babogiallos32 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 την καλησπερα μου σε ολους... Μολις σημερα παρελαβα αυτο το υπεροχο μονιτορ το οποιο μου παρουσιαζει το εξης "προβλημα"... Ειναι υπερβολικα ζεστο στα πανω σημεια του εξαερισμου του...Βγαινει συνεχως μια ποσοτητα καυτού αερα με αποτελεσμα να νιωθεις οτι εισαι μπροστα απο ενα αεροθερμο... Ειναι φυσιολογικο αυτο ή υπαρχει περιπτωση να συβαινει κατι ? Σημειωνω οτι εκτος απο αυτο που αναφερω δεν εχω παρατηρησει κατι αλλο... Υπαρχει καποιος που να εχει τη συγκεκριμενη οθονη και να μπορει να μου απαντησει ωστε να ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι?
Ros_Original Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Θα βγώ λιγάκι off-topic αλλά επείδη με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο μονιτορ αν μπορείς pm με τις εντυπώσεις σου (και ένα review αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση για όλους τους ενδιαφερόμενους)
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ολες οι LCD βγαζουν θερμοτητα αλλα αυτο που λες ειναι υπερβολικο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Παντως η 17ρα LCD μου η Philips ανετα γινοταν και καλοριφερ για τα χερια μου αμα ηθελε... ενω η LG (19") ισα που ζεσταινεται...
babogiallos32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 mipws eisai poli konta? ειμαι στο μισο μετρο περιπου αλλα το θεμα ειναι αν ειναι φυσιολογικο για τη συγκεκριμενη οθονη να ζεσταινεται τοσο... Και γω ειχα πριν μια lg1715 η οποια ηταν μονιμα παγωμενη... Παντως κατεβασα τη φωτεινοτητα στο 65% και τωρα δεν δειχνει να ζεσταινεται...
babogiallos32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Θα βγώ λιγάκι off-topic αλλά επείδη με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο μονιτορ αν μπορείς pm με τις εντυπώσεις σου (και ένα review αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση για όλους τους ενδιαφερόμενους) Εδω και 3 μηνες περιπου εψαχνα για οθονη 20 wide...Ειχα καταληξει στις εξης: dell 2007wfp,samsung 215tw και την nec... Διαβασα απειρα reviews συγκριτικα κλπ... πως καταληξα στο να παρω τη nec? a) samsung 215tw (υπερβολικα παραπονα για input lag, δεν ξερω αν τελικα ειναι απλα υπερβολη αλλα δεν ηθελα να ρισκαρω) β)η dell με τις τελευταιες revision δεν δειχνει να παρουσιαζει προβληματα αλλα.... τελικα το ηθελα πολυ αυτο το glossy AS-IPS panel της nec και ετσι απλα με κερδισε... Πρωτες εντυπωσεις: Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου γιατι η αποδοση χρωματων ειναι αψογη, η γωνιες θεασης πλησιαζουν το τελειο, tο input lag απλα απουσιαζει, η οθονη ειναι φοβερα ξεκουραστη στο διαβασμα, οι χαρακτηρες ειναι ευκρινεστατοι (πολυ σημαντικο για μενα) και τα gaming - dvd movies ειναι απλα απολαυση... Το θεμα glossy ειναι καθαρα υποκειμενικο... Αλλοι το μισουν αλλοι το λατρευουν (μεση κατασταση δεν υπαρχει) Εγω προσωπικα το λατρευω, (ειδικα την αποδοση του στο μαυρο) αν και ημουν διστακτικος με ολα αυτα που διαβαζα (ηταν το μονο σημειο που με εμποδιζε στο να την αγορασω μια και δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω το glossy opti clear panel της απο κοντα... ) Ολα αυτα που διαβαζα περι αντανακλασης κλπ απλα δεν ισχυουν..Την οθονη την εχω δοκιμασει με πηγες φωτος φυσικες και μη και δεν βλεπω καμια αντανακλαση... Φυσικα οταν ειναι σβηστη ειναι ανετα καθρεφτης για τη γυναικα και την κορη μου αλλα αυτο δεν με πειραζει... Παντως ειναι σιγουρα υποκειμενικο το glossy και καλο ειναι καποιος πριν προβει σε αγορα glossy panel να το δει απο κοντα...(υπαρχουν πολλοι που δεν το αντεχουν) Αρνητικα? α) το glossy panel (υποκειμενικα παντα) και η τσουχτερη τιμη της (530? οταν με 410? παιρνεις πχ samsung 226bw σιγουρα αποθαρυνει πολλους) Εγω προσωπικα δεν το μετανιωσα και πιστευω οτι αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω της (φοβερη ποιοτητα κατασκευης, να ευχομαστε να υπαρχουν για πολλα χρονια ακομα εταιρειες οπως η nec...) Οποιος θελει να με ρωτησει οτιδηποτε ειμαι στη διαθεση του...
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ας μην συγκρινουμε την NEC σαν κατασκευαστρια με την SAMSUNG.... Εχω την 215TW και την 206BW και σε καμια δεν ειχα προβλημα. Τωρα στο τι ειναι καλο το Glossy panel δεν γνωριζω...Ισα ισα που ειναι και ευκολο στις αντανακλασεις....
babogiallos32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ας μην συγκρινουμε την NEC σαν κατασκευαστρια με την SAMSUNG.... συγνωμη αλλα απο που σου προκυπτει οτι συγκρινω nec με samsung? Εγω απλα ειπα "να ευχομαστε να υπαρχουν για πολλα χρονια ακομα εταιρειες οπως η nec..." Εχω την 215TW και την 206BW και σε καμια δεν ειχα προβλημα. το οτι δεν ειχες εσυ προβλημα δεν σημαινει οτι δεν εχουν αντιμετωπισει χιλιαδες αλλοι προβλημα με το input lag της συγκεκριμενης οθονης 215tw. απλα γραψε στο google "input lag 215tw" και θα μαθεις πολλα... μπορεις να γραψεις και στο youtube 215tw input lag και να δεις και βιντεακι... Φυσικα εγω οπως ειπα και πιο πανω επιφυλασσομαι για ολα αυτα και δεν ξερω αν οντως ειναι αληθεια αντιληπτα απο το μεσο χρηστη... παρεμπιπτοντως η 215tw ειναι σιγουρα μια ποιοτικη οθονη (s-pva panel) Τωρα στο τι ειναι καλο το Glossy panel δεν γνωριζω...Ισα ισα που ειναι και ευκολο στις αντανακλασεις.... Αν διαβασεις πιο προσεκτικα θα δεις οτι λεω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα glossy...Εσυ απλα ανηκεις στην ομαδα που δεν της αρεσει...δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα... φιλικα παντα
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Φιλε μου η 215TW ειναι το μετρο συγκρισης σε παρα πολλα και καλα site γυρω στο νετ και δεν νομιζω πως θα θεωρουταν οθονη συγκρισης αλλων οθονων ΑΝ ειχε προβληματα. Εγω ποτε δεν ειδα προβλημα και εχουν περασει 8 LCD απο τα χερια μου απο το 2001 εως και σημερα, νομιζω πως θα ξεχωριζα το προβλημα ΑΝ υπηρχε. Τωρα με το Glossy δεν ειναι θεμα αντικειμενικο η υποκειμενικο για τον λογο του οτι ειναι ενα ελλατωμα της οθονης. Εν ολιγοις αν εχεις φως η ανοιχτο παραθυρο απο πισω σου την εβαψες
babogiallos32 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Τωρα με το Glossy δεν ειναι θεμα αντικειμενικο η υποκειμενικο για τον λογο του οτι ειναι ενα ελλατωμα της οθονης. Εν ολιγοις αν εχεις φως η ανοιχτο παραθυρο απο πισω σου την εβαψες και ανοιχτο παραθυρο τυχαινει να εχω πισω μου και φως... Αντανακλασεις βλεπω μονο οταν η οθονη ειναι σβηστη...οχι απλα αντανακλασεις η οθονη οπως ειπα ειναι καθρεφτης!!!! απλα αυτο ισχυει μονο οταν ειναι κλειστη... Αν το glossy ηταν ελλαττωμα τοτε γιατι καποιες εταιρειες το βαζουν? Πες μου τον λογο που πιστευεις οτι το επιλεγουν..Πιστεψε με ειναι καθαρα υποκειμενικο...αν διαβασεις και πολλα reviews θα το καταλαβεις... Οσο για την 215 και το input lag ενα θα σου πω... Δεν ειναι προβλημα για πολλους (και για σενα ) αλλα ειναι για καποιους αλλους (κυριως αυτους που παιζουν online fps)... Σιγουρα δεν ειναι προβληματικη η συγκεκριμενη οθονη επειδη καποιοι (και οχι ολοι) εχουν παρατηρησει το συγκεκριμενο προβλημα και δεν το αντεχουν... Απλα δεν κανει για αυτους... Εσυ αφου δεν εχεις καταλαβει ποτε το input lag παιζοντας καποιο online fps παιχνιδι τοτε μπορεις να εισαι τρισευτυχισμενος γιατι εχεις οντως μια απο τις καλυτερες οθονες... θα προτιμουσα να μην συνεχισουμε αλλο την κουβεντα γιατι πιστευω οτι δεν διαφωνουμε και στο τελος θα γινουμε κουραστικοι...
HellasVagabond Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Battlefield 2 , Battlefield 2142 , PlanetSide ειναι λιγα απο τα Online Fps που παιζω και ποτε δεν εχω παρατηρησει κατι..... Οπως και να εχει καλοριζικη η οθονη σου
babogiallos32 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 σ'ευχαριστω πολυ εφοσον λες οτι δεν εχεις αντιληφθει τιποτα με τα συγκεκριμενα games τοτε ισως και η ολη συζητηση για το lag να ειναι αλλη μια υπερβολη που δημιουργηθηκε απο σκληροπυρηνικους gamers... τεσπα να σε ρωτησω κατι αλλο... απο φωτεινοτητα πως ειναι η 215tw? σε κουραζει καθολου αν διαβαζεις στο 100% στο word,excel,web κλπ και γενικα σε ασπρο φοντο? Αντεχεται ή αναγκαστικα πας στο 50-55%?
Ros_Original Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 babogiallos32 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Θα σε παρακαλούσα επίσης εάν έχεις την δυνατότητα να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες από την οθόνη (με αναμμένο το φως από πίσω σου ή ανοιχτό παράθυρο) για να πάρουμε μια ιδέα. Και πάνω από όλα καλορίζικη και να την χαρείς όσο πραγματικά το επιθυμείς γιατί τελικά αυτό είναι που μένει σε καθένα από μας όταν κάνουμε μια αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.