Comaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Έχω φτιάξει ένα συμπαθητικό, οικονομικό πακετάκι αναβάθμισης, το οποίο εχει ως εξής: -Amd Athlon x2 4600+ -MSI K9n Neo - f -Twinmos DDR2 CL5 1GB/667 -Gecube x1950pro 256MB Δηλαδή μιλάμε για ενα κόστος των ?400,00 Το σύστημα έχω αποφασίσει να το χτίσω μόνος.Τα προβλήματα που προκύπτουν όμως είναι τα εξής: 1. Βλέπετε να υπάρχει καποια ασυμβατότητα μεταξυ των μερών, που μου ξεφεύγει; 2. Το chipset της NVIDIA (nforce 550) και η κάρτα ATI. Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξω κατι σε NVIDIA πχ 7900gs? 3. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα καλό 400w, αλλά 20pin. Θα αντιμετωπισω κάποιο κολλημα να βαλω ενα adaptor σε 24pin? 4. Είπα να μην παρω σκληρό δίσκο (SATA2), για να ρίξω το κόστος και να κρατήσω τον WD250IDE, μηπως για λόγους ταχύτητας να αναθεωρήσω? 5. Ένα πολυ καλό cooleρακι που έχω για τον παλιό AMD Athlon XP2000+ θα μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω στον νέο cpu. Παιδιά, κρέμομαι απο τα χείλη σας.
sotosko Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 4. Αν δεν εχεις λεφτα μπορεις να μείνεις με τον WD για λιγο καιρο και μετα να τον αλλαξεις. Φυσικα εξαρτάται και τι λειτουργικο θες να βαλεις, δηλαδη αν βαλεις Vista καλο θα ηταν να παρεις εναν γρηγορο δισκο γιατι το λειτουργικο τον χρησιμοποιει πολυ. Αν παλι θες XP μεινε με αυτον τον δισκο για κανενα διμηνο μεχρι να μαζεψεις λεφτα και μετα παρε αλλον. 5. Με την καινουρια cpu θα σου δωσουν καινουριο ανεμιστηρακι οπωτε δεν χρειαζεσε το παλιο. Τις αλλες απαντησεις τις αφηνω σε αλλους...
sa3rdna Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 1. Είσαι οκ, δεν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας σε αυτά που επέλεξες. 2. Δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός αν θελήσεις να κάνεις SLI, όχι ότι το υποστηρίζει η μητρική αλλά λέμε τώρα. 3. Αν και δεν το γνωρίζω αλλά θεωριτικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως εγώ θα πρότεινα να το αλλάξεις με ένα νέο κοντά στα 500 watt. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον sotosko, με μια διευκρίνηση, νέα ψήκτρα θα έχει η cpu κι όχι η μητρική.
sotosko Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Σε ευχαρστω ρε φιλε για την διορθωση! Δεν ξερω πως μου ηρθε και ειπα τετοια βλακια! Να τι παθαινεις οταν ποσταρεις ενω δεν εχεις καλα καλα ξυπνησει ! Σχετικα τωρα με το 5. Ενας φιλος μου που εχει AMD και motherboard με 24pins εχει συνδεσει μονο τα 20 και του δουλευει μια χαρα. Δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι καλο αυτο.
Comaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Ούτως ή άλλως στα xp θα μείνω. Στα xp δεν εχει διαφορά στην ταχύτητα ο IDE με τον SATA?? Το ανεμιστηράκι σκόπευα να το κρατήσω γιατί δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στα μανίσια.
koslaz Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 μη δινετε ουτε μισο ευρω σε σκουπιδια που εχουν ημερομηνιες ληξης γρηγοροτερη και απο ενα χυμο........ σταματηστε να τους κανετε ακομη πλουσιωτερους..... ο υπολογιστης σας μπορει να υπαρχει για αλλα τουλαχιαστο 5-6 χρονια.... μην χωνετε αλλα φραγκα σε αναβαθμισεις γιατι απλα τα χωνετε σε αχρηστα αμερικανικα σκουπιδια....ξυπνηστε επιτελους.. ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thes1os Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 μη δινετε ουτε μισο ευρω σε σκουπιδια που εχουν ημερομηνιες ληξης γρηγοροτερη και απο ενα χυμο........σταματηστε να τους κανετε ακομη πλουσιωτερους..... ο υπολογιστης σας μπορει να υπαρχει για αλλα τουλαχιαστο 5-6 χρονια.... μην χωνετε αλλα φραγκα σε αναβαθμισεις γιατι απλα τα χωνετε σε αχρηστα αμερικανικα σκουπιδια....ξυπνηστε επιτελους.. ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι απίστευτο απο που μπορεί ο καθένας να βρεί αφορμή για να δηλώσει αντιαμερικανός, αντιφορμαλιστής, αντικομφορμιστής, κουλτουριάρης και ό,τι άλλο θεωρεί cool, μόνο και μόνο για το "φαίνεσθαι". Και απο ουσία φούτσες...
koslaz Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 εγω το εκανα για να δειξω κουλ....?αυτο καταλαβες φιλε μου...? εισαι το ελαχιστο τοτε αφελης αν πιστευεις κατι τετοιο. λυπαμαι που δεν με καταλαβες...ισως καμμια φορα ο γραπτος λογος να μην αποδιδει σωστα,αλλα εσυ σιγουρα ξερεις..εε???
thes1os Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μόλις έριχνα μια ματιά στα μηνύματα σου, τα σημερινά. Μιας και πρίν δεν κατάλαβα, φαντάζομαι κανένας δεν μπορεί να σε καταλάβει -θα σκέφτεσαι- γιατί είσαι "πολύ μπροστά"... Είναι και αυτό μέρος του προβλήματος...(σου). Sorry απο τους υπόλοιπους που βγαίνω off topic. Δεν πρόκειται να συνεχίσω.
sotosko Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Ούτως ή άλλως στα xp θα μείνω. Στα xp δεν εχει διαφορά στην ταχύτητα ο IDE με τον SATA??Το ανεμιστηράκι σκόπευα να το κρατήσω γιατί δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στα μανίσια. Δεν εννοω αυτο! Απλα λεω οτι τα xp δεν εχουν αναγκη την ταχυτητα του SATA ασχετα με το αν ειναι πιο γρηγορη η μεταφορα αρχειων. Αντιθετα τα vista που εχουν αναγκη απο ταχυτητα δουλευουν αρκετα καλυτερα με SATA παρα με IDE !
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Σιγα τη διαφορά IDE και SATA... Στο ενα PC μου εβγαζε στο επιδοσεις δισκου 5,3 με IDE 160GB και στο αλλο (πολύ καλυτερο απο πλευρας hardware) 5,5 με SATA2 250GB Seagate...
HellasVagabond Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Οι Sata ειναι πιο "ανετοι" αποτι οι IDE αλλα κυριως βλεπεις διαφορα στο φορτωμα προγραμματων , των Windows και οχι σε επιδοσεις.
Comaniac Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Το πως μπορεί μπορεί να εξελιχθεί μια κουβέντα .... Πάντως οσον αφορα τον koslaz τον προηγούμενο μου υπολογιστή τον είχα 4 χρονια και τόσο σκοπεύω να κρατήσω και αυτόν.
Silok Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 μη δινετε ουτε μισο ευρω σε σκουπιδια που εχουν ημερομηνιες ληξης γρηγοροτερη και απο ενα χυμο........σταματηστε να τους κανετε ακομη πλουσιωτερους..... ο υπολογιστης σας μπορει να υπαρχει για αλλα τουλαχιαστο 5-6 χρονια.... μην χωνετε αλλα φραγκα σε αναβαθμισεις γιατι απλα τα χωνετε σε αχρηστα αμερικανικα σκουπιδια....ξυπνηστε επιτελους.. ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή εσύ μπορείς να παίξεις τα καινούρια παιχνίδια σε έναν 6ετίας υπολογιστή?Αν ναι θα ήθελα πολύ να μάθω πως το κάνεις.Ξύπνα εσύ καλύτερα γιατί αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα το foroum θα καταλάβεις πως για τους περισσότερους το pc είναι πιο πολύ χόμπυ και τρόπος ζωής.Όπως τα χώνεις εσύ για το χόμπυ σου που είναι τα ενυδρεία (εκεί να δεις ημερομηνίες λήξης και πως ψοφάνε τα ψάρια) άσε μας εμάς να τα χώνουμε στα pcια.Κουμάντο στην τσέπη μας θα κάνεις?Εμείς κάναμε στην δικιά σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.