Προς το περιεχόμενο

SOS xalasa ton grub


nigiana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γίνε πιο συγκεκριμένος όταν περιγράφεις ένα πρόβλημα, σε αντίθεση με τα windows στο unix τίποτα δεν είναι διακοσμητικό, κάθε μήνυμα έχει συγκεκριμένο νόημα! ;)

 

Γενικά μπορείς να κάνεις τα εξής αφού κάνεις boot από ένα bootable linux cd:

 

- mount το partition που περιέχει το / filesystem κάπου, π.χ.

># mkdir /mnt/temp
# mount /dev/hda3 /mnt/temp

- bind το /dev και το /proc με το /mnt/temp/dev και /mnt/temp/proc αντίστοιχα

 

># mount -o bind /dev /mnt/temp/dev
# mount -o bind /proc /mnt/temp/proc

 

- chroot μέσα στο /mnt/temp

 

>chroot /mnt/temp /bin/bash

 

Μετά από αυτό θα έχεις στη διάθεσή σου όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και το εκτελέσιμο του grub που μας επιτρέπει να τον γράψουμε στο MBR. Οπότε θα πρέπει να μπορείς να κάνεις τα εξής:

 

># grub
grub> root (hd0,2)
grub> setup (hd0)
grub> quit

 

Στο παραπάνω παράδειγμα, αντιγράψαμε το grub στο MBR του πρώτου ανιχνευμένου σκληρού δίσκου, αφού του δηλώσαμε ότι το /boot/grub βρίσκεται στο partition hda3 (το οποίο δηλώνεται ως hd0,2 γιατί ο grub ξεκινάει την αρίθμηση από το 0). Θα πρέπει να ελέγξεις πρώτα σε ποιο partition βρίσκεται το /boot/grub στο δικό σου σύστημα. Ο πιο απλός τρόπος είναι ελέγχοντας το /etc/fstab της εγκατάστασής σου (π.χ. cat /mnt/temp/etc/fstab στο παραπάνω παράδειγμα). Εκεί, αν δεν υπάρχει partition αντιστοιχισμένο στο /boot, σημαίνει ότι το /boot βρίσκεται στο ίδιο partition με το /.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είσαι πολύ αναλυτικός και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Λείπω για Πασχα και δεν νομίζω οτι θα προλάβω να το κοιτάξω μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Παντως νομίζω οτι τα έκανα τα παραπάνω και δεν δεχοταν setup ston grub μάλλον γιατι δεν έκανε mount to partition tou linux

τα linux ta βλεπει στο hda5 kai hda6(swap), an και επρεπε να τα βλεπει στο hda2 σύμφωνα με ένα post

to σφάλμα στον grub einai error 17

to προβλημα είναι οτι βαζω stick memory ωστε να εχω κάπου χώρο ώστε να κάνω temp για να κάνω εκέι mount.Yστερα όταν κανω mount to partition tou ubuntu λεει πως πρεπει να του ορισω file system -που κανονικα δεν θα επρεπε για γνωστο format(δεν θυμάμαι αν το ειχα κανει ex2 h ex3) και δεν γνωρίζω την εντολή που περιγράφει αυτά τα format

Το προβλημα ξέρω να το λύσω(θυμάμαι τι πειραξα) αλλα πρέπει να δω το format πρωτα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file mou an kai exo elaxisti empeiria sto linux:ubuntu 6.10+windows xp se dual boot me 2 sklirous,exo vrei apo tora tis 8eoritikes liseis se pi8ana provlimata.

gia na ksanaftiakseis ton grub koitakse edo:

einai ena programmataki bootable pou to grafeis eite se cd eite se disketes kai ksekinontas to sistima eite apo to cd afto eite apo tis disketes epanaferei ton grub.elpizo na se voi8isa kai perimeno na postareis apotelesmata ka8os prosopika den to exo dokimasei.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ αλλα τίποτα.

Εχει χαλασει και δεν λέει να κάνει mount to partition.Θα μπορούσα ίσως να το δώ απο το partition των windows αλλα το άφησα γιατι είμαι στον πειραματισμό και μάλλον το χάλασα αρκετά

είμαι εν αναμονη του ubuntu 7.04

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε γινεται να μη φτιαχνει !! Θα σου ελεγα να κανεις ενα search στο google για grub error 17. θα σου βγαλει παρα πολλα threads απο διαφορα φορουμ (gentoo, ubuntu, slack κτλ) . Διαβασε λιγο κ ισως καποιο ταιριαζει με το προβλημα σου κ σε οδηγησει στη λυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έβαλα το ubuntu 7 και ησύχασα,το προβλημα δεν ήταν τοσο το grub oσο που δεν μπορούσα να κάνω mount sto partition ακομα και οταν ανοιγα τον υπολογιστη απο bootable cd.

προσπάθησα αρκετα για αρχαριος και εγκατέλειψα αυτη τη φορα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...