xpapias Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Ότι λέει ο τίτλος. Έχω μια freeware εφαρμογή, η οποία όμως απαιτεί εγκατάσταση. Με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να την μετατρέψω σε portable.
Eusebius Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Για να είναι μια εφαρμογή για Windows φορητή, πρέπει: Να μπορεί να κουβαλάει μαζί της τις ρυθμίσεις της, που σημαίνει να μπορεί να τις γράψει στον ίδιο κατάλογο με το εκτελέσιμο, σε μορφή αρχείου INI, XML κλπ. Να μην εγκαθιστά/γράφει κατά την εκτέλεση αρχεία έξω από τον κατάλογό της. Να μην εξαρτάται από αρχεία που βρίσκονται εκτός του καταλόγου της, (εξαιρούνται βέβαια αρχεία που βρίσκονται στις κοινότερες εκδόσεις Windows, όπως DLL κλπ.) Το αν η εφαρμογή έρχεται με εγκαταστάτη δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, αφού πολλές φορές το μόνο που κάνει ο εγκαταστάτης είναι να μεταφέρει τα αρχεία σʼ έναν κατάλογο που φτιάχνει στο Program Files, να φτιάξει μερικές συντομεύσεις και να βάλει και έναν απεγκαταστάτη, ώστε να ξηλωθούν μετά όλα αυτά. Τα παραπάνω γίνεται να τα ελέγξεις με κάποιο εποπτικό πρόγραμμα (π.χ., Process Monitor), ή μπορείς να κοιτάξεις σε ένα από τα κάμποσα σάιτ που ασχολούνται με USB applications και τα έχουν ψάξει όλʼ αυτά πριν από σένα για σένα. (Έχουμε και υπόμνημα.) Αν δεν είναι δυνατόν να γίνει η δική σου εφαρμογή φορητή, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια παρόμοια. Υπάρχουν σχεδόν για τα πάντα. Τώρα, αν θες να δοκιμάσεις μόνος σου: Εγκαθιστάς το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου και μετά αντιγράφεις τον κατάλογο από το Program Files μέσα στο στικάκι, ή Ανοίγεις τον εγκαταστάτη με το Universal Extractor (πολλές φορές γίνεται και με το 7-Zip) και παίρνεις από μέσα τα αρχεία.
xpapias Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Σ'ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικότατος! Δυστυχώς η εφαρμογή που θέλω είναι αρκετά εξειδικευμένη για να υπάρχει ήδη. Από εκεί και πέρα δοκίμασα το Universal Extractor, όμως αφενός η εφαρμογή έχει κάποια dlls αφετέρου μόλις την τρέχω από το directory που κάνω extract το cab της μου λέει ότι λείπει το registry key της..
smilefreeware Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Υπάρχει και το Thinstall. (οχι free) Το οποίο από ότι κατάλαβα λειτουργεί με το πριν-μετά. Δηλ. διαβάζει το σύστημα πριν την εγκατάσταση και μετά την εγκατάσταση. Κάνει μια σύγκριση και βρίσκει τι έχει αλλάξει, σε αρχεία και registry. Τέλος φτιάχνει μόνο του νομίζω το portable. - Δεν το έχω ψάξει μέχρι τέλος. - Στην ουσία κάνει ότι γράφει ο @Eusebius με free προγράμματα απλώς τα κάνει ολα μαζί αυτόματα. - Μου αρέσει πολύ η λογική του πριν-μετά και σκέφτομαι να την χρησιμοποιώ συνέχεια σε οποιαδήποτε εγκατάσταση απλώς για να ξέρω το κάθε πρόγραμμα τι κάνει στο pc μου. Edit : Τα Dll που λείπουν δοκίμασε να τα κάνει ς και αυτά copy μέσα στο φάκελλο (ή ότι άλλο σου λέει ότι λείπει).
xpapias Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Χμ. Το έχω το thinstall αλλά φοβάμαι ότι και αυτό θα είναι ψιλοπολύπλοκο. Αν το δοκιμάσω θα σου πώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.