx a lot.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο από αυτά τα προγράμματα που λέτε και στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων δεν βρίσκω κάποια ενημέρωση ΚΒ925902. Οι περισσότερες ενημερώσεις ξεκινούν με ΚΒ95... και ΚΒ96... Τι να κάνω; Μου δημιουργεί πολλά προβλήματα, αλλά δεν θέλω να καταφύγω στην λύση του format, γιατί χρειάζομαι τον υπολογιστή για εργασίες. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Αν δεν κάνω format, αλλά επιδιόρθωση θα λυθεί το πρόβλημα; Τα προγράμματα όμως θα τρέχουν κανονικά ή θα βγάλει κανένα πρόβλημα; Αν αντέγραφα το αρχείο shell32.dll από το cd των windows θα λυνόταν το πρόβλημα ή μήπως σε αυτό το αρχείο αποθηκεύονται συνεχώς στοιχεία;

Δημοσ.

Η format ή βαζεις τον δισκο σε αλλο pc κ με 2-3 antivirus το καθαριζεις... μετα αν δεν λειτουργει απλα REPAIR κ το εχεις οπως το ειχες χωρις Virus

Δημοσ.

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Ήταν το pack Windows7. Το πρόβλημα αυτό δεν προκύπτει από κάποιον ιό, αλλά από κάποιο πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. Μια απλή λύση είναι η εξής. Βήματα:

1. Επιλέγετε εμφάνιση κρυφών αρχείων

2. Κάνετε αναζήτηση για το shell32.dll

3. Στα αποτελέσματα εντοπίζετε το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο,

εκτός των windows.

4. Κάνετε απεγκατάσταση του προγράμματος.

5. Επανεκκίνηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...