metaxasmetaxas Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Καλησπερα. Στον υπολογιστη μου εχω 2 σκληρους. Εχω τα XP PROFESIONAL ΤΑ ελληνικα.στον ενα εχω το λειτουργικο και τον αλλο τον χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο χωρο.Ανοιγοντας το pc δεν μου εμφανιζε στο my computer τον δευτερο σκληρο. Πηγα απο την διαχειριση να τον ενεργοποιησω καθως ειναι dynamic και οχι basic. O υπολογιστης τον βλεπει τον σκληρο με ενα κοκκινο σημαδακι πανω. Παταω ενεργοποιηση του δισκου και μου βγαζει το εξης μηνυμα : "θα πρεπει να εκτελεσετε το chkdsk σε καθε τομο ο οποιος γινεται διαθεσιμος για χρηση μετα απο αυτη τη λειτουργια.Απο τη στιγμη που θα συνδεθει ο δισκος εαν εξακολουθει να μην ειναι δυνατη η χρηση καποιου τομου επιλεξτε την εντολη "νεα ενεργοποιηση τομου" για αυτον τον τομο" Η επιλογες με δεξι κλικ πανω στον δισκο ειναι ενεργοποιηση του δισκου οπου και μου βγαζει το παραπανω μηνυμα,τις ιδιοτητες του δισκου καθως και τη βοηθεια. Στις ιδιοτητες εχω κανει τα παντα -ενημερωση καταργηση υπαναχωρηση αλλα τιποτα δεν εχω καταφερει. Πως μπορω να κανω chek disk στον σκληρο που μου βγαζει οτι απετυχε failed. οταν απο το start-run φραφω chkdsk εκετελει σαρωση στον σκληρο του λειτουργικου. Εγω 8ελω να κανω στον αλλον. Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη τον βλεπει οτι υπαρχει καθως και στο bios. Τον απεγκατεστησα τον εγκατεστησα και μια και δυο φορες αλλα τιποτα. Ολο τα ιδια. Μια αλλη επιλογη που υπαρχει μεσα στη διαχειριση του υπολογιστη-διαχειριση δισκων οταν κανω κλικ πανω στο δισκο ειναι -διαγραφη τομου-.Φυσικα δεν θελω να τον διαγραψω γιατι μεσα εχω 200GIGA ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΩΝ.Αν καποιος ξερει πως μπορω να φτιαξω αυτο το προβλημα ας απαντησει. Βασικα πως να κανω chkdsk σε ενα σκληρο που δεν φαινεται στο "my computer" ή οποαδηποτε αλλη ιδεα. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.