Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ηλεκτρικής κιθάρας

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθειά σας.Εδώ και κάτι μήνες έχω τρελαθεί με τις ηλεκτρικές κιθάρες και θέλω να μάθω.Πήρα λοιπόν μία κιθάρα από έναν γνωστό για να έρθω σε επαφή με το όργανο.Η κιθάρα είναι μια Ibanez ,από αυτές που κυκλοφορούν σε πακέτα,έτοιμες με ζώνες,πένες κλπ.Όπως καταλαβένετε ο ήχος δεν είναι καλός.Θα ήθελα να με διαφωτίσετε και να μου προτείνετε μερικές κιθάρες οι οποίες να μην είναι και πάρα πολύ ακριβές,αλά να έχουν αρκετά καλό ήχο και να μου μέινουν.

Δημοσ.

Δεν μας λές πιο μοντέλο Ibanez έχεις για να ξέρουμε και πώς να κινηθούμε, ούτε σε τη ενισχυτή την έχεις επάνω.

Δώσε πιο πολλά στοιχεία.

Δημοσ.

Είναι το πακέτο GRX40J Jumpstart της Ibanez.Τώρα δεν ξέρω ποια ακριβώς κιθάρα είναι αυτή.Ο ενισχυτής είναι ενας 10watt που ήταν στο πακέτο.

Δημοσ.

Η κιθάρα και ο ενισχυτής που αγόρασε είναι για πέταμα.

Πες μου τί μουσική θα ήθελες να παίζεις και πόσα χρήματα διαθέτεις για κιθάρα

και πόσα για ενισχυτή.

Δημοσ.

Κοίτα δεν μπορώ ακόμη να προσδιορίσω ένα είδος.Μ αρέσουν πολλά.Πιστεύω θα ήταν καλό να πάρω κάποια που αν γίνεται να μπορεί να παίζει πολλά είδη.Τώρα για τα χρήματα μπορώ να δώσω γύρω στα 1.000 με 1.200 ευρώ.

Δημοσ.

Γιατί ρε φίλε koslaz ? Είδες πουθενά να γράφω οτι ξέρω τπτ απο κιθάρες. Γι αυτό μπήκα μπας και βρεθεί κανένας να με βοηθήσει.Που να ξερα όμως οτι θα πέσω σε κάτι εξυπνάκιδες σαν κι εσένα ????? Καταρχάς πρέπει πρώτα να μάθω να παίζω κιθάρα ωστέ μετά να πάρω κάποια κιθάρα που να είναι για συγκεκριμένο είδος.Στην αρχή σηνήθως πέρνουν κάποιοες πιο ''ουδέτερες''....φίλε..koslaz !!!!

Δημοσ.

φίλε slipknot, τα λεφτά που διαθέτεις είναι υπερ αρκετά για να πάρεις μια πολύ καλή κιθάρα+ενισχυτή μιας και τώρα ξεκινάς. Εγώ να φανταστείς (και 'γω νουμπας είμαι στο όργανο) είχα ξοδέψει 400 ευρά και είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου. Αυτό που θέλω να σου πω, είναι όι κατά κύριο λόγο ο ενισχυτής σου διαμορφώνει τον ήχο. Για αρχή ένας ενισχυτής γύρω στα 15 βατ είναι μια χαρά. Με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να πάρεις και τον 30αρη της μάρσαλ που έχει και κάποια εφέ πάνω του. Καλύτερα να τσεκάρεις στο μαγαζί από κοντά ποιες κιθάρες σ'αρέσουν και σε ποιες σε βολέβει το μανίκι. Αμα σ'αρέσει μεταλ και χαρντ ροκ να ξέρεις ότι οι διπλοί μαγνήτες βγάζουν καλύτερη παραμόρφωση. Ο ήχος τους είναι πιο βαθύς και γεμάτος, αλλά και πάλι μη φανταστείς ότι αν πάρεις μια κιθάρα με διπλούς θα μπορείς να παίξεις μόνο μεταλ. Όλες οι κιθάρες κάνουν για όλα τα είδη με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στον ενισχυτή. Εξάλλου η πλειοψηφία των κιθαρων "φοράει" και διπλούς και μονούς και έχει επιλογέα για το ποιοι μαγνήτες σου βγάζουν τον ήχο. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Φίλε capitan, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Ίσως περάσω απο κανα μαγαζί να δω τι παίζει.

Δημοσ.

Λοιπον...

Για αρχή παρε μια Les Paul style όπως είναι η Parker PM10(Νάκας) που είναι τρελά ευέλικτη.

http://www.parkerguitars.com

Πρέπει να πάει κάτω από 500? μετρητοίς.

Απο εκεί και έπειτα τα υπόλοιπα διέθεσε τα για ένα καλό λαμπάτο μέχρι 30W

ή για καλό τσιπάτο modelling (βλ. Line6).

Κιθάρα που να τα παίζει όλα δεν υπάρχει.Υπάρχουν όμως κιθαρίστες που τα παίζουν όλα.

Τουλάχιστον αφού είσαι αρχάριος μάθε να διαβάζεις νότες(παρτιτούρα) που είναι και η γλώσσα της ευρωπαϊκής μουσικής και όχι ταμπλατούρα που είναι η

γλώσσα του άσχετου.

Βέβαια καλό θα ήταν να άρχιζες με κλασσική κιθάρα αλλά περί ορέξεως....

Υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές για ηλ. κιθάρα απλά με την Parker

(αν μπορείς πάρε την PM20 με τον through neck καβαλάρη) έχω κατενθουσιαστεί.

Επίσης κάνε μια βόλτα από το site του Thomman να πάρεις μια γεύση από τιμές

με 0? έξοδα αποστολής....

Δημοσ.

Άσχετο με αυτό που ρωτάει ο φίλος, αλλά γνωρίζετε άν και ποιός εμπορεύετε Gibson στην Ελλάδα; Με ενδιαφέρει για μια Les Paul.

Δημοσ.

capitan δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσον αφορά τον ήχο...

Ο ήχος ξεκινάει από την κιθάρα και τα ξύλα της.Δεν έχουν όλα τα ξύλα ίδιες ακουστικές ιδιότητες.

Μετά έχει να κάνει με την κατασκευή της κιθάρας.πχ αν είναι μονοκόμματη carved κτλπ.

Έπειτα πάμε στους μαγνήτες και την ρύθμιση αυτών.

Μετά πάμε στα ηλεκτρονικά της κιθάρας. Active ή όχι...

Μετά έχει να κάνει και ο ενισχυτής.Λαμπάτος αλλά ποιάς κλάσης; Α; Β; ΑΒ;

Μήπως καλύτερα ένα λαμπάτος 20W που παίζει ιδανικά στα 1/2 της έντασης ή ένας 30W που μετά τα 3/4 της εντάσεως....

Και να ξέρεται πως 30W σαν ισχύς είναι υπεραρκετή εκτός και αν κάνετε συναυλίες.

Τα εφφέ δεν τα χρειάζεται.Άντε ένα reverb και chorus που τα έχουν όλοι σχεδόν οι ενισχυτές.

And last but not least, το ίδιο το άτομο που παίζει κιθάρα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...