Προς το περιεχόμενο

provlima me region X

Rocketiar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

kalispera kai pali,

prospathw na flasharw to dvd mou me to region X omws mou vgazei error, legontas oti ta settings einai corrupted i se newer format :S .exei kaneis kamia idea giati sumvainei auto i ti mporw na kanw?

na upenthumisw oti to dvd itan ellatwmatiko kai mou to allaxe i apple prin peripou 3 evdomades

tnx in advance

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
kalispera kai pali,

prospathw na flasharw to dvd mou me to region X omws mou vgazei error, legontas oti ta settings einai corrupted i se newer format :S .exei kaneis kamia idea giati sumvainei auto i ti mporw na kanw?

na upenthumisw oti to dvd itan ellatwmatiko kai mou to allaxe i apple prin peripou 3 evdomades

tnx in advance

Δώσε βάση: με το RegionX δεν 'φλασάρεις' το DVD (hardware) αλλά το DVD player (software) του λειτουργικού.

Το DVD φλασάρεται σε RPC-1 με ειδικό tool. Κατ'αρχήν πηγαίνεις στο Terminal (/Applications/Utilities) και γράφεις drutil info. Θα δεις έτσι ποιό DVD-R έχεις (μάρκα κλπ) ως ακολούθως:

Vendor Product Rev

PIONEER DVR-K05 1.03

Στη συνέχεια, κατεβάζεις από εδώ το απαραίτητο utility για Mac και βρίσκεις εδώ το firmware του μοντέλου που φοράει ο Mac σου και τον φλασάρεις.

paredwse το έχεις δοκιμάσει ?

Εκτός απο το region κανει και τιποτα άλλο σημαντικό ?

Σε όλα μου τα NEC που έχω στα pc μου ξεκλειδώνει και την ταχύτητα για Rip.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ για να καταλάβω... το DVDplayer.app ποιος ο λόγος να το "φλασάρεις"; Τι κερδίζεις; Δεν μπορείς να παίξεις δίσκους DVD όλων των περιοχών, γιατί πρέπει να έχεις φλασαρισμένο και το hardware player, σωστά;

• Super Moderators
paredwse το έχεις δοκιμάσει ?

Εκτός απο το region κανει και τιποτα άλλο σημαντικό ?

Σε όλα μου τα NEC που έχω στα pc μου ξεκλειδώνει και την ταχύτητα για Rip.

Το έχω δοκιμάσει, με αυτό το εργαλείο 'φλάσαρα' το δικό μου SuperDrive στον iMac.

Δεν νομίζω να έκανε κάτι άλλο σημαντικό - τουλάχιστον όχι στο δικό μου SuperDrive.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ για να καταλάβω... το DVDplayer.app ποιος ο λόγος να το "φλασάρεις"; Τι κερδίζεις; Δεν μπορείς να παίξεις δίσκους DVD όλων των περιοχών, γιατί πρέπει να έχεις φλασαρισμένο και το hardware player, σωστά;

Το Region Lock στους υπολογιστές δουλεύει σε δύο επίπεδα: ένα software κι ένα hardware. Το software κλείδωμα είναι συνήθως στο λειτουργικό σύστημα. Το hardware κλείδωμα είναι στο DVD-ROM.

Αμφότερα τα κλειδώματα συνίστανται σε δύο μετρητές (έναν στο hardware κι έναν στο software κλείδωμα), οι οποίοι αφήνουν τον χρήστη να αναπαράγει μέχρι πέντε (5) φορές δίσκους DVD από οποιοδήποτε region. Την πέμπτη όμως φορά τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και το DVD-ROM 'κλειδώνουν' ε ένα region και δεν μπορούν να αλλάξουν! Και μάλιστα κλειδώνουν στο region του δίσκου που αναπαράγεται την πέμπτη φορά! Δηλαδή εάν αναπαράγω τις 4 πρώτες φορές τέσσερα DVD που ανήκουν στην περιοχή 2 και την πέμπτη φορά βάλω DVD που ανήκει στην περιοχή 3, τόσο το DVD-ROM όσο και το λειτουργικό μου θα κλειδώσουν στην περιοχή 3 και θα είναι αδύνατη η αναπαραγωγή δίσκων από άλλες περιοχές.

Αυτό συμβαίνει τόσο στη σειρά των λειτουργικών Windows όσο και στο MacOS. Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει σε Linux.

To RegionX 'φλασάρει' το software κλείδωμα. Το firmware update 'φλασάρει' το hardware κλείδωμα.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός - δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά με τα τεχνικά θέματα. :)

• 5 μήνες μετά...

Λογικά υπάρχει πρόβλημα αλλά φτιάχνετε κιόλας.

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να το φλασάρεις γιατι παίζουν όλα τα δισκάκια με software τρόπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...