aposporis Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Γνωριζει κανεις τι ταση κ ενταση εχουν τα Power Led και HDD Led ??? Επισης οι διακοπτες του Power On και Reset τι ταsη εχουν κ πως λειτουργουν??? Σκεφτομαι να τα αλλαξω ολα αυτα και δεν θελω να βαδιζω στα τυφλα. ΥΓ. ξερει κανεις πως να φτιαξω ενα κυκλωμα ωστε οταν ανοιγει το 1ο τροφοδοτικο να ανοιγει κ ενα 2ο, το οποιο 2ο να κλεινει με καθυστερηση 2 λεπτων ?????
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Κοιτα δεν ξερω τι ταση εχουν αλλά δοκιμασα κοινα leds (2,5volt) και δουλεψαν κανονικά, οπως επισης και μπλε leds (3+volt) και αυτο αναψε κανονικα. Οι διακοπτες δεν εχουν ταση, απλα κλεινουν το κυκλωμα. (και με απλη επαφη με ενα μεταλλικο πραγμα αναμεσα στα αντιστοιχα πινς κανει τη δουλεια του)...
Vatos_locos Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 3-5V αντέχουν όλα τα led που έχουν τα pc μέσα τους όσο για relay είναι λίγο δύσκολο να τo φτιάξεις να κλείνει με καθυστέρηση θες κάποιο επικίνδυνο για την υγεία σου κύκλωμα αν θες μονο για να ανοίγουν ταυτόχρονο πάρε τo πράσινο καλώδιο από τω δεύτερο τροφοδοτικό σου και ένωσε τo με ένα από τα μαύρα του αλλου και όταν ανοίγεις το pc θα ανοίγουν και τα 2 μαζί για τα LED εδώ
aposporis Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Βασικα το κυκλωμα το θελω για να τροφοδοτησω τους ανεμηστηρες του κουτιου για 2 λεπτα μετα το κλεισιμο των Windows. Οπως καποια τροφοδοτικα κρατανε σε λειτουργια το fan τους για καποιο μικρο χρονικο διαστημα μετα το shutdown του συστηματος. Αλλιως δεν το χρειαζομαι το 2ο τροφοδοτικο. Εκτος κ αν υπαρχει καποιο αλλο κολπο.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 ψάξε λίγο στο net κάπου είχα πετύχει μια συσκευή που έκανε τέτοια δουλειά την έβαζες στο τροφοδοτικό ( την συσκευή μην παρεξηγηθούμε ) και έδινε σε 3 ανεμιστηράκια για 5 λεπτά ρεύμα αφού τω pc έκλεινε τελείως αλλα ποιος ο λόγος να τω κανεις αυτό ? από περιέργεια ρωτάω
aposporis Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Σκοπευω να φτιαξω ενα κουτι απο ξυλο, (επειδη μπορω να το δουλεψω και εχω αρκετο στην ακρη) με εσωτερικη επενδυση απο ηχομονωτικο υλικο για να ελαχιστοποιησω τον θορυβο του υπολογιστη (και επειδη ο διαολος δουλεια δεν ειχε και...ξερετε την συνεχεια). Την ιδεα την εχω παρει απο σελιδες οπως "silentpcreview" και DIY κατασκευες. Και το προτιμω απο το να σκασω λεφτα για να παρω ακριβα εξαρτηματα που ειναι αθορυβα. Το κουτι εκτος απο ηχομονωμενο θα ειναι κατ'επεκταση και θεμομονωμενο. Οποτε θελω οι 6 12αρηδες, σε 3 ζευγη, να δουλευουν για 2 λεπτα ακομα ωστε να αποβαλλουν ολο το ζεστο αερα που θα υπαρχει μεσα στο χωρο. Γιατι μπορει κλεινοντας το PC να μην παραγεται αλλη θερμοτητα, αλλα η υπαρχουσα δεν αποβαλλεται. Σκεφτηκα βαλω ενα διακοπτη και να τους κλεινω χειροκινητα μετα απο 2-3 λεπτα , αλλα δεν λεει... Για αυτο ηθελα κατι σε DIY κατασκευη.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 δώσε μου λίγο χρόνο να σκεφτώ κάποιο κύκλωμα RC μέχρι αύριο γιατί τώρα μάλλον βόμβα θα βγει έτσι και σχεδιάσω κάτι τέτοια ώρα και αύριο αν βγάλω άκρη θα σου στείλω ένα σχέδιο
HcR21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Εγω ξερω οτι μερικα enermax αφου κλίσεις το Η/Υ δουλεύουν τα ανεμιστηρακια του τροφοδοτικού μόνο για λίγα λεπτά και μετά σβήνουν και αυτά.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 λοιπών προσπαθώ σπάω τω κεφάλι μου να δω γιατί με έβαλες σε προβληματισμό και σκέφτομαι ότι με κάποιον πυκνωτή μεγάλης χωρητικότητας θα γινόταν η δουλειά πράγμα απίθανο γιατί ο πυκνότης θα έχει μέγεθος σαν το κουτί σου και δεν θα μπορείς να δώσεις τόσο ρεύμα για να τον φορτίσεις σε 5RC και παράλληλα να δουλέψουν και οι ανεμιστήρες οποτε πάμε σε ένα εξωτερικό τροφοδοτικό στο οποιο με ένα ρελέ η κάποια DIAC θα τους δίνεις ρεύμα όταν κλείσει μια παροχή στο ρελέ από το τροφοδοτικό του pc σου οποτε εδώ έχουμε τo πρόβλημα πάλι της παράλληλης λειτουργίας των ανεμιστήρων οποτε τo εξωτερικό τροφοδοτικό δεν τo γλιτώνεις και μάλλον καλύτερα θα είναι να σκεφτείς την λύση του διακόπτη που λες εκτος αν δεν σε ενοχλεί να μην λειτουργούν την ώρα που ο υπολογιστής θα είναι ανοιχτός ενώ θα μπορείς να τα λειτουργείς την ώρα που ο υπολογιστής κλείνει και μετά με ένα κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης θα μπορέσεις να τα κανεις να σταματάνε μετά από όση ώρα θες
aposporis Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Καλημερα. Για πυκνωτη το ειχα κοιταξει και υπολογισα οτι χρειαζομαι περιπου 10F !!! Στο ebay βρηκα γυρω στα 150-200 ευρω για ηχοσυστηματα αυτοκινιτου. Το ρελε ειναι μια απλη λυση, αλλα αν ειναι να ανοιγουν μαζι τοτε τους βαζω στο 1ο τροφοδοτικο. Η ιδεα ειναι να ανοιγουν με το που παταω το Power On και να κλεινουν 2 λεπτα (περιπου) αφου κανει Shutdown. Πρεπει οσο ειναι ανοιχτος να λειτουργουν... Μηπως μπορει να γινει με ενα ολοκληρωμενο??? Να του δινω 12 volt απο τη μια και να κλεινει ενας ηλεκτρονικος διακοπτης οπου θα εχω συνδεδεμενο το πρασινο καλωδιο (5 VST). Με ενα κυκλωμα RC, οπως λες, στην ειδοδο του ολοκληρωμενου να εχουμε την ζητουμενη χρονοκαθηστερηση .
Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 άντε και ότι εφιαξες τo κύκλωμα πάλι θα κολλήσεις στον πυκνωτή στο RC πρέπει γενικά να έχεις μια επαναφρτιζωμενη πηγή και όταν το τροφοδοτικό κλείσει τότε ναι να βάλεις λογικές πύλες και να ανοίγουν την πηγή σου να δίνει ρεύμα στους ανεμιστήρες αλλα και πάλι θα θες πολύ δυνατό τροφοδοτικό για να φορτίζεις την πηγή σου η οποια μπορεί να είναι κάποια μπαταρία 12v με αρκετό current
kallair Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 douleia mporeis na kaneis k me relay kai plc. alla feugei ligo to budget se auti tin periptosi... to thema einai oti tha kaneis papades xrisimopoiontas plc.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 εγώ πάντως δεν θα έδινα 200 ? στην καλύτερη για plc τώρα βεβαια αν ήμουν θεόμουρλος ίσος αλλα plc για 3 ανεμιστήρες πάει πολύ προτιμώ να τους βάλω σε εξωτερικό τροφοδοτικό και να δουλεύουν συνεχεια παρα να σκάσω μαρούλια για plc άσε που και στο ρεύμα πιο φθηνά θα μου έρθει
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Εγω ξερω οτι μερικα enermax αφου κλίσεις το Η/Υ δουλεύουν τα ανεμιστηρακια του τροφοδοτικού μόνο για λίγα λεπτά και μετά σβήνουν και αυτά. My υπογραφη PC1 PSU (Enermax NoiseTaker II 485W). Οντως κανει αυτο που λες, αναλογα τη θερμοκρασια του αερα. (2-5λεπτα γυρνανε μετα το κλεισιμο τα ανεμιστηρια)
ANEMOS-V Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 nomizo oti autos an kai 1.5F ,,tha se kalipsei kai eine kai (mouratos) http://cgi.ebay.co.uk/HOT-1-5-FARAD-DIGITAL-MONITOR-CAPACITOR-NEW-1-5F-CAP-04_W0QQitemZ250103180344QQcategoryZ50547QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.