Προς το περιεχόμενο

AGP Battle : XFX nVidia 7950GT Vs. ATI X1950XT AGP !!!

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά απο τις δύο κάρτες VGA σε δίαυλο AGP να διαλέξω????

Η nVidia μόλις βγήκε στο newegg... ενώ η ATI είναι ήδη στα ράφια του Πλαισίου, e-shop κτλ..

Απ'ό,τι έχω διαβάσει, η ATI διαλύει την nVidia...εγώ πάλι είμαι fan της nVidia ..Ισχύει κάτι τέτοιο ??? η ΑΤΙ έκανε τόσο καλή δουλειά ????

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλά νομίζω πως το συγκεκριμένο chart στο Tom's Hardware είναι για τις PCI-Express εκδόσεις των καρτών... Φυσικά θα υπάρχει μία αναλογία πιστεύω στις δύο κάρτες και σε AGP δίαυλο...έτσι δεν είναι???

Πώς μου φαίνεται πως η X1950XT τελικά είναι μια πολύ πετυχημένη κάρτα!...

Δημοσ.

Έχω ένα Q-Tec τροφοδοτικό αυτή τη στιγμή με μία 7800GS πάνω στο σύστημα.Προβλήματα δεν έχω ως τώρα με 3 δίσκους πάνω (!!!)...Αλλά απ'ό,τι έχω ακούσει, οι κάρτες της ATI και ειδικά ή Χ1950ΧΤ της GeCube απαιτεί πολύ δυνατό τροφοδοτικό...και απο την άλλη έχω ακούσει πως της Q-Tec τα τροφοδοτικά δεν είναι αυτό που λένε οτι είναι. (Το δικό μου είναι 500W, έτσι γράφει και το πήρα με μόνο 50ευρώ!!)

Δημοσ.

αυτα, δοκιμαζοντας...παρε την ΑΤΙ θα ελεγα αλλα ασε στην καβαντζα καμια 100-120 ευρω για τροφοδοτικο αν ειναι και το αντεχει η τσεπη σου...

Δημοσ.

Ναι kostassid, ήδη έχω τσεκάρει τιμές και είμαι έτοιμος για το Enermax 650W Infiniti ... Για καλό και για κακό.. :D:D:D:D

Δημοσ.

Άμα είναι να χαλάσεις τόσα λεφτά, γιατί δε περιμένεις να πας καλοκαιράκι πχ μια και καλή σε pci-e ?? κρίμα τόσα λεφτά για Agp....

Δημοσ.

To πρόβλημα με μένα είναι οτι για να πάω σε PCI-Express σύστημα πάει να πεί πως θα χαλάσω ακόμα περισσότερα χρήματα, και αυτό γιατί δεν θα αρκεστώ (δυστυχώς) σε κάποια φθηνή λύση (π.χ. motherboard, CPU, RAM, GPU)...

Οπότε πιστεύω πως καλύτερα είναι έτσι...νομίζω...

Δημοσ.

Εγω ειμαι οπαδος της nvidia και θα σου προτεινα 7950GT για τον λογο οτι ειναι ισοδυναμη της x1950xt και δεν θελει τα αντερα της σε τροφοδοσια (με ενα 400 watt εισαι καλυμενος) και συνεπως θα κερδισεις τα λεφτα του τροφοδοτικου που δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο ποσο

Και δεν μιλαμε για την x1950xtx αλλα την x1950xt ! εχει διαφορα ,ειναι

μια χ1950pro (που κυμαινεται στα επιπεδα 7900gs) με μεγαλυτερο χρονισμο οποτε δεν νομιζω να ξεπερνα την 7950gt

Δημοσ.

Κι εγώ φίλε PC Admin είμαι οπαδός nVidia αλλά στο συγκεκριμένο άστο..

1. η X1950XT "παίρνει" σε όλα τα benchmarks την 7950GT με χαλαρότητα (ω ναί..)

2. η 7950GT είναι σαφώς πιό ακριβή (ειδικά στην Ελλάδα, αφού ακόμα και στο newegg είναι ακριβή..)

αυτά...

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι γιατι ολοι κοιτανε τα FPS που βγαζει μια καρτα και οχι ολα τα υπολοιπα.

Το λοιπον εχουμε και λεμε.

Η Χ1950ΧΤ

1) Καιει περισσοτερο ρευμα

2) Κανει περισσοτερο Θορυβο

3) Εχει χειροτερους Drivers τοσο σε παιχνιδια οσο και σε συνδεση καρτας με τηλεοραση.

4) Ειναι ενα 8-10% πιο γρηγορη

5) Ειναι χειροτερη στο "Απλο" Overclock ( Λεω απλο γιατι δεν μιλαω για Volt Modding ).

Εν ολιγοις μια 7950 θα σου κανει καλυτερο Overclock ριχνοντας την διαφορα των καρτων ακομα λιγοτερο.

Τωρα μπορεις να αποφασισεις.

Υποψην πως ειχα και τις 2 καρτες σε PCIEX ( πρωτα ειχα την 7950 , την αλλαγα με την Χ1950ΧΤ γιατι ακουγα και εγω περι τα ταχυτητας και μετα πηρα την 8800 αφου σιχαθηκα την Χ1950ΧΤ κυριως λογω των drivers και του θορυβου ).

Δημοσ.

Δυστυχως η x1950xt ειναι μια ασπιρινη ,δεν ειναι θεραπεια (AGP)

Αν αλλαξεις τροφοδοτικο με ενα καλυτερο θα σου παει κοντα στα 350 ευρω.

Υπαρχει και το αλλο σεναριο , αν περιμενεις 1-2 μηνες

Με μια αναβαθμιση amd 4200, νεο board,ram ddr2 1 gb και 8600GT (που βγαινει σε λιγο και θα παιζει γυρω στα 200 ευρω) κανεις ενα καλυτερο pc και με directx 10 support με 100 ευρω παραπανω (θα βγει γυρω στα 450 ευρω)

Δημοσ.

Βρε παιδιά, δεν έχω ταχθεί ενάντια στην nVidia, απλά το ψάχνω απο όλες τις πλευρές και σας λέω τα ευρήματά μου μέχρι τώρα...

Φίλε HellasVagabond, τί εννοείς είχες πρόβλημα με τους drivers? (με τον ήχο συμφωνώ κι εγώ, το έχω διαβάσει πως έχει δυνατό θόρυβο...)

και φίλε pc_admin, δηλαδή το δικό σου PC με αυτά τα components που έχεις εσύ τώρα στο PC σου φτάνεις τα 450 ευρώ ΜΟΝΟ ??? Είμαι σίγουρος (λόγω του ότι κακά τα ψέματα είμαστε πορωμένοι με την τεχνολογία) πως έχεις δώσει πολύ περισσότερα...Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λίγα χρήματα για να έχω ένα ΔΥΝΑΤΟ και όπως μου αρέσει σύστημα.. απλά δεν γίνεται...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας και για την γνώμη σας παιδιά!!

Δημοσ.

Βρηκα "χοντρα" προβληματα σε 4 παιχνιδια μεσα στους 2 μηνες που την ειχα.

Και δεν ηταν καλη οσο αφορα την συνδεση της με την LCD TV που εχω.

Αυτα τα 2 για μενα ειναι αρνητικα.

Συν το οτι το Control Panel της ΑΤΙ πιανει 3πλασιες resources απο το αντιστοιχο της Nvidia ειναι αρκετα για να τα θεωρησω σαν προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...