panos--26-- Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Λέω! Γιατί δεν θα έχεις και προβλήματα θορύβου και θερμοκρασίας λόγω της χαμηλής κατανάλωσης του C2D 6420. και αντέχει στο overclocking περισσότερο! Ο amd 6000 από την άλλη είναι πιο hot και τρωέι πολλά watt, eνεργοβόρος δηλαδή και δεν τραβάει και τόσοπ πολύ οverclocking! Πιστεύω πως είναι η ιδανική λύση για την περίπτωση σου! Βασικά μόλις βγεί την επόμενη εβδομάδα θα γίνει χαμός γιατί πολλοί τον περιμένουν αυτόν τον επεξεργαστή!
pcos Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Perimene mexri ton Maio, nomizo oti 8a ipar3ei ptosi timon mexri tote.Ipomoni...
panos--26-- Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Η πτώση τιμών θα γινότανε στις 22 Απριλίου με την έλευση των νέων Core2Duo ! Δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα και πήγε για Μάϊο!
dimi_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 εγω εχω καταλαβει οτι ποτε δεν γινεται να κερδισεις περιμενοντας την πτωση τιμων. ηδη τωρα που οι τιμες ειναι πεσμενες στους c2d όπως ο Ε4300 ή ο Ε6000 ήδη συζηταμε για τον Ε6420. μολις πεσει ο Ε6420 κατι αλλο θα βγει και περιμενοντας να πεσει το κατι αλλο θα βγει κατι αλλο κ.ο.κ οποτε μια ζωη στο περιμενε. μαλλον χρειαζεται γενναια αποφαση . ή παιρνεις τον φθηνο ή παιρνεις τον ακριβο. οντως το θεμα θερμοτητα/ενεργεια ειναι σημαντικο.
panos--26-- Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Καλύτερη λύση για overclocking, θερμότητα, κατανάλωση και στα λεφτά του είναι ο 6420 ασυζητητί! Δεν πρόκειται να πέσει η τιμή του συκγεκριμένου, γιατί είναι από τους νέους της Ιntel!
pcos Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Nomizo i ptosi timon 8a einai simantiki gia tous AMD mono... Opote tote isos simferei kalitera o 5000+. Pantos poli megalo to mperdema, ego 8a i8ela tous AMD sta 65nm na katanalonoun ligo san tous C2D kai na einai se autes tis times, zitao polla? Oso gia tin anava8misi CPU stin "palia" M/B as to 3exasoume. Toulaxiston ego den exo kanei pote kati tetoio dioti olo allazoun ta sockets,opote pleon oti pareis to perneis san zevgos M/B-CPU.
dimi_p Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 ρε παιδια, ο intel core2duo o 6400 ή o 6420 που λεει ο φιλος δεν υποστηριζει hyper threading , σωστα ; να υποθεσω οτι επειδη ειναι 2πυρηνος δεν χρειαζεται το hyper threading?
parsifal Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 ρε παιδια, ο intel core2duo o 6400 ή o 6420 που λεει ο φιλος υποστηρίζει ή δεν υποστηριζει hyper threading[/Β] ? Όχι, δεν υποστηρίζουν. Η σχεδίαση των C2D είναι εντελώς διαφορετική και δε βασίζεται στους Netburst P4 που είχαν το Hyperthreading. Η αυξημένη αίσθηση αποκρισιμότητας στο desktop που έδινε το HT, εδώ εξασφαλίζεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από την ύπαρξη 2 πραγματικών πυρήνων. Απ' ο,τι διάβασα, είναι υπό σκέψιν να το επαναφέρουν στο μέλλον, αλλά προσωπικά νομίζω ότι αν αυτό θα γίνει σε περίοδο με mainstream επεξεργαστές τους 4πύρηνους, θα είναι εντελώς μα εντελώς περιττό...
panos--26-- Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δεν ήτανε και τόσο τρομερό το hyperthreading dimi_p!Δεν χρειάζεται πλέον! Από ότι βλέπω πηγαίνεις για τους C2D! Το θέμα είναι αν θα βρείς διαθέσιμο 6420 τις πρώτες μέρες γιατί θα γίνεται ο χαμός!
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 χτύπα τον 4300 με μια Gigabyte s3 rev3.3 Και είσαι αρχοντας..μπορείς να μην σε ενδιαφέρει το OC αλλά ο 4300 πάει ανετα στα 3GHZ ! με αέρα και ρίχνει στα αυτιά στον amd.. Βέβαια αν δεν θές να μπλέξεις με OC πας στον Athlon και βγαίνεις απο το δίλλειμα..
firemas Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 file doulevw ton AMD 4800+ kai ton INTEL E6300 se renders opou ekei ksezoumizei o cpu ksnonika... 0 4800+ einai peripou 5% pio grigoros h sxedon oi idioi se kapoies periptwseis... opote katalave ti ginente me ton 6000+ vs E6400... h alithini kontra ginete me ton 6000+ vs E6700... pistepse me exw dei live render test me to telefteo...
iced Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Απ' ο,τι διάβασα, είναι υπό σκέψιν να το επαναφέρουν στο μέλλον, αλλά προσωπικά νομίζω ότι αν αυτό θα γίνει σε περίοδο με mainstream επεξεργαστές τους 4πύρηνους, θα είναι εντελώς μα εντελώς περιττό... Και εγω το ξερω, ειναι σιγουρο οτι θα χρησιμοποιηθει.... Φανταζεστε τι δεος θα προκαλει ενας τετραπυρηνος με HT (8cores), ασχετα αν το sofware ειναι ετη φωτος πισω ωστε να το χρησιμοποιησει
dimi_p Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 panos 26 και prof chaos, δεν ξερω ακομα τι θα γινει. παιζουν πολλα. ενω ημουν 90% για τον amd, ειδα οτι μαλλον δεν θα με βγαλει το τροφοδοτικο μου(420watt μαξ). προσπαθω να το μελετησω το συστημα απο την αρχη ωστε να μην μπλέξω και αλλαζω κομματια επειτα αλλα εχω μπλέξει. o intel ειναι λιγοτερο ενεργοβορος και ζεσταινεται λιγοτερο αρα γλυτωνεις χρημα που θα ξοδευες σε τροφοδοτικο και ψύξη (αρα και νεο κουτι με καλυτερους ανεμιστηρες). απο την αλλη ειχα καταληξει ρε γαμωτω σε mobo (msi για τον amd με chipset nforce 570/570ultra) και τωρα μου τη σπαει να παω σε intel (ασε που δεν τα ξερω)-via chipset δεν θα ηθελα. και εκτος αυτου. ο amd αν επαιρνα τον 5200+ ειναι 70Ευρω κατω του E6420. τελος καλα τα απολυτα νουμερα αλλα στην πραξη μονο αν δοκιμασεις τα 2 τους στην πραξη και σε εφαρμογες που θα τρεχεις καθεμερα θα δεις αν εισαι ικανοπ. η οχι. π.χ. render δε νομιζω α κανω. αλλα με ενδιαφερει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μπορω να μετατρεπω avi->dvd την ωρα που καιω ενα δισκακι audio και αποσυμοπιεζω 2-3 rar ταυτοχρονα. τωρα ο athlonxp2400 τα βλέπει κολυώμενα! θελω σταθεροτητα και ισχυ αλλα οχι ισως την ισχυ που απαιτουν βαριες εφαρμογες γραφικων. ζηταω πολλα ;;; χεχε
firemas Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 file des auto... pistevw tha se voithisei.... http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2096661,00.asp
dimi_p Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 file des auto...pistevw tha se voithisei.... http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2096661,00.asp ευχαριστω πολυ. επιβεβαιωνει οτι τελικα οι intel στις μετρησεις παρουσιαζονται δυνατοι και γρηγοροτεροι των amd. τωρα μενει μονο το ρισκο της πράξης:|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.