inflames Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Το "Sonic Diary" είναι κυρίως μια συλλογή με διασκευές των Apoptygma Berzerk σε δικά τους παλιότερα άλμπουμ καθώς και σε άλμπουμ που απλά συμμετείχαν από την περίοδο 1993 εώς και την προηγούμενη χρονιά. Tο στοιχείο το οποίο βασιλεύει στο άλμπουμ είναι το industrial/νεο-goth στιλ τους. Από κει και πέρα περιέχει και τρία νέα κομμάτια. Μερικά κομμάτια είναι αρκετά καλά όπως η διασκευή του "Electricity" των ΟΜD όπου η έμπνευση του Stephan Groth πραγματικά δείχνει ότι η μουσική δεν έχει όρια.Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως... Το "Cambodia" καταρχάς, της Kim Wilde δείχνει αρκετά ανανεωμένο στα χέρια των Apoptygma Bezerk. Αντίθετα το "Bend And Break" των Keane δεν μου γέμισε και πολύ το μάτι ή μάλλον τα.....αυτιά. Το “Whoʼs Gonna Ride Your Wild Horses” των U2 μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε αρκετά... ίσως ο υπερβάλων ζήλος αποδείχτηκε καταστροφικός γι'αυτό το κομμάτι. Το "A Strange Day" των Cure δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά η προσπάθεια είναι αρκετά καλή αφού δίνουν λίγο από τον δικό τους ιδιαίτερο τόνο στο κομμάτι.Το ίδιο ισχύει και για το "Coma White". Tο “Fade To Black” των Metallica μου άρεσε αρκετά ως προς τη μελωδική τους μεταχείριση αν και τα φωνητικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα,δεν πειράζει όμως. Το “Shine On” των House Of Love έχει γίνει από τα αγαπημένα μου από αυτόν το δίσκο...πολύ καλή εκτέλεση. Το "The Damned Dont Cry"ίσως περάσει απαρατήρητο, αλλά αναγνωρίζω την προσπάθειά τους να το διασκευάσουν. Το “All Tomorrowʼs Parties” των Velvet Underground μελωδικά είναι πολύ καλά στημένο αλλά με τα φωνητικά να "ξυνίζουν"... Το "Electricity" των ΟΜD είπαμε ήδη ότι είναι από τα δυνατά κομμάτια του δίσκου..πράγματι το τραγούδι είναι σε άλλη διάσταση. Το επόμενο τραγούδι όμως, το“Ohm Sweet Ohm” των Kraftwerk είναι τόσο βαρετό που αμφιβάλω αν θα αρέσει έστω και σε κάποιον..δεν έχει καθόλου ρυθμό...μα καθόλου!!!Βασικά την δεύτερη φορά που το άκουσα με εκνεύρισε κάπως...αλλά γούστα είναι αυτά.. Επόμενο!!! Το “Bizarre Love Triangle” των New Order... μμμ πραγματικά πολύ καλή και εμπνευσμένη εκτέλεση! Συνολικά λοιπόν..... ένα μέτριο άλμπουμ που προσωπικά δεν θα αγόραζα... 2-3 τραγούδια μου άρεσαν αρκετά,αλλά το υπόλοιπο άλμπουμ κινείται στη μετριότητα. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω την προσπάθεια που κάνει ο Groth και η παρέα του. Οι μουσικές αναζητήσεις τους δεν έχουν τέλος... βέβαια και το αντίτιμο αυτής της προσπάθειας ανάλογο... κάποια κομμάτια καταστρέφονται ενώ κάποια άλλα αναδυκνείονται σε ρυθμούς που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ, διευρύνωντας τους μουσικούς ορίζοντες του ακροατή και ταξιδεύοντας τον σε νέα μουσικά μονοπάτια... τί είπα πάλι ο ποιητής! Αν είστε φίλοι του συγκεκριμένου ήχου και της συγκεκριμένης νεο-dark κουλτούρας την οποία πρεσβεύουν οι Apoptygma Berzerk ίσως σας αρέσει το συγκεκριμένο άλμπουμ, οπότε αγνοήστε τα σχόλια μου περί μετριότητας του. Βέβαια αν και ανήκω στο μέταλ μουσικά, αυτό δεν μου απαγορεύει να ακούω και να αναγνωρίζω κομμάτια και προσπάθειες μουσικών που πραγματικά δουλεύουν και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν,όπως οι Apoptygma Berzerk και τους οποίους βλέπω με ιδιαίτερη συμπάθεια. Σήμερα δυστυχώς, πολλοί έχουν μάθει να κατακρίνουν ότι δεν ταιρίαζει στα αυτιά τους και ότι είναι διαφορετικό χαρακτηρίζοντάς το χαζό, ξένο, βλακώδες, μή trendy και μή in,σατανικό καμία φορά!!!(ειδικά αν έχει κιθάρα,λες και την εφήυρε ο διάβολος). Μιλάω κυρίως για τους μπουζουκόβιους νεο-ελληνοπόπ τύπους(που να μην αρχίσω να σχολιάζω... για τα δήθεν τραγούδια ποιότητας!!! γεμάτα μελωδίες!!! και ρυθμούς!!! και πρωτότυπους στίχους!!! που μας προσφέρουν σήμερα...με εξαίρεση κάποιους λίγους νέους μουσικούς). Όμως μέσα από αυτούς τους πειραματισμούς μακροπρόθεσμα συνήθως προκύπτουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και πιστέυω πως το επόμενο άλμπουμ των Apoptygma Berzerk θα έχει σίγουρα κάτι παραπάνω να μας δώσει. Disk: 1 1. Cambodia 2. Bend and break 3. Who's gonna ride your wild horses 4. A strange day 5. Coma white 6. Fade to black 7. Shine on 8. The damned don't cry 9. All tomorrow's parties (Version '93) 10. Electricity Disk: 2 1. Mourn (Mesh Remix) 2. Back on track (Northern Lite Remix) 3. Until the end of the world (Ladytron De-Shape Remix) 4. Deep red (Blackmail Version) 5. Maze (Zombie Girls Remix) 6. Love to blame (Sono Remix) 7. Pikachu (Darkdream Mix by SONI CODE) 8. Love to blame (Pelton Trashy Remix) 9. Tuning in to the frequency of your soul (Cyberpunk Remix) To άρθρο θα βρείτε επίσης εδώ
scissorhands Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 ο δίσκος αυτός απλά μετράει άγρια!!!!να τον πάρετε όλοι!Τέλεια παρουσίαση!@
koslaz Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 σιγα τα αυγα..... πως κανετε ετσι για αμερικανικες αηδιες,και μουσικα σκουπιδαρια..... μεινετε μακρια,και ακουστε χατζιδακη και λοιζο.....
inflames Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 σιγα τα αυγα.....πως κανετε ετσι για αμερικανικες αηδιες,και μουσικα σκουπιδαρια..... μεινετε μακρια,και ακουστε χατζιδακη και λοιζο..... Φίλε μου μάλλον δεν διάβασες καλά το άρθρο και την άποψή μου... όχι ότι έχω την απαίτηση να καταλάβεις απλά δεν νομίζω ότι είναι σκουπιδαριά όπως λες. Σκουπιδαριά είναι άλλα.. υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα... πολλές απαντές του κουβά... κάθε μέρα βγαίνουν. Οι Apoptygma Berzerk δεν είναι από αυτούς. Τουλάχιστον ακούς ποιοτικά ελληνικά και όχι τις νεο-σαχλαμάρες που κυκλοφορούν.
Cristina Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 σιγα τα αυγα.....πως κανετε ετσι για αμερικανικες αηδιες,και μουσικα σκουπιδαρια..... μεινετε μακρια,και ακουστε χατζιδακη και λοιζο..... Περιεκτικότατο post, δεν μπορώ να πω. Αλλά σε ποιές αμερικάνικες αηδίες αναφέρεσαι, γιατί με μπέρδεψες.
Sellers Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 σιγα τα αυγα.....πως κανετε ετσι για αμερικανικες αηδιες,και μουσικα σκουπιδαρια..... μεινετε μακρια,και ακουστε χατζιδακη και λοιζο..... Παν μέτρον άριστον που λέγαν και οι αποτυχημένοι αρχαίοι... Καλή και η ροκ αλλά και χωρίς Χατζιδάκι δεν παλέυεται η σιτσουέϊσον... (ισχύει και ανάποδα)
scissorhands Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 δέν καταλαβαίνω όμως πού κολλάει το comment περί χατζιδάκη στους Apoptygma δέν μπορώ να καταλάβω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.