Προς το περιεχόμενο

αξιζουν οι WD raptor?

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους.

σκεφτομαι σε ενα συστηματακι που στηνω να χρησιμοποιησω raptor για το λειτουργικο.οι αποριες λοιπον ειναι 2

1. αξιζει τα λεφτα του;εχετε δει σημαντικες διαφορες σε ταχυτητα?
  2. υπαρχει καποια εναλλακτικη λυση (εταιρεια/μοντελο) εκτος απο raptor?

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Σημαντικες διαφορες σε ταχύτητες μην περιμενεις να δεις.Εγω εχω βάλει 2 raptor σε διάταξη raid και θα επρεπε θεωρητικα η ταχύτητα να είναι διπλάσια,αλλά τίποτα!Πάντως γενικά είναι λίγο πιο γρήγοροι από τους απλόυς και κάνουν και ελάχιστα μεγαλύττερο θόρυβο.

Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι βοηθάει την όλη καθημερινή απόδοση του συστήματος ένας γρήγορος boot hd, με χαμηλό seek.

Ιδίως πλέον με τους νέους raptor ~74GB στα 16mb cache -τώρα που πέσαν οι τιμές τους- το προτείνω σχεδόν σε κάθε σύστημα που στήνω.

Μην ξεχνάς ότι το bottleneck σε αρκετές λειτουργίες στα pc εν έτη 2κ7 συνεχίζει κ είναι στους hd.

Με raid θα δεις διαφορές από 10-40% ανάλογα με την εφαρμογή/εργασία που θα βάλεις το pc να κάνει - στα διπλά λεφτά πάντα όμως.

Διπλασιασμός επιδόσεων όμως δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση.

Εναλλακτική μετά υπάρχουν μόνο scsi 10.000/15.000 rpm σε παραπάνω ή πολύ παραπάνω κοστολόγιο Ευρώ/GB από Raptor

αλλά λόγω ότι δεν θα δεις οικιακές μητρικές με onboard scsi controller πάει μακριά η βαλίτσα σε συνολικό κοστολόγιο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το search του forum ώστε να διαβάσεις κ τις υπόλοιπες γνώμες που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί.

/sc

Δημοσ.

εγώ πάλι έστησα raid 0 στο σχόλιο με 4 scsi 15k μικροί σε μέγεθος μια 40αρα βγήκαν και οι τέσσερις και οι δίσκοι από ταχύτητα σε ότι bench τους κάναμε σκοτώνανε σε σχέση με τους απλούς κόστος βεβαια δεν έκανα να κοιτάξω μιας και δεν τα έδωσα εγώ τα χαρτιά αλλα δεν θυμάμαι και νούμερα από bench να σου πω να καταλάβεις βεβαια αν πας σε τέτοιους δίσκους να ξέρεις ότι εκτος από τα πολλά χαρτιά που θα δώσεις δίσκοι και κοντρόλερ θα έχεις και έναν φούρνο στο pc σου σε συνδυασμό με τουρμπίνες αεροπλάνου αν τα αντέχουν τα αφτιά σου και οι τσέπη σου χτυπα 2 μικρούς 15k και έναν κοντρόλερ και από εκεί καθάρισες με τους δίσκους μια και καλή

Δημοσ.

ναι όντως τραβηγμένο αλλα ο καθένας με τα γούστα του ;) εγώ στο σπίτι με 2 σατα σε raid 0 είμαι μια χαρά δεν ζητάω τίποτα παραπάνω :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...