joef_gr Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 εχω να κανω 2 ερωτήσεις βασικα! λοιπον πρωτη εγω γεννηθεί στην ελλαδα τελείωσα το γυμνασιο (εχω απολυτήριο) στην αθηνα και απο την πρωτη λυκειου μεχρι τελος το εκανα στον καναδα! οποτε εχω απολυτήριο λυκειου καναδεζικο! αλλα δεν εχω υπηκοότητα εχω μονο visa σπουδαστή(student visa) εχω διαβασει στο υπουργειο το τι χρειαζεται να δωσεις πανελλήνιες σαν ελληνας εξωτερικου αλλα δεν καταλαβα ακριβως εγω που τελείωσα καναδεζικο λυκειο θα μπορω να δωσω? θα ρωτησω στο υπουργειο αλλα επειδη πρεπει να ξερω μεχρι το καλοκαιρι που θα ερθω τι να κανω το καλοκαιρι που θα μπορω να ρωτησω θα ειναι πολυ αργα για μενα!οποτε ξερει κανεις τι παιζει? επισης σπουδαζω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο business manager αν δεν μπορω να μπω σε δημοσιο πανεπιστήμιο στη ελλαδα λογο πανελληνιων τα ιεκ αξιζουν? εχουν αναγνωρισιμότητα στην αγορα εργασιας η οχι? σκέφτομαι να κανω και στην ελλαδα manager επιχειρήσεων αλλα αν παω σε μια εταιρια και πω εκανα 2 χρονια αυτο στον καναδα και το εκανα και σε ενα ιεκ στην αθηνα θα μου πουν παρε τα @@? γενικα τι παιζει με τα ιεκ?ειναι αξιολογα? και ενας χρονος στο πολυ περιπου ποσο παει?? γυρω στα 2-3 χιλιαρικα?? αν εχετε εστω και μια απαντηση βοηθηστε επειδη το καλοκαιρι πλησιάζει και πρεπει να σκεφτώ αν γινεται να γυρισω στην πατριδα τελικα!
kirimis Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Τα ΙΕΚ σε γενικες γραμμες δεν χαιρουν καμιας εκτιμησης. Σαν να μην εκανες τιποτα θεωρουνται. Επισης αν ερθεις Ελλαδα και δηλωσεις Business Manager να ξερεις οτι επισης θα φας ακυρο... Διαφορετικη νοοτροπια εδω... Δεν καθεσε καλυτερα εκει που εισαι, να μπορεσεις να εξασκησεις αυτο που μαθαινεις...
BLISS Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Τα ΙΕΚ σε γενικες γραμμες δεν χαιρουν καμιας εκτιμησης. Σαν να μην εκανες τιποτα θεωρουνται.... Στον ιδιωτικό τομέα ναι, είναι κωλόχαρτο. Για το Δημόσιο όμως, είναι απαραίτητο το χαρτί από ΙΕΚ, για την κατηγορία Δ.Ε. (λυκείου). Στις περισσότερες προκηρύξεις, απαιτούν πτυχίο ΙΕΚ κάποιας συγκεκριμένης ειδικότητας -εκτός από το απολυτήριο Λυκείου-. ΕΔΙΤ ...πρεπει να σκεφτώ αν γινεται να γυρισω στην πατριδα τελικα! χμ... τώρα το πρόσεξα... Καλά σοβαρολογείς?! Εδώ μιλάμε ότι έχει ξεκινήσει νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών, για να βρούνε καμιά δουλειά κι εσύ θες να γυρίσεις εδώ?? Και μάλιστα από τον Καναδά? Μόνο για διακοπές, κι αυτό με επιφύλαξη....
QUANTAS Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Τα ΙΕΚ θεωρούνται σπουδές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,αν και ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε τέτοια διαβάθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σε πολλές προκηρύξεις του Δημοσίου σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως π.χ Διοικητικός-Γραμματέασ οι κάτοχοι πιστοποίησης ΙΕΚ παίρνουν 150 μόρια... Πάντως ο θεσμός είναι χάλια-ξεκίνησε με άλλες προοπτικές-και δεν το συνιστώ.Εξάλλου στις μέρες μας οι περισσότεροι περνανε σε κάποια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...Τα ΙΕΚ μου θυμίζουν σαν ειδικότητα σε Τεχνικό Λύκειο.
joef_gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 ρε αδερφια σεβομαι αυτα που λετε απλα δεν θελω να μου πειτε αν αξιζει να γυρισω που ξερω οτι δεν αξιζει απλα πειτε μου αυτα που χρειαζεται να μαθω γιατι θελω και μια δευτερη λυση! αυτο που λεω για τις πανελληνιες εχετε καμια ιδεα αν γινετε και πως να δωσω ενω ειμαι απόφοιτος καναδεζικου λυκειου?
joef_gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 βασικα επειδη με εχει φαει το ψαξιμο και το ανχος ολο κοιταω γυρω γυρω! επεσα πανω στο αμερικανικο κολλεγιο στην αγια παρασκευη! αυτο ειναι σχολειό η κολλεγιο? λεει οτι για να μπεις θελεις απολυτήριο αγγλικου σχολειου που εχω! οποτε αυτο λετε να κανει στην περιπτωση μου? τουλάχιστον αντι να εχω πρωτη δουλεια σε πιτσαρια ισως παω σε κανα φροντηστηριο! παντως εχετε καμια πληροφορία για το εξής κολεγιο? τι ειναι επειδη αν και εμενα χαλανδρι ποτε δεν καταλαβα τι ειναι αυτο το κτηριο εκει! οποιος ξερει εστω και κατι λιγο ας μου πει επειδη απο το ανχος εχω αρχεισει και τρωω τα νυχια μου τελευταια!
xrest Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Joef ξεχνας τα ΙΕΚ.Εγω ειχα τελειωσει us high school(pierce) εδω ελλαδα,και κατεχω διπλη υπηκοοτητα.Πανελληνιες φυσικα δε μπορουσα να δωσω,αλλα και να προσπαθουσα θα ειμουν σε μειονεκτικη θεση με τους αλλους διαγωνιζομενους,κατι το οποιο πιστευω οτι θα το εχεις και εσυ,οσον αφορα το διαβασμα κλπ.Για να προσπαθησω να σε βοηθησω μιας και "μοιαζουμε" επισης σπουδαζω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο business manager Προφανως τελειωνεις bachelor.Αυτο που το τελειωνεις?Καναδα? Εγω ειχα παει για bachelor,αμερικη,και γυρισα Ελλαδα το τελευταιο χρονο του bachelor μου και μου καναν transfer,credits και courses στο ξενο πανεπιστημιο που επελεξα εδω Προτεινω λοιπον να κανεις το ιδιο αν δινεται η ευκαιρεια ωστε να γλιτωσεις χρημα και κοπο.το κολλεγιο που αναφερεις ειναι ουσιαστικα ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο,οχι σχολειο.Προσφερει bachelors και masters.Πληροφοριακα τα fees ειναι 5000-6000e αναλογα φυσικα και ποσα μαθηματα θα παιρνεις. Βασικα ξεχνας και ελληνικο δημοσιο,και δε καταλαβαινω πως σου κολλησε,αφου με ενα καλο bachelor,με native lang τα αγγλικα σου θα μπορεσεις να βρεις καποια δουλεια.Βεβαια να συμφωνησω με τους παραπανω οτι καλυτερα να βρεις δουλεια εκει που εισαι και οχι Ελλαδα.Σκεψου περισσοτερο τις επιλογες σου και κρινε καταλληλα
Icecut Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Εγω δε μπορώ να βοηθήσω στα άλλα θέματα παρα μόνο σε αυτό που αφορά τα ΙΕΚ.Επειδή είμαι και εκπαιδευτής στα ΙΕΚ έχω να πώ οτι μπορεί στην Αθήνα τα πράγματα να είναι δύσκολα με τους αποφοίτους ΙΕΚ λόγω του μεγάλου αριθμού τους,στην επαρχία πάραυτα έχουνε πολύ μεγάλη απορρόφηση σε όλους του τομείς.Για παράδειγμα στη Μυτιλήνη απο όπου κατάγομαι ζητάνε παιδιά απο ΙΕΚ για τεχνικούσ δικύτων υδραυλικούς ψυκτικούς κλπ,ενώ στην Πάτρα οπου και κάνω μαθήματα οι ψυκτικοί που ξέρω είναι ανάρπαστοι.Μπορεί σαν ισχύ το χαρτί να μη λέει και πολλά αλλα αυτό είναι που μετραεί?Αν δε μπορείς να κάνεις τίποτα αλλο δε χανεις και τίποτα.
smarp Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Μπορείς να δώσεις εξετάσεις σαν έλληνας εξωτερικού οι εξετάσεις είναι ευνοικότερες σε σχέση με εδώ για εμάς. Στο ypeth.gr ίσως βρείς απάντηση για τα μαθήματα που δίνεται. Ο ξάδερφος μου που είναι στην Αυστραλία έδωσε φέτος Πανελλήνιες και πέρασε. Τα ΙΕΚ έχουν πολύ καλά τμήματα με απορρόφηση στο δημόσιο ειδικά του τομέα υγείας. Το χειρότερο είναι για αυτούς που τελείωσαν τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσα χρόνια σπουδών όπως εγώ χωρίς αντίκρισμα. Είμαι τώρα δεύτερο πτυχίο στην ιατρική και το έχω μετανοιώσει. Κάνε οτι νομίζεις οτι είναι για σένα σωστό.
omnislash Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Να πας σε κρατικό ΙΕκ αλλά να κάνεις ειδικότητα που δεν υπάρχει σε ΑΕι η ΤΕΙ επισης σπουδαζω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο business manager Εδώ ή έξω;
joef_gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 λοιπον ειμαι στον δευτερο χρονο σπουδων στο καναδα τωρα! φιλε xrest ποια ιδιωτικά ξενόγλωσσα πανεπιστήμια υπαρχουν εδω που μπορω να εισαχθώ με το απολυτηριο μου?εσυ που πηγες? το αμερικανικο κολλεγιο αν και ακριβο θα αξιζει να παω?μετα στη αγορα εργασιας μηπως φαω πορτα? το θεμα ειναι οτι πανελληνιες αν μπορεσω να δωσω δινω μονο εκθεση κανενα αλλο μαθημα!το θεμα ειναι τι παιζει που δεν εχω καναδεζικη υπηκοοτητα μηπως πουν οτι ειμαι ελληνας και δωσω κανονικα και φαω κανα παλουκι!
kage Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 αυτο π ειδες στην αγ παρασκευη στον λοφο λογικα θα εννοεις το deeree colege.einai idiwtiko πανεπιστημιο,εν ολιγης σ δινει χαρτι απο πανεπιστημιο Αμερικης αν θυμαμαι καλα απο το μετροπολιταν. υπαρχουν πολλα παρομοια ιδιωτικα πανεπιστημια τα περισσοτερα απο αγγλικα πανεπιστημια. αν εισαι 2ο χρονο δεν αξιζει να σταματησεις τωρα...σιγουρα θα σε δεχτουν κ στα παραπανω αλλα δεν ξερω κατα ποσο καλυτερα θα ειναι τα πανεπιστημιο των ιδιωτικων απο αυτο π εισαι.αν κ διαβασα οτι πας σε ιδιωτικο πανεπιστημιο,αν εννοεις καναδα συνηθως αυτα θα ειναι στυλ δικα μας ιεκ. ΔΕΝ γινεται να παρεις καναδεζικη υπηκοοτητα?τοτε λογικα θα μπορεις να δωσεις σαν αλλοδαπος πανελληνιες... ρωτα κ στο british council μπας κ ξερουν .
joef_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 κοιταξε στον καναδα ολα τα πανεπηστημια ειναι ιδιωτικα! δηλαδη πληρώνεις να μπεις! οποτε δεν ειναι σαν τα ιεκ! αμα δεν εχω καναδειζικη υπηκοότητα αλλα ελληνικη αλλα ομως τελείωσα σχολειο εξωτερικου λες οτι μπορω να δωσω πανελληνιες σαν αλλοδαπος??σωστα? θα κοιταξω τα αγγλικα κολλεγια στην αθηνα και θα δω οτι ειναι πιο καλο για το προγραμα που θελω! αν υπαρχει καμια προταση οπως το new york coolege Που μου ειπε xrest θα ηθελα να την ακουσω!ευχαριστω παντως!
mortek Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 kalispera pedia. Exo ena erotima.... exo teliosi tin italiki sxoli athinon ke meta piga se ena kratiko iek san texnikos tilepikinonion..teliosa to 2004 ke apo tote dulevo ke tora ime se mia megali eteria kinitis tilefonias.... skeftome na doso panellinies gia na peraso kapu ke na kano kati sti zoi mu...alla ime 26 xronon ke ektos apo afto den xero an tha ta katafero na peraso tis panellinies. thelo na kano diiksisi epixiriseon i arxitektonas i tilepikinonies....an ke pio poli tha ithela na gino arxitektonas..... 1)den xero ti prepi na kano gia na exo dikeoma na doso panellinies 2)den xero an tha ta katafero sto diavasma monos mu 3)komplaro gia tin ilikia mu... an kapios xeri kati gia tis diadikasies pu xriazode gia na doso exetasis as me voithisi giati exo akusi diafora...opos oti prepi na kano pali tin 3i likiu, oti tha doso kanonika ta mathimata.oti tha exo polles diskolies.oti prepi na kno frodistiria... ke ektos apo ola afta pes oti perasa se kapio AEI i TEI..APO KI KE PERA TI KANO???? DEN BORO NA AFISO TIN DULIA MU (DIOTI MENO KE MONOS MU),POS THA SIDIRITHO??? iparxi katanoisi apo tus kathigites gia pedia pu spudazun ke dulevun??? giati opos ipa den boro na afiso tin dulia mu i opia ine proini....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.