Προς το περιεχόμενο

ιεκ και αναγνωρισημοτητα και η ομογενεια

joef_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε mortek το δυσκολο ειναι να περασεις κ μετα θα μπορεις να κανεις οτι κ πριν με δουλεια κ τα υπολοιπα.Τωρα απο οτι ξερω θα δωσεις κανονικα πανελλαδικες τα 6 μαθηματα που ειναι στο συστημα κ δεν θα ξανακανεις τριτη λυκειου,απλως ειναι να το δηλωσεις καποτε για παννελαδικες το οποιο νομιζω εχει περασει,τωρα οσο αφορα το διαβασμα να ξερεις οτι αμα εχεις κ καποιες βασεις μετα το λυκειο τα μαθηματα του σου φαινονται πολυ παιδικα ,ιδιαιτερα αμα εχεις περασει απο καποια σχολη,απλως θα θελει καποια προσοχη και καθημερινο διαβασμα,επισης για αρχιτεκτωνικη πρεπει να πας κ σχεδιο τουλαχιστον 1 χρονο γραμμικο κ ελευθερο.Ηλικια μην κοιτας δεν θα φανεις κ πουθενα μονο στις εξετασεις ....οσο για την σχολη να εισαι σιγουρος οτι θα δεις κ πολυ μεγαλυτερους απο σενα.

Δημοσ.

Για τα ΙΕΚ θα συμφωνήσω με έναν προλαλήσαντα. Αξίζουν μόνο αν είναι για τεχνικό επάγγελμα και ιδιαίτερα αν σκέφτεσαι να εργαστείς επαρχεία. Γνωρίζω προσωπικά ότι στη Λακωνία πχ δεν υπάρχει άτομο που να κάνει περιελίξεις κινητήρων εκτός από 2 (αν δεν κανω λάθος) κ υπάρχει μεγάλη έλλειψη εκεί. επίσης σχεδόν σε όλα τα νησιά δεν υπάρχουν ψυκτικοί, υδραυλικοί κ τεχνικοί φυσικού αερίου κ έτσι τισ περισσότερες φορές πάνε συνεργεία από αθήνα. τέτοιοι κλάδοι υπάρχουν στα ιεκ. Προσωπικά το βρήκα σαν καλή διέξοδος μιας κ ο πατέρας μου είναι ψυκτικός κ εγώ έχω πάρει την πιστοποίηση πάνω στον τομέα αυτό και τώρα τελειώνω το 2ο ΙΕΚ για ηλεκτρολόγος οικιακών συσκευών.

Για ειδικότητες όπως τεχνικοί υπολογιστών, μανατζερς κ τέτοια, μακριά από ΙΕΚ. χάσιμο χρόνου.

Δημοσ.

Για ειδικότητες όπως τεχνικοί υπολογιστών, μανατζερς κ τέτοια, μακριά από ΙΕΚ. χάσιμο χρόνου.

εδω φιλε δ συμφωνω μαζι σου διοτι κ γω δημ. ιεκ τελειωσα τεχν. δικτυων πληροφ. κ αυτομ. γραφειου κ σε πληροφορω οτι τη δουλιτσα μου την εχω κ ειναι super. επειδη ζουμε στην ελλαδα κ ολοι το ξερουμε, δουλεια θα βρουμε εκει που θελουμε ειτε μεσω γνωστου ειτε μεσω κολοφαρδιας ειτε μεσω δ ξερω κ γω τι.. το θεμα ειναι να εισαι ΣΩΣΤΟΣ κ ΚΑΛΟΣ κ να μη τους γραφεις στα @ρχιδια σου..

προσωπικα εγω που ειμαι 23χρονων εχω τελειωσει το ιεκ μου, εχω 2χρονακια προυπηρεσια, εχω κανει κανα σεμιναριο cisco(ccna), εχω δλδ αυτη τη μικρη εμπειριουλα, τη θεσουλα θα τη φαω απο τον πτυχιουχο που βγηκε στα 25-26 απο τη σχολη του κ απαιτει μια θεση εργασιας ετσι επειδη κ καλα ειναι πτυχιουχος..

για να μην παρεξηγηθω, δ συγκρινω ιεκ με τει αει, αλλα τα ατομα κατα ποσο συνειδητοποιημενα βγαινουν απο την εκαστοτε σχολη.. αρα ειναι αδικο να λεμε οτι τα ιεκ ειναι χασιμο χρονου κ δ εχουν αξια..

οκ, μπορει να σταθηκα τυχερος εγω κ τα λεω ολα αυτα, αλλα θελει κ κυνηγει απο σενα(εμενα) μετα..

Δημοσ.

ναι, λάθος μου. κ το επαγγελμα σου τεχνικό θεωρείται. Για επαγγέλματα θεωρητικά μιλάω όπου υπάρχουν αντίστοιχα σε τει/αει. αυτά δεν αξίζουν. Σχεδόν πάντα σε αυτά τα επαγγέλματα θα κοιτάξουν το πτυχείο. σε πρακτικά επαγγέλματα σαν τα δικά μας θα κοιτάξουν το μεράκι του καθενός πάνω στην εργασία του πρώτα κ μετά το πτυχείο του. Το κακό στα ιεκ είναι ότι σε κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχουν ακόμα σαφή επαγγελματικά δικαιώματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...