Προς το περιεχόμενο

Απίστευτο και όμως Ελληνικό…

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κατά την γνώμη μου sculper κακώς κάθεσαι και ανοίγεις κουβέντες με τον κάθε βλάχο για τέτοια θέματα

Εχμ το 99% των Αθηναίων είναι από επαρχία νομίζω.

Κάποιος είπε να το αφήσει εκεί και να τους το κάνει λαμποόγυαλο το βιβλιοπωλείο.Ρε πάτε καλά.Εργαζόμενοι είναι οι βιβλιοπώληδες δεν το κάνουν για να περνάει η ώρα.Χαλαρώστε λίγο ο "νόμος είναι με το μέρος σου.".Δλδ ο τύπος δεν μπορόυσε να αφήσει αλλού το αυτκίνητο του;Μια μπλε θέση υπάρχει στο κέντρο;

Θελει λιγο τσαμπουκα με τους αληταραδες.

αληταράς ο βιβλιοπώλης που θέλει να κάνει τη δουλειά του;Οι μεταφορείς δλδ τι είναι ;Λαλάκες;Αναρωτιέμαι τι θα κάνατε εσείς αν είχατε ένα μαγαζί που χρειάζεται να φορτώνει και να ξεφορτώνει.

Και δε νομίζω να μην είπε κάτι ο τύπος σε αυτούς που βάλανε την μπλε θέση μπροστά.Αλλά θα μπορούσε να δειχνε λίγο αλληλεγγυη ο καθένας απο μας γιατί αυτός ο άνθρωπος βγάζει το ψωμί του απο κει.

Ποιο αρθρο του συνταγματος ειναι αυτο ακριβως?

Και η χούντα σύνταγμα είχε.

αν το συγκεκριμενο βιβλιοπωλειο ανηκε σε καποια μεγαλη αλυσιδα πχ Παπασωτηριου

θα ελεγες οτι ειχε δικιο το παλικαρι και οχι οι μαγαζατορες?

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι οι μικρομαγαζάτορες δε βγάζουν αποδείξεις;Για τους γιατρούς ,δικηγόρους , υδραυλικούς πες ότι θες μαζί σου και γω.Εχμ ο Παπσωτηρίου ξέρεις πόσα βιβλιοπωλεία έκλεισε της περιοχής;Θα μου πεις τι με κόφτει αλλά κάποιο μείναν χωρίς δουλειά το ίδιο και οι οικογένειες τους.Aλλά και πάλι τι σε κόφτει;

θα στο κάψω το μπουρδέλο το βιβλιοπωλείο.

Ετσι τον αλήτη.Να αλλάξει δουλειά.Ακούς εκεί να θέλει να φορτώσει το εμπόρευμα του.ασε που χάνει πελάτες και ο Παπασωτηρίου.Εστι στους μικρούς η μαγκιά γιατί γιατί στους μεγάλους ο Ελληνας κάθεται κότα και τους προσκυνάει:evil:

θα το έβαζε στον κ@λο του?

Να το κλεινε το μαγαζί.Ασε που τα φορτηγά δημιουργούν φασαρία και ενοχλούν τους ενοίκους της περιοχής.:shock:

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από τότε που γράφτηκα στο Insomnia, πείθομαι όλο και περισσότερο για την ύπαρξη των παράλληλων συμπάντων. Κάποιοι προφανώς προέρχονται από εναλλακτική πραγματικότητα.

Edit: Ντροπή σου καπιτάλα sculper. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να είσαι νόμιμος και να κλέβεις το ψωμί του μεροκαματιάρη, φουκαρά μαγαζάτορα, που κάνει το σκατό του παξιμάδι για να ζήσει; Ε; Με τι μούτρα αξιώνεις νομιμότητα;

Για δώσε αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης κι αν είσαι πιο φτωχαδούρα από τον -δεν έχω ψωμί να φάω- μαγαζάτορα, το ξαναβλέπουμε το ζήτημά σου. Μέχρι τότε "κάτω το κεφάλαιο".

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος θίχτηκε και καλώς, από την συμπεριφορά. Εξάλλου δεν διευκρίνισαν ότι ήθελαν να ξεφορτώσουν , πως φτάσατε δηλαδή σε αυτό το συμπέρασμα ; Τέλος πάντων , αν ο άλλος που θέλει να κάνει την δουλειά έχει στραβά μούτρα ή τον κερατώνει η γυναίκα του ποσώς με ενδιαφέρει , δεν μπα να θέλει να ξεφορτώσει τα αρχαία έγγραφα της Αλεξάνδρειας , στα @@ μου , να μάθει να μιλάει καλά και μετά βλέπουμε !

Εγώ με την καταχώρηση αυτή θυμήθηκα έναν δικό μου τσακωμό με μια καριόλα που έβαζε επι μονίμου βάσεως κώνους και κάτι τενεκέδες έξω από το σπίτι της για να εξασφαλίζει το παρκινγκ της χωρίς φυσικά να έχει άδεια . Βγαίνω από το αυτοκίνητο , πετάω τον κώνο στην άκρη και αράζω το αμάξι μου κανονικά! Γυρίζω μετά από κάποιες ώρες για να φύγω και βρίσκω στο παρμπρίζ ένα σημείωμα το οποίο με έβριζε κανονικά . Δεν είχα προλάβει να βάλω εμπρός και πετάγεται έξω η μαλακισμένη με φωνές , το τι άκουσε το νούμερο δεν λέγεται! Μα τα όσα και αν της έσουρα της ηλίθιας δεν καταλάβαινε τίποτα εκεί μέσα στο παραλογισμό της επέμενε ότι ήμουν αυθάδης και απαράδεκτος ότι είχε άρρωστη μάνα και κάτι άλλες μαλακίες , τελικά της λέω ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της και αμα θέλει να πάρουμε τηλέφωνο την τροχαία. Αυτή συνέχισε να γαβγίζει υποχωρώντας όμως επιδεικτικά προς την τρύπα της . . .

Κανονικά δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά, αλλά εκείνη την στιγμή είναι αλλιώς.

Δημοσ.

Έλεος....Παρκάρησέ το εκεί και αν θέλει ας το βάλει διπλοσειρά με alarm το φορτηγό.Δεν θα πάθουν τίποτα να κάνουν 2 μέτρα παραπάνω οι μεταφορείς.Ούτε σακιά με λίπασμα να φόρτωναν το βιβλιοπωλείο.Έκλεισε ο δρόμος τα παράπονά σας στην τροχαία και στον δήμο που δημιούργησαν ηλίθιες θέσεις παρκαρίσματος.Εγώ πάλι πότε δεν κατεβαίνω κέντρο με το αυτοκίνητο για να αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις.Κάντε το κι εσείς δεν βλάπτει , θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των δρόμων.Τώρα εάν δεν γουστάρετε συγκοινωνία και παρεμφέρη,λουστείτε τα παραπάνω κ σπάστε τα νεύρα σας καθημερίνα.Επιλογή του καθενός είναι.

Δημοσ.

φίλε ειλικρινά λυπάμε για σένα,

και εμένα δεν μου αρέσει να πληρώνω εφορία, αλλά ΌΛΟΙ μας πρέπει να υπακούμε σε κάποιους κανόνες.

διότι αν πράξουμε σύμφωνα με αυτό που λες, δεν απέχουμε από την Ζούγκλα!

σώπα ρε μεγάλε που νομίζεις πως ο δρόμος σου ανήκει.Εκεί που δουλεύω συνέχεια φέρνουμε εμπορεύματα με φορτηγά.Που θα ξεφορτώσουν αυτοί;Η μπορούν να κλείσουν το δρόμο για κανά 20λεπτο.Ακου λέει μόνιμη κάρτα.Σορρυ ρε φίλε μη σου πατησω και το δρόμο.Να περπαταω επιτρέπεται;:evil:

Ναι μορέι Γι αυτό δεν έχουν καθόλου εμπορική κίνηση.Τους καημένους multirades και Πλαίσιους.σομπ τους λυπάμε.Εναν έςρανο να τους βοηθήσουμε παιδιά.

Δημοσ.

κάνεις μεγάλο λάθος, όποιος και να ήταν το ίδιο θα έκανα.

αυτό που κάνει ο εργοδότης σου καβάτζα λέγεται, αλλά τουλάχιστον το κάνει με ''τρόπο''.

ξέρεις και πόσοι άλλοι επαγγελματίες θα ήθελαν κάποιες ανέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, ας πάει ο σύνδεσμος που σας αντιπροσωπεύει και ας το ζητήσει. Από την στιγμή που υπάρχει κάποιος κανόνας πρέπει να τον ακολουθούμε. Σκέψου να έχεις κάποιον δικό σου άρρωστο και όταν πας στο γιατρό να σου πει θέλω 100000 ευρώ, ειδάλλως στον αφήνω να πεθάνει? εκεί τι θα πεις? καλά κάνεις και τα ζητάς?

Λοιπόν ακου να μαθαίνεις πως δουλεύει το σύστημα εδώ.Ο εργοδότης μου έχει θέση δική του που βάζει το αμάξι του.Οταν είναι λοιπόν να έρθει φορτηγό βγάζει το αμάξι του το βάζει στο πεζοδρόμιο πλατος γύρω στα 4μ και όλα καλά.

Τώρα για τα περί βράδυ.Καμιά μεταφορική εταιρεία με τις οποίες συνεργαζόμαστε δε δουλεύει το βράδυ. και δε νομίζω να βρω και πολλόυς νταλικέρηδες πρόθυμους.Επιπλέον με ωράριο 7-15 δε νομίζω να είναι κανείς πρόθυμος να δουλέψει και στις 1 το βράδυ για να μην ανησυχήσει τους μικροαστούς που πίνουν το καφέ τους.

Και στην τελική μάγκες προέχει να κάνει τη δουλειά του ο επαγγελματίας ο μικρομαγαζατορας.Αν πχ αντί για ένα απλό βιβλιοπωλείο στη θέση του ήταν ο Ιανός δε νομίζω ότι θα έκανε την κουβέντα ο sculper η θα τολμούσε να του αντιμιλήσει.

φυσικά και ΔΕΝ έχουν κάρτα....

μαλίστα το 1 που μου είπαν είναι αν έχω εγώ κάρτα...μόλις την έδειξα τρελάθηκαν......

κανένα μαγαζί δεν δικαιούτε θέση στάθμευσης.

συν χιλια ποιντς εκτιμησης :shock: . To εχουν εφαρμοσει το μετρο αλλα μονο σε περιοχες με πολυ μεγαλη κινηση απο οτι ξερω.

Σκαλπερ τι να πω.. Αυτοι στο μαγαζι να εχουν καρτα σταθμευσης; Γιατι να κρατουν τη θεση και να μην εχουν και καρτα παει πολυ :-?

Οχι και πολλα μαζι τους μην ειναι τιποτα αναρχικοι :razz: και προφανως ουτε η αστυνομια δε θα σε γλυτωσει :|

Δημοσ.

Πραγματικά αηδιάζω με τη στάση ορισμένων δήθεν προοδευτικών τύπου blue viper,paredwse που το παίζουμε πρροδευτικοί με μειονότητες Τουρκους , μετανάστες αλλά δυστυχώς στην κοινωνική πολιτική είναι πιο φιλελευθεροι και από το Μάνο.Κριμα γι αυτούς:evil:

Στα καθ ημάς

Εξάλλου δεν διευκρίνισαν ότι ήθελαν να ξεφορτώσουν , πως φτάσατε δηλαδή σε αυτό το συμπέρασμα

Ε δε νομίζω να ήθελε να κλείσει το χώρο για να βλέπουν οι περαστικοί το μαγαζί:razz:

διότι αν πράξουμε σύμφωνα με αυτό που λες, δεν απέχουμε από την Ζούγκλα

Ρε sculper αλλες θέσεις δεν υπάρχουν;Μια έχει η περιοχή;Και γω ορισμένες μέρες τσακώνομαι μέχρι και με τύπους που ακουμπάνε με τις πλατες τους στα περιστύλια του μετρό και άλλες είμαι απαθής.Και στην τελική είσαι κάτοικος του κέντρου και χρησιμοπιείς αυτοκίνητο;Με μετρό ,τραμ ηλεκτρικό;Εκτός και αν δουλεύεις κοντά στην εθνική οδό τότε παώ πασο:?

Τώρα εάν δεν γουστάρετε συγκοινωνία και παρεμφέρη,λουστείτε τα παραπάνω κ σπάστε τα νεύρα σας καθημερίνα.Επιλογή του καθενός είναι.

Πετσα εγώ το αμάξι το βγάζω μόνο Σαββάτο βράδυ έξω και μόνο σε περιοχές που δεν έχει τραμ ,μετρό η ηλεκτρικό.

Δημοσ.

να σου πω και κάτι άλλο,

επειδή έχει συμβεί πολλές φορές κάτι αντίστοιχο, πάντα δίνω το κινητό μου και αν θέλει να ξεφορτώσει πάω κάνω 2 γύρους και μετά το βάζω.

αλλά όχι με το έτσι θέλω.....

πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλο......

εγώ κάνω διευκόλυνση........στον άλλο.......

Μόνο στο κέντρο ή σε όλη την πόλη;

Για μένα νόμος είναι ότι βοηθαει το μικροέμπορα και το μικρομαγαζάτορα.:evil:

Δημοσ.

χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα ΜΜΜ

δυστυχώς η αναλογία μόνιμων κατοίκων και θέσεων για μόνιμους κατοίκους είναι τραγική.......

αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο θα δεις το ποσοστό από καβατζωμένες θέσεις....

μιλάμε για το 40% από καρέκλες , ζαρντινιέρες, χαλασμένα μηχανάκια, ξύλα κτλ.

κάνε μια βόλτα και θα δεις......

σκέψου ότι πρέπει να μοιραστώ με τους υπόλοιπους κατοίκους τις θέσεις....όχι όμως και με όλα τα μαγαζιά κτλ!

σκέψου όλα αυτά που εκφράζεις να τα κάνεις κάποιος κάτω από ο σπίτι σου....

θα ήσουν το ίδιο θερμός υποστηρικτής???

Ρε sculper αλλες θέσεις δεν υπάρχουν;Μια έχει η περιοχή;Και γω ορισμένες μέρες τσακώνομαι μέχρι και με τύπους που ακουμπάνε με τις πλατες τους στα περιστύλια του μετρό και άλλες είμαι απαθής.Και στην τελική είσαι κάτοικος του κέντρου και χρησιμοπιείς αυτοκίνητο;Με μετρό ,τραμ ηλεκτρικό;Εκτός και αν δουλεύεις κοντά στην εθνική οδό τότε παώ πασο:?

.

Δημοσ.
Πραγματικά αηδιάζω με τη στάση ορισμένων δήθεν προοδευτικών τύπου blue viper,paredwse που το παίζουμε πρροδευτικοί με μειονότητες Τουρκους , μετανάστες αλλά δυστυχώς στην κοινωνική πολιτική είναι πιο φιλελευθεροι και από το Μάνο.Κριμα γι αυτούς:evil:

Σιγά μην κάνεις καμία αναρρόφηση από τον εμετό και σε χάσουμε. Δεν ξέρω αν "εμείς" το παίζουμε, άλλοι όμως το κάνουν κατ' εξακολούθηση κι επί μονίμου βάσεως, σε βαθμό δε τέτοιο που προφανώς έχει δημιουργήσει χρόνιο νοητικό πρόβλημα.

Η κοινωνική πολιτική αφορά και τους μετανάστες και τις μειονότητες, κι αναρωτιέμαι γιατί μπαίνεις στον κόπο και τα διαχωρίζεις. Κοίταξε όμως να δεις πως έχει το πράγμα, γιατί έχεις δει πολλές ταινίες του Ξανθόπουλου κι ο πολύς λαϊκισμός σου έχει αφήσει τη στάμπα του κατατρεγμένου της ζωής. Το παλικάρι, την οικονομική δυνατότητα του οποίου αγνοείς, έχει πληρώσει από την τσεπούλα του προκειμένου να διασφαλίσει πως ακολουθεί νομίμως όλες τις διαδικασίες και δεν επαφίεται στα μόνιμα όπλα της κλανομαγκιάς, του ψευτοτσαμπουκά και του φτηνοτραμπουκισμού που κουβαλάει ο μέσος Έλληνας. Πλάσε όσα σενάρια με το μαγαζάτορα=μικρό λουστράκο θες, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υποδεικνύεις στον οποιονδήποτε να αυθαιρετεί και να γράφει στο δεξί του νόμους και κανόνες, προκειμένου να τα έχει καλά η τσεπούλα η δική του.

Πότε ακριβώς πλήρωσε ο φτωχομπινές μαγαζάτορας για να δικαιούται να κάνει αποκλειστική χρήση του δρόμου; Αν είναι έτσι, να βγαίνει το κάθε φτωχαδάκι της Πανεπιστημίου να βάζει κάθετα το αμάξι του και να μένει μισή λωρίδα, γιατί πρέπει να μεταφέρει και κάτι γλυκά της κουνιάδας του. Άλλωστε νόμος είναι το δίκαιο του λιμενεργάτη κι ας πάνε όλοι οι άλλοι να κουρεύονται. Τι κι αν όλοι -υποτίθεται- είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους. Ψιλά γράμματα, τα οποία τα θυμόμαστε -υποκριτικά- μονάχα όταν αδικείται ο φτωχός και καταφρονεμένος. Να τη χέσω τέτοια ισονομία.

Το τι θα κάνει το παληκάρι με το αμάξι του κι αν θα το πάει στο κέντρο ή θα προτιμήσει τραμ και μετρό είναι δικό του ζήτημα. Εκτός κι αν απαγορεύθηκε κι η κυκλοφορία για να μπορούν οι μαγαζάτορες να εισπράττουν με μεγαλύτερη ευκολία και να γίνουν κάποια στιγμή μεγαλοκαρχαρίες κι οι ίδιοι.

Δημοσ.

τότε θα έλεγε ότι ο κρόνιος άθεος καπιτάλας εγκάθετος συν τοις άλλοις

μπλα μπλα/

μήπως πρέπει να τα μαζέψουμε όλα αυτά να τα πουλήσουμε για σενάρια/ τίποτα βιβλία/να βγάλουμε κανα φράγκο ρ

άν δεν ήταν η μύτη μου σα παντζάρι θα γέλαγα/ευχαριστώ

Δημοσ.
Εχμ το 99% των Αθηναίων είναι από επαρχία νομίζω.

Δε το νομίζεις καθόλου, ακριβώς έτσι είναι. Επειδή όμως εγώ εκεί είμαι στο δικό μου χωριό, στο χωριό που δεν μιλάνε και πολύ οι άγνωστοι μεταξύ τους, είναι εγγυημένη λύση γιατί αυτό ακριβώς κάνω:

Βάζω το αμαξάκι κανονικά και με τον νόμο, πετάω κώνους, πινακίδες, καρέκλες, τούβλα κλπ αγνοώ φωνές και ραψωδίες και την κάνω αμίλητος. Τι ακριβώς θα κάνουν δηλαδή;

Το αμάξι μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα πάθει το παραμικρό καθώς ο μαγαζάτορας έχει γνώση ότι εγώ θα είμαι εκεί για 2 ώρες, ενώ αυτός θα έχει εκεί το μαγαζί του για πάντα.

• Moderators
Δημοσ.
Από τότε που γράφτηκα στο Insomnia, πείθομαι όλο και περισσότερο για την ύπαρξη των παράλληλων συμπάντων. Κάποιοι προφανώς προέρχονται από εναλλακτική πραγματικότητα.

Αυτό πρέπει να γίνει universal forum signature. :D

Ξέρω ξέρω, off-topic...

Δημοσ.

Θεε μου, αλλο ενα κατεστραμμενο τοπικ!

Και ναι, συμφωνω και εγω με τον blueviper.

Στο θεμα μας, απο τη στιγμη που ο ανθρωπος διαμενει μονιμα εκει και απο το νομο δικαιουται τη θεση σταθμευσης, δεν μας ενδιαφερει αν ο καθε βιβλιοπωλης παρανομως και με τραμπουκισμους θελει να καταλαβει τη θεση...

Ας βρει λυση μονος του στο προβλημα του και οχι καταπατωντας ξενες θεσεις.Οσο για τη Δημοτικη Αστυνομια, δεν υπαρχει πιο ανοητος θεσμος.Μονο κλησεις ξερουν να κοβουν και να πουλανε εξουσια.Αν ομως τους τριξεις λιγο τα δοντια αναδιπλωνονται, υπενθυμιζοντας τους πως δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο δημοτικοι υπαλληλοι, με ο,τι συνεπαγεται αυτο.

Δημοσ.

Εχετε ξεφύγει.... Καλά,οι βιβλιωπόλες, με μηχανάκια μεταφέρουν τα βιβλία?Δεν νομίζω... Το παιδί έχει πληρώσει σαν μ@λ@κ@ς δηλαδή για να παρκάρει? Βιβλιοπωλείο έχουνε, όχι σουβλατζίδικο...

Το άλλο εξίσου σημαντικό θέμα είναι η δημοτική αστυνομία.

Καλά είναι δυνατόν? Ό,τι και να είναι δημοτική ή κανονική ή οτιδήποτε...Αν η αστυνομία φοβάται τότε τι ελπίδες έχουμε??? Είμαι υπερβολικός αλλά δεν την παλεύουμε αλλό έτσι...Δηλαδή αν με κλέψουν και είναι δίπλα μου "δημοτικός αστυνομικός", δεν θα κανει τίποτα επειδή φοβάται? ΕΛΕΟΣ:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...