dali13gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Καλημέρα Εχω το Mac Mini επί μόνιμου βάσεως να κατεβάζει από torrent. Τον τελευταίο καιρό, όταν γυρίζω σπίτι και πατάω ένα πλήκτρο να ανάψει η οθόνη, έχει πέσει η σύνδεση. Εχω χιλιάρα με γραμμή ΟΤΕ, σύνδεση Forthnet με το Speedtouch 530i σε ethernet βέβαια. Το θέμα είναι ότι δεν εχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις. Το router δείχνει ότι είναι κανονικά on, αλλά η μόνη λύση να επανέλθει το net είναι με επανεκκίνηση του router και του υπολογιστή. Από το τεστ του δικτύου στο Mac OS X, φαίνεται ότι έχει πρόβλημα ο ISP, αλλά τα λαμπάκια του router αλλά λένε.
artech Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Αν χρειάζεται επανεκκίνηση στο mini μόνο είναι πιο πιθανό να φταίει το εσωτερικό δίκτυο, αλλά αν χρειάζεται επανεκκίνηση το speedtouch είναι πιο πιθανό να φταίει η σύνδεσή σου με τον ISP. Προτείνω να κάνεις το τελευταίο update στο mini (combo) και το τελευταίο firmware update στο speedtouch. Μετά να δεις ποιο από τα δύο πρέπει να επανεκκινήσεις σε περίπτωση που πέφτει η σύνδεση.
Thresher Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Και εγώ με ΟΤΕ εχω σχεδόν το ίδιο πρόβλημα. Αλλα μου κάνει μόνο disconnect. Κάνοντας με τα connect απο τα settings του router 536i δουλεύει κανονικά
Snolly Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Για δοκιμάστε να αλλάξετε το encapsulation mode στο router απο PPoA σε PPoE.
dali13gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 @Snollygoster: Σε PPoE το εχω αν θυμάμαι καλά(είμαι στο στρατόπεδο τώρα και δεν μπορώ να το δω). @artech: Νομίζω κάποια στιγμή δοκίμασα reset του router μόνο και δούλεψε. Παρόλο που έδειχνε ότι δούλευε κανονικά. Μάλλον είναι καιρός να το αλλάξω με ένα καλό ασύρματο. Από το 2003 το χω... Καμία καλή πρόταση που να συνεργάζεται καλά με το Airport?
Snolly Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Εγώ είχα θέματα με το Netgear μου μου κόλλαγε το router και έπρεπε να το κάνω restart. Με ένα firmware update του router και αλλαγή του Encapsulation σε PPoE δεν μου ξαναδημιούργησε πρόβλήματα και επίσης ακόμα και όταν έχω δεκάδες torrents ανοιχτά δε "βουλώνει" το web.
CAMELSAT Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Αυτο το router το ειχα κι εγω......απλα καθε "τοσο" σε "πεταει η otenet για να αλλαξει η ip σου και το router δεν φτιαχνει ξανα απο μονο του καποια "διαδρομη" που μου διαφευγει τωρα....ομως για να μην πολυλογω....μια αναβαθμιση του firmware θα σου λυσει το προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.