Προς το περιεχόμενο

Τα Apple τα πιο ΑΝΤΙοικολογικά, λέει η Greenpeace


Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και τα πιο οικολογικά είναι τα Lenovo.

 

Environmental group Greenpeace has named Lenovo as the most ecologically friendly electronics maker in the world, while the lowest marks went to Apple Computer for its contribution to "toxic tech". [...] "For a company that claims to lead on product design, it is perhaps surprising to find Apple languishing at the bottom of the scorecard," the report states.

 

Περισσότερα:

 

Greenpeace Slams Apple, Lauds Lenovo as "Greenest" PC Maker

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6793

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι καλα συμφωνα με την greenpeace δεν θα επρεπε να υπηρχε καμια ηλεκτρονικη συσκευη επομενος οχι computer, internet, forum .

FORUM; ωχ ναι μου ερχεται, νατο νατο, γινομαι οικολογοοοοοος ,τερμα, δεν ξαναανοιγω τον imac μου:lol: :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείτε αυτό :

 

http://www.epeat.net/SearchResults.aspx?ProductType=0&manufacturer=32&rating=1

 

Για το τι είναι η EPEAT δείτε εδώ:

http://www.epeat.net/

 

Τώρα, πώς γίνεται να είναι η Apple η χειρότερη "περιβαλλοντικά" εταιρεία και ΟΛΗ η τρέχουσα σειρά των Η/Υ της να έχει καλή βαθμολόγηση, αυτό είναι ένα θέμα προς εξέταση...μήπως η GreenPeace υπερβάλλει λίγο (όσο πατάει ο...ελέφαντας)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eνταξει δε νομιζω να τα εβαλαν με την εταιρια του Τζομπς γιατι καθυστερει τα iphone και τους τσαντισε.... Καποια στοιχεια θα εχουν... Και ειναι σημαντικο οι κατασκευαστες να δωσουν καποια βαση στα υλικα που χρησιμοποιουν... Οπως ολοι τους και ολοι μας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Agreed, αλλά το να "δείχνει το δάκτυλο" συγκεκριμένα στην Apple είναι τουλάχιστον ύποπτο.

 

Ας σκεφτούμε λίγο πρακτικά: Κάθε πότε υπολογίζει να αλλάξει τον Mac του ένας mac user, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή του? Απ'ότι φαίνεται μέχρι τώρα, όχι νωρίτερα από τα 3 χρόνια (αφού ως και παλιότεροι mac τρέχουν άνετα τα νεά λειτουργικά της Apple).

Αυτό συνεπάγεται ότι αλλάζουν hardware πολύ πιο σπάνια απ'ότι οι pc users, οι οποίοι κάνουν αναβάθμιση σε hardware περίπου κάθε εξάμηνο (π.χ. κάρτες γραφικών). Άρα, δημιουργούν λιγότερα "τεχνολογικά σκουπίδια".

 

Η GreenPeace γκρινιάζει (και καλά κάνει) στην Apple γιατί δεν έχει δεσμευτεί επίσημα να αλλάξει υλικά κατασκευής, τα οποία θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον (π.χ. να μην χρησιμοποιεί PVC και να χρησιμοποιήσει μέταλλα με λιγότερο μόλυβδο).

Η απάντηση της Apple είναι πως ακόμα δεν υπάρχει καλύτερη τεχνολογία στα υλικά, ώστε να γίνει άμεσα η αλλαγή, γιατί αυτό απλά θα δημιουργούσε περισσότερα ελαττωματικά προιόντα (άρα και περισσότερα waste).

 

Η πλάκα είναι πως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές ΔΕΝ έχουν αλλάξει τίποτα ακόμα, απλά έχουν υποσχεθεί να αλλάξουν (αυτό τουλάχιστον κατάλαβα από το άρθρο).

Και η Apple δεν δεσμέυτηκε σε ημερομηνία αλλαγής, καθώς πιστεύει πως δεν θα μπορέσει να την τηρήσει (όπως είναι πολύ πιθανό να γίνει και από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, οι οποίοι θα εκτεθούν).

 

Από το link πάντως που παρέθεσα, φαίνεται πως η βλαβερότητα των υλικών της Apple μάλλον δεν διαφέρει από των υπόλοιπων (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να βελτιωθεί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η έκθεση πάντως είναι αρκετά αναλυτική... 37 σελίδες... μπορείς να καταλάβεις την φιλοσοφία με την οποία κρίνουν τις εταιρείες. Έχουν 2 ομάδες κριτηρίων και η κάθε ομάδα έχει αρκετά κριτήρια για να δείς ποιά είναι η πολιτική της κάθε εταιρείας πάνω στο θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mporei h greenpeace na einai ligo ypervolikh merikes fores alla oso kai na sympa8o thn apple den einai dynaton sxedon olles oi etairies na exoun eves8htopoih8ei kai na vgazoun ROHS proionta h toulaxiston na exoun dhlosei ena xronodiagramma gia thn paragogh tetoion proionton kai h apple na mas grafei kanonika.

 

PS:

To na petas

100 ROHS proionta sta skoupidia einai to idio me to na petas

1 pou exei varea metalla kai alla toxika stoixeia re paidia?

exete dei pou phgoainoun ta "hlektronika skoupidia" apo US & Europe?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mia pou lete gia thn greenpeace sygkekrimena vrhka kai afto. rikste mia matia.

 

mms://a1261.v9002d.c9002.g.vm.akamaistream.net/7/1261/9002/7d748e2a2d/www.greenpeace.org/download/windowsmedia/international/photosvideos/videos/electronics-dirty-secret/Ewaste_china_new.wmv

 

ego pantos nomizo oti aksizei na dosoume liga lefta oparapano gia pio asfalh proionta.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...