nmk1988 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Παιδια καλως σας βρηκα στο insomnia. Εχω ενα IBM (Lenovo) Thinkpad R50e celeron εδω και 3 χρονια.Καιρος ηταν να το αλλαξω. Τωρα ειμαι ακριβως ενα βημα πριν την αγορα του Turbo-X Dominus απο το ΠΛΑΙΣΙΟ Στην τιμη του εχει τα παντα οσα χρειαζομαι σε μολις 3,95 κιλα. Core 2 Duo T5600, Geforce Go 7950 GTX 512mb, 2GB DDR2 ram,οθονη 17" 1680x1050 κλπ. Το θελω κυριως για games, multimedia και οτι αλλο σχετιζεται με internet. Ξερω οτι η βαση ειναι Clevo, και ακριβως το ιδιο (ή ιδιο εσωτερικα) laptop βγαινει και με αλλο brand name οπως Dell , Alienware , Sager κλπ, οποτε ειμαι σιγουρος περι τινος προκειται, διαβαζοντας reviews στο ιντερνετ. Το μονο που με απασχολει ειναι οτι σε 1-2 μηνες βγαινουν οι DX10 Mobile Nvidia καρτες γραφικων (G86m/G84m) και οι νεοι επεξεργαστες Intel Centrino Pro "Santa Rosa". Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε αν αυτος ο υπολογιστης θα μπορει να "συμβαδιζει" με νεα προγραμματα και games σε υψηλη αναλυση με ενεργοποιημενα AA και AF κλπ. για τουλαχιστον 3 χρονια. Επισης πειτε αν μπορει τι αναβαθμισεις μπορει να παρει. (ας πουμε το MXM module για την καρτα γραφικων ξερω οτι ηδη αναβαθμιζεται, αλλα δεν ξερω αν τα ταιριαζει με αυτο των Nvidia Go 8000 (G86m/G84m) κλπ. Αυτα προς το παρων... Περιμενω Γνωμες !
kirimis Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Λιγο υπομονη, η DX10 ερχονται αυτον τον μηνα...οπως και τα νεα μοντελα των φορητων. Κριμα ειναι να μπλεκεις με αναβαθμισεις η να εγκλωβιστεις στο DX9. Κατα τα αλλα το μηχανημα ειναι ΟΚ...
21century Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Συμφωνω μαζι σου δεδομενου οτι θα ξοδεψεις ενα σεβαστο ποσο, κοιταξε επισης και επωνυμους κατασκευαστες.
nmk1988 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Στην τιμη του, δεν εχω βρει τιποτε καλυτερο. Επειδη θελω ενα gaming υπολογιστη εως αυριο-μεθαυριο σκεφτομαι να περασω σε desktop, που εχουν βγαλει ηδη Nvidia GX10 καρτες γραφικων (8800 GTS 320mb/640mb και 8800 GTX 768mb). Αντιστοιχα mobile GPU's δυστηχως δεν υπαρχουν. Το μονο για φορητο, ειναι να συμβιβαστω με την mobile σειρα 7, αν δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στα μελλοντικα μοντελα.
Cartman Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Αν δεν σου είναι απαραίτητη η φορητότητα ενός laptop, τότε ασυζητητή να πας σε desktop. Τα πλεονεκτήμα του καθένα έχουν αναφερθεί άπειρες φορές μέσα στο forum αλλά εν ολίγης το πράγμα έχει κάπως έτσι: Laptop: Φορητότητα (και ότι άλλο έχει να κάνει με τις διαστάσεις) και μούρη. Desktop: Value for money, καλύτερες επιδόσεις, αναβαθμίσημο και δεν περιορίζεσαι σε θέμα οθόνης. Όσον αφορά το θέμα DX10... προσωπικά εαν δεν εμφανιστούν games που να απαιτούν αποκλειστικά DX10 δεν υπάρχει λόγος να κάνεις την μετάβαση... βέβαια οι υπάρχουσες DΧ10 Gpu's είναι καλύτερες στα DX9 από τις άλλες. αλλά εαν δεν εμφανίσει και η ATI τις αντίστοιχες DX10, τότε είσαι έρμαιο της τιπολογιακής πολιτικής της Nvidia.. Δεν θα μου προκαλέσει καμμία έκπληξη εαν όταν εμφανιστούν τα DX10 games οι σημερινές DX10 Gpu's (8800 κ.τ.λ) θεωρούνται κάρτες μεσαίας κλάσης....
nmk1988 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Βασικα φιλε μου ειμαι φοιτητης σε αλλη πολη απο την δικια μου και χρειαζεται laptop, ακομα και μεγαλο σε διαστασεις (desktop replacement). Εχω ηδη ενα laptop, αλλα εχει παλιωσει και θελω τωρα κατι καλο τωρα. Δεν μου ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαραιτητα αλλα θα το προτιμησω, αρκει να μην εχει μεγαλη διαφορα με ενα desktop (συμβιβαζομαι εως και με 35 % χαμηλοτερη αποδοση σε apps/games)
AlienHack Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Φιλε μου ειδα το PM σου και σου γραφω την γνωμη μου. το συγκεκριμενο μηχανημα που σκεφτεσαι να αγορασεις ειναι οτι ποιο καλο σε θεμα gaming. Αλλα παντα μιλαμε για DirectX9 , οπως αναφεραν καποια παιδια ποιο πανω δεν εχει βγει καποιο DirectX παιχνιδι προς το παρον, και το πρωτο μαλλον θα ειναι το CRYSIS που απεχει κανα 3-4μηνο ακομα. Οποτε αν το βιαζεσαι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις. Συγκεκριμενα το case αυτο απο την CLevo ειναι τοσο καλο σε θεματα ψυξης -αποδωσεων-τιμης-αναβαθμιζημοτητας που σχεδον ολοι οι retailers στο εξωτερικο το χρησημοποιουν σαν βαση στα δικα του7ς λαπτοπ , δες αυτο το προσφατο συγκριτικο του tomshardware, http://www.geardigest.com/2007/04/18/the_killer_executioner_and_the_widow_sting/index.html μιλαει για το ιδιο ακριβος συστημα DOMINUS του πλαισιου. το συστημα απλα πεταει ειδικα σε games. Θα σε καλυψει σε οτι game χρειαστεις για τον επομενο χρονο ,απλος δεν θα εχεις τα τελευταια εφε DIRECTX10 στα παιχνιδια που θα τα υποστηριζουν..
doc1000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Είμαι κι εγώ στο ψάξιμο για laptop αλλα 2χιλιάρικα δε θα έδινα ούτε αν ήταν από χρυσό... Στο Πλαίσιο φυσικά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι τα Turbo-X είναι τα καλύτερα, αλλά τί γίνεται με τον 1μόλις χρόνο εγγύηση? Την μη εγγύηση για dead pixels? Αν δώσεις 2χιλιάρικα και βλέπεις 2-3 Pixels κολλημένα στο κόκκινο στο κέντρο της οθόνης δε θα "τα πάρεις"? Εγώ προσωπικά σκέφτομαι για LG laptop που εχει σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής (είδα την κάσα απ' τα Turbo-X και έφριξα), 2χρόνια εγγύηση και 0dead pixel εγγύηση. Μπορεί να μην έχει τη super duper κάρτα γραφικών αλλα έχει άριστη οθόνη και υποστήριξη απ' την LG. Kαι είναι και μόλις(!?) 650euro φθηνότερο! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908321
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.