HellasVagabond Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Πειραμα για να δει τι ? ΑΝ θα πεσει η θερμοκρασια του υπολογιστη με μια pump που θα ριχνει ΚΡΥΟ νερο απο πηγαδι στην ψυκτρα του CPU ?? Ειχα την εντυπωση πως πειραματα καναμε για να δουμε τι θα γινει οχι οταν ξερουμε ηδη το αποτελεσμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 HellasVagabond, επιθετικότατο σε βλέπω και καλό θα ήταν να ξεκολλήσεις απο το τρυπάκι του ξερόλα Ελληναρά για να μήν δείς συστάσεις πάλι στο inbox σου απο κανα mod. Tώρα σε ότι έχει να κάνει με την πατέντα του παιδιού, εγώ μόνο μπράβο μπορώ να του πώ. Μπορεί να σάν ιδέα να μήν είναι πρακτική και η υλοποίηση καθόλου αποδοτική αλλα ναι, τόλμησε να πειραματιστεί, άσχετα αν σνομπάρεις την ερμηνεία της λέξης. Τουλάχιστον έκανε κάτι που εγώ, εσύ και η πλειοψηφία των pc users θα κώλωναν να κάνουν! Ο μόνος λόγος που συνεχίζεται αυτή η συζήτηση είναι απλά γιατί οι θερμοκρασίες δέν είναι εντυπωσιακές. Αν το παιδί είχε πχ 15C-20C full load πιστεύω οτι μέχρι τώρα θα είχες κάνει κομμάτια το pc σου και θα δοκίμαζες την ίδια πατέντα. edit:Βασικά ξέχασα να αναφερθώ και σε όσους ξεκίνησαν το "σπόρ" της υδρόψυξης πρίν αρκετά χρόνια.Τους αποκαλούσαν τρελούς γιατί είχαν αντλίες και λάστιχα με τρεχούμενο νερό για να ψύχει τα εξαρτήματα (μόνο την cpu τότε) και όλοι πίστευαν οτι το όλο "πείραμα" ήταν παράτολμο-πανάκριβο...Σήμερα λίγο πολύ κυκλοφορούν έτοιμες λύσεις αλλά και εξαρτήματα υδρόψυξης για όλα τα βαλάντια.Ποίος ξέρει,σε 10 χρόνια απο τώρα ίσως να βουτάμε το hardware μας μέσα σε κατσαρόλες με αντιψυκτικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Aφού είναι <<καθόλου αποδοτική>>, <<μη πρακτική>> και συνάμα επικίνδυνη η κατασκευή (η ποιά; ) γιατί το κουράζουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Tenshi οταν μετα απο 900 χρονια γινεις MOD μπορεις ανετα να κανεις υποθεσεις. Το ποιος ειμαι και την σχεση μου με το αντικειμενο την γνωριζουν αρκετα ατομα εδω μεσα οποτε αυτα που μου λες πολυ απλα με αφηνουν αδιαφορο. Το οτι πιστευω πως το ολο εγχειρημα ειναι απλα κατι για να περασει καποιος τον καιρο του δεν μπορει να το κατακρινει κανεις ειτε μιλαμε για mod ειτε για υπουργο οποτε μην προσπαθεις να κερδισεις εντυπωσεις. Α και στο PC μου idle εχω 20-22 βαθμους , medium load χτυπαω 29-30 και full load με orthos ποτε πανω απο 45 οποτε δεν εχω αναγκη να επιστρατευσω τις κατσαρολες της μανας μου BASS και εγω αυτο λεω αλλα λιγοι το επιασαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 οποτε αυτα που μου λες πολυ απλα με αφηνουν αδιαφορο. Παρ' όλα αυτά δέν άντεξες στον πειρασμό και μου απαντήσεις, πόσο μάλλον να "βγάλεις την κάρτα σου"...γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα <<Ότι δηλώσεις, είσαι>> Δέν δηλώνω mod-wannabe και ακόμα και αν μου είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία θα είχα αρνηθεί ευγενικά. Τώρα σε 900 χρόνια πολλά μπορεί να αλλάξουν, επιφυλάσσομαι και θα κρατήσω τον φάκελό σου στο αρχείο για μελλοντική χρήση :razz: 8-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tredor Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Hellooooooo....!........Πείραμα κάνει ο άνθρωπος....... Είπε κανένας ότι θα τραβήξει σωλήνα 3+5/8 απ'την πομώνα του χωριού του για να δουλέψει το PC του?...... ΠΕΙΡΑΜΑ...... LOL!!!!!!! :) :) aposporis Μπράβο σου πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο ! Μονο το Q-tec σου το χαλάει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Ρε, μην πυροβολείτε τη δημιουργικότητα, γμτ μου! Δηλαδή, αν έκανε κάποιος άλλος, αρχάριος προγραμματιστής ας πούμε, ένα thread για τις εμπειρίες του στο να προσπαθήσει να φτιάξει έναν δικό του πυρήνα Λ.Σ., τί απαντήσεις θα έπρεπε να πάρει; «Τί παιδεύσαι ρε μεγάλε, βάλε Windows!» ή «Αυτά είναι μλκ, το Linux τα σπάει!»...; Από εμένα, ένα μπράβο στο παληκάρι για το πνεύμα του πειραματισμού που τον διακρίνει (και το θάρρος του, αν επρόκειτο για το βασικό του PC!). aposporis, αν θέλεις όμως να το πας και παραπέρα, κατά τη γνώμη μου πρέπει να επικεντρωθείς στα σημεία που εξηγούν γιατί από θεωρητικής άποψης το σύστημά σου δεν είναι αποδοτικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deathlok Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 bravo kali fasi to olo sistimataki. aplos to mono kako ( i ergonomia einai kati poli ipokimeniko :P) einai oti mallon tha anebaine kialo ektos apo tous 60 i thermokrasia meta apo polles ores. (Afto me to pigadi to exei kanei allos opote den einai prototipo) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δεν πυροβολει κανεις την δημιουργικοτητα του παιδιου απλα το θεμα ειναι πως οταν δημιουργεις κατι πρεπει να σκεφτεσαι ολες τις παραμετρους οπως εργονομια, αποδοτικοτητα κτλ κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 ...το θεμα ειναι πως οταν δημιουργεις κατι πρεπει να σκεφτεσαι ολες τις παραμετρους οπως εργονομια, αποδοτικοτητα κτλ κτλ κτλ. Όταν δημιουργείς για εκπαιδευτικούς σκοπούς δεν ισχύει αυτό. Νομίζω...Δεν είμαι σίγουρος... Η όλη στάση σου πάντως HellasVagabond, θα είχε νόημα αν ο φίλος μας δήλωνε ότι θέλει να δουλεύει κάτι τέτοιο, με την απόδοση που έχει τώρα, σε μόνιμη βάση. Πράγμα που δεν ισχύει, απ' όσο κατάλαβα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μα εκπαιδευτικος λογος θα ηταν αν δεν ξεραμε το αποτελεσμα.. Εδω ομως το γνωριζουμε απο πριν σωστα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 offtopic/Πριν 10 μέρες πήγα μια μικρή εκδορμή μέχρι το Dubai και πήρα για τον δρόμο αρκετά περιοδικά για περάσουν οι μέρες (μιά γερή τζούρα απο Ελλάδα)./offtopic Δέν θυμάμαι ακριβώς σε πιο περιοδικό πληροφορικής -τεύχος Απριλίου-,σε άρθρο έγινε αναφορά για μια ομάδα που προσπαθεί να υλοποιήσει "open source" hardware και συγκεκριμένα κάρτες γραφικών.Φυσικά γνωρίζουμε οτι Ati (Amd) / Νvidia κρατάνε την τεχνολογία-τεχνογνωσία τους επτασφράγιστο μυστικό, άσχετο αν αυτή είναι ξεπερασμένη. Το όλο εγχείρημα αυτής της ομάδας λοιπόν κόστισε κάτι παραπάνω απο 2000$ και το αποτέλεσμα ήταν μια κάρτα που είχε απόδοση παραπλήσια μιας Radeon 7000 (Quake3 - 1280x1024@20-30fps)....είπατε τίποτα για αποδοτικότητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μα εκπαιδευτικος λογος θα ηταν αν δεν ξεραμε το αποτελεσμα..Εδω ομως το γνωριζουμε απο πριν σωστα ? Δεν εννοούσα ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να «εκπαιδευτούν»... :evil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Moderators Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 offtopic/Πριν 10 μέρες πήγα μια μικρή εκδορμή μέχρι το Dubai και πήρα για τον δρόμο αρκετά περιοδικά για περάσουν οι μέρες (μιά γερή τζούρα απο Ελλάδα)./offtopicΔέν θυμάμαι ακριβώς σε πιο περιοδικό πληροφορικής -τεύχος Απριλίου-,σε άρθρο έγινε αναφορά για μια ομάδα που προσπαθεί να υλοποιήσει "open source" hardware και συγκεκριμένα κάρτες γραφικών.Φυσικά γνωρίζουμε οτι Ati (Amd) / Νvidia κρατάνε την τεχνολογία-τεχνογνωσία τους επτασφράγιστο μυστικό, άσχετο αν αυτή είναι ξεπερασμένη. Το όλο εγχείρημα αυτής της ομάδας λοιπόν κόστισε κάτι παραπάνω απο 2000$ και το αποτέλεσμα ήταν μια κάρτα που είχε απόδοση παραπλήσια μιας Radeon 7000 (Quake3 - 1280x1024@20-30fps)....είπατε τίποτα για αποδοτικότητα; Το διαβασα και εγω. Ηταν στο CΓΟ. Παντως η καρτουλα-αποτελεσμα οταν φτιαχτει θα εχει και καποιο κοστος ε....(κατι για 100-120 δολαρια διαβασα) Στο θεμα μας τωρα, εμενα η ιδεα μου αρεσε πάρα πολύ!! Κατι θα κανω το καλοκαιρι εννοια σας... Ευχαριστω για την ιδεα...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ρε τον χειμωνα ημουν με το μπουφαν μεσα στην γκαρσονιερα και με ενα μεγαλο ανεμιστηρα να χτυπαει στο πλαι για να τον φτασω στα 3,0 και να πεσει το pi κατω απο 30s.... Μια ωρα γινοταν αυτο και το σπιτι ειχε πεσει στους 8-10 βαθμους.... Και χιονι να ειχε δεν κολλωνα καθολου αν ηταν να παω στα 3,0.... Αυτα ειναι τα ωραια....!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.