Sant Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Έχω το Compaq Presario 724EA, το οποίο έχει για σκληρό δίσκο τον Toshiba MK2018GAP στα 20GB. Σκέφτομαι να βάλω ένα μεγαλύτερο και να αφαιρέσω τελείως αυτόν. Στο site της compaq βρήκα τις οδηγίες για να τον αφαιρέσω. Είναι πολύ εύκολο, τον αφαίρεσα (δοκιμαστικά) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Υποθέτω ότι θα πρέπει να πάρω δίσκο των 2,5"????? Έχω βρει κάμποσους σε γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα. Στον καινούργιο δίσκο (γνωρίζω ότι πρέπει να είναι ATA) έχω κάποιο περιορισμό όσο αφορά την χωρητικότητα που θα επιλέξω????? Όταν τον πάρω το βάζω όπως είναι επάνω???? Θα χρειαστεί κάποιο format? Αν ναι πως θα το κάνω αφού δεν θα μπορώ να κάνω εκκίνηση του η/υ? Έχω κάνει ήδη backup όλο το σκληρό μου. Να σημειώσω ότι ο τωρινός σκληρός έχει 2 partitions. Θα μπορέσω λοιπόν να κάνω partitions στο νέο σκληρό μετά το restore των δεδομένων που έχω κρατήσει από τον παλιό δίσκο??? Αν ναι θα μπορούσατε να μου πείτε τον τρόπο???? Τον παλιό μπορώ να τον βάλω σε ένα "κουτί" και να τον χρησιμοποιήσω ως εξωτερικό σκληρό? Αν ναι αυτό το κουτί πως το ζητάω? (Συγχωρείστε με για τον όρο "κουτί"). Ευχαριστώ πολύ.
dali13gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα με τη χωρητικότητα του δίσκου, εκτός κι έχεις Windows XP χωρίς τουλάχιστον SP1. Τότε θα βλέπει μέχρι 137GB όσο και μεγαλύτερο δίσκο να βάλεις. Αν και νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει IDE δίσκος 2.5" μεγαλύτερος από 120GB. Ο δίσκος θα θέλει διαμόρφωση και αυτή θα γίνει κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού που θα σου ζητήσει να διαλέξεις δίσκο εγκατάστασης. Εκείνη την ώρα θα κάνεις και το partition. Για το εξωτερικό case, θα ψάξεις για 2.5άρι με σύνδεση IDE και θα παίζει κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.