Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 1.5F και θα τον καλύψει ? για ποσο για 3 δευτερόλεπτα ? δεν είναι μπαταρία ο πυκνότης και με τι ρεύμα θα φορτίσει τo 1.5F από τo τροφοδοτικό του υπολογιστή με 20 άντε max 24 Ampere ? δεν νομίζω να συγκρίνετε με τα 42 του αυτοκινητου εκτος αν πάρει και τους 30 που δίνει αλλα και πάλι χλομό τo κόμπο με πυκνωτές μονο να κάνει δουλειά αν καταφέρει ποτε να τους φορτίσει στο χρόνο τους και να μην λιώσει τo τροφοδοτικό του
kostassid Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Aν εφτιαχνες ενα μικρο εξωτερικο κυκλωμα που να παιρνει ρευμα απο εναν μετασχηματιστη και να δινει στα ανεμιστηρακια με ενα ροοστατη και συνδεση παραλληλα, με ενα διακοπτη μεσα στο case σου? Το ειχα κανει παλιοτερα, μαλιστα ο μετασχηματιστης ειχε επιλογες 3 6 9 12 volt πραγμα χρησιμο (κυριως τα 9 volt) για να μην σου παιρνει τα αυτια...τωρα για να κλεισει αργοτερα δεν ειναι η λυση ο πυκνωτης ουτε πηνιο. θελεις ξεχωριστο κυκλωμα με χρονομετρο, σχετικα δυσκολο να βρεις...
De@th L0rd Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Ρελές ,εξωτερικό τροφοδοτικό κ θερμοστάτης.κ είσαι κομπλέ .2 ρελέ για την ακρίβεια ώστε να παραμένουν ανοικτά με το που το κλείνεις και θερμοστάτης ώστε να κλείνουν μετά από λίγη ώρα μόνα τους.Εγώ πάντως θα το προτιμούσα σε κλασικό νικελ διακοπτάκι που πάει με το ξύλο και είναι και πιο αξιόπιστο.
ANEMOS-V Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 1.5F και θα τον καλύψει ? για ποσο για 3 δευτερόλεπτα ? δεν είναι μπαταρία ο πυκνότης και με τι ρεύμα θα φορτίσει τo 1.5F από τo τροφοδοτικό του υπολογιστή με 20 άντε max 24 Ampere ? δεν νομίζω να συγκρίνετε με τα 42 του αυτοκινητου εκτος αν πάρει και τους 30 που δίνει αλλα και πάλι χλομό τo κόμπο με πυκνωτές μονο να κάνει δουλειά αν καταφέρει ποτε να τους φορτίσει στο χρόνο τους και να μην λιώσει τo τροφοδοτικό του me ena proxiro ypologismo.. dedomenou oti me enan pyknoti 2200 Mf gyrisa 8cm fanaki gia 1,5~2 sec o sygkekrimenos me 1.500.000 Mf poso tha gyrizei? pantos poli poli perisotero apo 3 sec.. to fortisa gia 1 sec me 12v & 1A. episis oi 16V & 25V pyknotes fortizoun me oti reuma tous doseis. 1,5, 3 , 6 ktl..ews to max pou anagrafoun. oso gia ta amper.. siga ta amper pou tha traviksoun..ase pou fortizoun akariaia oloi oi pyknotes.. ego ayto ksero.
aposporis Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Οι fan που θα χρησιμοποιησω τραβανε 0,30 Α. Θα βαλω 6 αρα 1,8. Απο τη φυσικη του λυκειου ξερουμε οτι 1 Α = 1 C ανα 1 sec. Δηλαδη θα χρειαζομαι 1,8 C το δευτερολεπτο. Για 2 λεπτα = 120 sec θελω 1,8*120 = 216 C. Η χωρητηκοτητα δινεται απο τη σχεση C=Q/V. Αρα στα 12 V χρειαζομαι ενα πυκνωτη 18 F. Στο ebay εχω βρει 10αρη πυκνωτη με 100 ευρω. Οποτε για οικονομικους κυριως λογους αφηνουμε αυτη την ιδεα στην ακρη. Σκεφτομουν την ιδεα του ολοκληρωμενου κ ποσο δυσκολο ειναι να εφαρμοστει, αλλα δυστυχως δεν εχω γνωση κυκλωματων, κ κοιτωντας στο internet δεν μπορεσα να βγαλω καποια ακρη. Τελικα μαλλον θα τους εχω πανω στο βασικο τροφοδοτικο, να κλεινουν μαζι με ολα τα υπολοιπα μεχρι να βρω καποια ακρη.
poscaman Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 αν χρησιμοποιησεις θερμοστατη?(θεωρητικα μιλαω) εχεις μονιμα το δευτερο τροφοδοτικο ανοιχτο και με εναν θερμοστατη ελεγχεις θερμοκρασιες.οταν ανεβουν δουλευουν και τα φαν μεχρι να κατεβει παλι και να σταματησουν για κυκλωμα με πυκνωτη κλπ δεν στο προτεινω... ουπς,δεν το ειχα δει!!!:razz::razz: Ρελές ,εξωτερικό τροφοδοτικό κ θερμοστάτης.κ είσαι κομπλέ .2 ρελέ για την ακρίβεια ώστε να παραμένουν ανοικτά με το που το κλείνεις και θερμοστάτης ώστε να κλείνουν μετά από λίγη ώρα μόνα τους.Εγώ πάντως θα το προτιμούσα σε κλασικό νικελ διακοπτάκι που πάει με το ξύλο και είναι και πιο αξιόπιστο.
aposporis Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 αν χρησιμοποιησεις θερμοστατη?(θεωρητικα μιλαω) εχεις μονιμα το δευτερο τροφοδοτικο ανοιχτο και με εναν θερμοστατη ελεγχεις θερμοκρασιες.οταν ανεβουν δουλευουν και τα φαν μεχρι να κατεβει παλι και να σταματησουν Πολυ ενδιαφερον. Ειδικα αν μπορουσα να τα συνδεσω ετσι ωστε να ανοιγουν μαζι, και να κλεινει το 2ο αφου πεσει η θερμοκρασια. Και αν βαλω τον αισθητηρα διπλα στη CPU, κατω απο την ψυκτρα τοτε ειμαι τζαμι!!!!! Γιατι αυτο θελω, να κρυωνω τη ψυκτρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.