ggeorgee Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Εχω μια μητρικη που υποστηριζει 2 SATA1 συσκευες. Αυτη τη στιγμη εχω πανω σε αυτες τις πορτες εναν SATA1 δισκο και εναν SATA2. Επειδη σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση (λογω ελλειψης gb) σκεφτομαι ειτε να βαλω καποιον SATA2 ακομα, ειτε να αντικαταστησω τον SATA1 με εναν μεγαλυτερο SATA2. Ο προβληματισμος μου ειναι πως αλλη πορτα στην μητρικη δεν εχω, οποτε αν θελω να παρω αλλον δισκο θα πρεπει να παρω SATA controller. Παλιοτερα που ειχα μπει στη διαδικασια αυτη ειχα ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ τρομερα να βρω καποιον controller με 4 ports. Τωρα εχω καταφερει να εντοπισω καπου μια τετοια καρτουλα αλλα μου φαινεται λιγο ακριβουλα (~70Ε) θα την παρω ομως αν αξιζει τον κοπο... Θα βελτιωθουν οι επιδοσεις των SATA2 δισκων? Η ειναι μια καταση τυπου της σχεσης που εχουν οι ΑΤΑ100 με τους ΑΤΑ133...??? Αν δεν αξιζει τον κοπο, να αντικαταστησω απλα τον μικροτερο SATA1 και να γλιτωσω και τα φραγκα και το pci slot (δεν εχουν μεινει και πολλα με αυτα και με τα αλλα... :$) Ευχαριστω και καλο πασχα
madsc Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς σαν κριτήριο το αν είναι SATA1 ή 2 ο δίσκος. Σε επιδόσεις δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ sata1/2 στον ίδιο hd. Ψωνίζεις καθαρά βάση GB εφόσον θες απλά χώρο. /sc
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 μπλα μπλα... Η ειναι μια καταση τυπου της σχεσης που εχουν οι ΑΤΑ100 με τους ΑΤΑ133...??? μπλα μπλα... Ακριβως αυτο ειναι!
random Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Πάρε εναν οσο το δυνατόν μεγαλύτερο sata2 (με max τα 500, καθως οι 750 δεν συμφερουν ακόμα), για αντικαταστάτη του μικρότερου που εχεις. τον μικρό μπορεις να τον πουλήσεις ή κράτα τον εκτός κουτιού για αποθήκη σημαντικών αρχείων offline (αντι να τα γραφεις σε dvd), και οταν παρεις νεα μητρική θα τους εχεις παλι και τους 3. controller δεν θα έπαιρνα. αύριο-μεθαυριο βρισκεις ανετα μητρικη με 5-6 ή και 8 sata, και δισκους τεράστιους σε λογικό κόστος, οποτε δεν θα εχεις ανάγκη να εχεις πολλούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.