tonyk_x Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Σχεδιάζω μία βάση δεςδομένων για την δουλειά μου αυτό τον καιρό. αντιμετοπίζω ένα - δύο δυσκολίες και θα ήθελα την βοήθεια οποιουδήποτε μπορεί να μου δώσει σχετικά με αυτες. 1. Σχεδιάζω μία φόρμα και την έχω ρυθμίσει να εμφανίζεται μόνο σε προβλή πίνακα δεδομένων. Όταν όμως χρησιμοποιήσω κάποιο κουμπί(με wizard) για να την ανοίγω αυτή ανοίγει σε προβολή φόρμας. πρέπει να προσθέσω η να αλλάξω το script της διαδικασίας συμβάντος και αν ναι πως? 2. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να ενημερώνονται οι φόρμες και τα αποτελέσματα των ερωτημάτων σε πραγματικό η έστω πραγματικό χρόνο? (πχ. αν μεταβάλω κάποια δεδομένα μέσω μίας φόρμας, και υπάρχει μία αλλα φόρμα ανοιχτή με συγκεντρωτικά δεδομάνα, η φόρμα με τα συγκεντρωτικά δεδομένα πρέπει να κλείσει και να ξανανοίξει για να γίνει ανανεωση των δεδομένων). 3. Πως μπορώ σε κάποιο πεδίο φόρμας που αποθηκέυω url η e-mail να προσθέσω ένα πλήκτρο δίπλα έτσι ώστε να μου ανοίγει browser ή e-mail client αντίστοιχα. Ελπίζω να διατυπώνω σωστά τα παραπάνω. αλλίς ρωτήστε με για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. Υ.Γ.: Τη βάση τη δουλέυω σε δίκτυο και χρησιμοποιήτε ταυτόχρονα απο 3-4 H/Y
chpetros Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Για να ανοίγει η φόρμα σε κατάσταση πίνακα δεδομένων βάλε τη φόρμα σε κατάσταση σχεδιάσης και μπες στις ιδιότητες του κουμπιού. Μπες μέσα στον κώδικα συμβάντος και αντικατέστησε το DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria σε DoCmd.OpenForm stDocName, acFormDS Για να ανοίγει ο browser οταν δημιουργείς ενα κουμπι με το wizard πήγαινε στο εφαρμογή -> εκτέλεση εφαρμογής και βρες το πρόγραμμα του browser που θες να ανοίξεις. Το δεύτερο ερώτημά σου αστο για αργότερα γιατί τώρα βιάζομαι
tonyk_x Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Για να ανοίγει η φόρμα σε κατάσταση πίνακα δεδομένων βάλε τη φόρμα σε κατάσταση σχεδιάσης και μπες στις ιδιότητες του κουμπιού.Μπες μέσα στον κώδικα συμβάντος και αντικατέστησε το DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria σε DoCmd.OpenForm stDocName, acFormDS Ευχαριστώ! αυτό ακριβώς έψαχνα. καμιά ιδέα για τα υπόλοιπα? Λόγω Πάσχα μάλλον οι περισσότεροι ήταν απών ... Τώρα που ξαναγυρνάμε στην καθημερινότητα μας. καμιά βοήθεια?
adi32 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 εγω εχω ενα πεδιο contact οπου γραφω το email και στη φορμα στο διπλο κλικ εχω βαλει αυτο Private Sub Contact_DblClick(Cancel As Integer) Contact.SetFocus Contact.SelStart = 0 Contact.SelLength = Len(Contact) DoCmd.RunCommand acCmdCopy DoCmd.SendObject , "", "", Me.Contact, "", "" End Sub
tonyk_x Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 thanks!!! ante magkes allo ena akoma...
vetony Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Όσον αφορά το 2ο πρόβλημα αν υποθέσω ότι η φόρμα που έχει τα συγκετρωτικά δεδομένα ονομάζετε form1 και παίρνει τιμές από ένα query και η φόρμα που κάνεις τις αλλαγές λέγετε form2 τότε πρέπει να πας στη form2 στο afterupdate και να προσθέσεις την παρακάτω γραμμή κώδικα form1.requery αυτό θα αναγκάσει την form1 να ξαναδιαβάζει τα δεδομένα από το query (ή τον πίνακα) κάθε φορά που αλλάζει κάτι στην form2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.