DJ-RaZieL Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Κάνεις για πολιτικός..... HellasVagabond φυσικά και τα εμπιστεύομαι αλλά πάλι πλαγίως αποφέυγεις να απαντήσεις. Για να γίνω πιο σαφής και να βοηθήσω στο τι ακριβώς ζητάω. Έχετε μαζευτεί ποτέ όλοι οι overclockers για παράδειγμα και σε παρόμοια συστήματα να κάνετε ότι κάνετε και μετά να συγκρίνεται επιδόσεις πρίν και μετά? Στοιχεία..αποτελέσματα....πώς αλλιώς να το πώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Φιλε DJRazieL.... Απο τον τροπο που θετεις το ζητημα μου φαίνεται και δεν εχεις ασχοληθει με το oc και τα χωνεις..... Oxi οτι εγω ειμαι κανας o/cer αλλα αν μπορω με μια κίνηση να ανεβάσω λιγο την ισχυ θα το κανω και ειναι σίγουρο οτι θα δω ποσο διαφορα εχει απο πριν.... Δεν τιθεται θεμα να συγκρινουμε ολοι μαζι με stock τασεις και ρολογια... Ο καθενας ξερει πάρα πολυ καλα τι ειχε πριν και τι εχει μετα και το ποσταρει κιολας... Μονο μπακαλικη δεν ειναι η εμφανιση των αποτελεσματων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Αν ψαξει εδω μεσα θα δει πινακακια που εχω αναρτησει ανα καιρους με τις διαφορες πριν και μετα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Επισης να τονισω και το αλλο: οταν βλεπουμε οσοι κανουμε oc ή οσοι περισοτερο παρακολουθουν σαν παρατηρητες ξερουν αυτοματως αν υπάρχει διαφορα στο αποτελεσμα ή οχι γιατι πολυ απλα ξερουν απ'εξω τα αποτελεσματα των stock συχνοτητων.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DJ-RaZieL Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Αυτά τα λέω γιατί δυστυχώς είχα ασχοληθεί πολύ και μετά όταν είδα ότι δεν έχει αποτέλεσμα το όλο θέμα απογοητεύτικα και μάλιστα με αυτά που έμαθα στο ύστερο σε μάθημα που ασχολούνταν με τις εσωτερικές αρχιτεκτονικές των επεξεργαστών και το άτομο που μας το έκανε το μάθημα μόνο άσχετος δεν ήταν (δούλευε και στην Altera) έ.....με τρόμαξε γιατί όλα όσα μου περιέγραψε ΔΕΝ ήταν πράγματα που μπορεί να γίνουν αλλά γίνονται από την πρώτη στιγμή που θα πειράξεις κάτι...και πιστεψέ με η θερμοκρασία μέσα στα άλλα είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ! Αυτά στα λέω γιατί δέν μου αρέσει να ΝΟΜΙΖΩ και ούτε οι άλλοι να ΝΟΜΙΖΟΥΝ. Είναι πάγια τακτική και το εφαρμόζω και στη δουλειά μου να μήν ΝΟΜΙΖΩ...ΔΕΝ θέλω να λέω σε τέτοια σημαντικά πράγματα: Ϊσως,πρέπει, μάλλον.... Για να γίνω σίγουρος για κάτι θέλω να έχω εμπεριστατομένες αποδείξεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ο καθενας εχει μια αποψη επι του θεματος, σιγουρα.... Επισης συμφωνω οτι γινεται πολυς ντορος για το τιποτα και εχει χαθει η ενοια του oc και ολου εχουν μπει σε ενα περιεργο τρυπακι και χαλάνε χρημα για να κλοκαρουν. Σιγουρα διαφορες υπάρχουν ομως και φαίνονται ξεκάθαρα στα screenshots τα οποια ειναι validated, πρεπει να το τονισουμε αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DJ-RaZieL Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 ...και πάλι όμως το Screenshot δεν αποτελεί πανάκια τών πραγματικών επιδόσεων. Θα προσπαθήσω να σας βάλω σε σκέψεις με το εξής παράδειγμα που ξεγελάει και θα δείτε γιατί το διαισθητικό ή "με το μάτι" δεν αποτελεί ικανοποιητικό μέτρο σύγκρισης. Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ψαγμένο που έχει όλα τα comfort και κάνει OC σέ ένα πολύ καλό σύστημα. Δοκιμάζει πιο πρίν με το 3DMark και στο τέλος... ΟΚ WOW! έχει διαφορά 10FPS στο NFS 2 (λέμε τώρα....τυχαίο παράδειγμα....) Αλλά γιατί τα έχει? Απλό! Κατάφερε και έχει ανεβασμένο bandwidth στην AGP του λόγω του πειραγμένου North Bridge σε ταχύτητα. Καλά μέχρι εδώ. Έχει και μερικές 10άδες παραπάνω πράξεις κινητής υποδιαστολής στην ALU. Φοβερό το μόνο που κατάφερε είναι ένα μικρό boost στην κάρτα γραφικών. Λόγω της αρχιτεκτονικής τους τα GPU το γνωρίζω καλά ότι πραγματικά δίνουν καλύτερες επιδόσεις και μέσα απο test αλλά και πάλι έχουν προβλήματα.. Οποτε? Οπότε, δεν γνωρίζει πολλά πράγματα...οπως τί γίνεται με την σταθερότητα του συστηματός του. Τι γίνεται με τα Control Buses? Πόσο error rate έχει? (Το τυπικό είναι 10 είς την -13 bit) Θα αντέξει άραγε το πυρίττιο την μεταστοιχείωση που υποκειται σε τέτοιες πιέσεις για τέτοιες συχνότητες ή θα γίνει κυριολεκτικά χώμα η CPU? Και άλλα πολλα.....που σίγουρα οι ειδικευμένοι στο χώρο μπορούν να σας εξηγήσουν με μεγάλη ακρίβεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Φιλε μου ΑΝ μπορεσει καποιος να παιξει απαιτητικο παιχνιδι για 1-2 ωρες χωρις να κολλησει αυτο ειναι το καλυτερο τεστ για σταθεροτητα...Εγω αυτο κανω...Ακομα και τα orthos δεν ειναι οτι καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Aρα το θεμα δεν ειναι η πιστοποιηση αλλα τα αποτελεσματα της αυξησης της συχνοτητας κτλ... Ενα παρομοιο θεμα εθεσε ενα φιλαρακι τις προαλλες.. Το στανταρ ειναι ενα, οτι ενα μικρο περιθωριο πάντα υπάρχει.. Πάντα Τα περισσοτερα συστηματα δεν ειναι rock stable... Εμενα πχ το συστημα μου ετσι οπως ειναι τωρα δεν εχει σφάλματα... Δεν εχει βγάλει σφαλμα στο orthos για 24ωρες.... Σε αλλους βγάζει σφάλμα αλλα δεν εχουν προβλημα και να κανει καμια επανεκιννηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_son20 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 esi mporeis na apodikseis mia xoma cpu? oxi tpt exw enan athlon500 o/c sta 700 edo kai 9 xronia...akoma den ton exw tha thapsei.... ps: einai 24/7 monima to mixanima kai 100% cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DJ-RaZieL Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Το μικρό περιθώριο είναι σχετικό.... Τέλος πάντων δηλαδή με λίγα λόγια εσείς μου λέτε ότι το κάνετε για το όσο αντέξει...και ότι δώσει. Άρα στην ουσία καταλήγουμε πάλι στην λογική ότι το OC δέν είναι το ανέβασμα των επιδόσεων αυτό καθέ αυτό αλλά το πέδεμα στο να πιάσεις κάτι το παραπάνω μαζί με όλα τα παρελκώμενα του τί παθαίνει ένα σύστημα και τί χάνει. Γιατί μεταξύ μας εάν το error rate για παράδειγμα ανεβεί αρκετά και τα control buses χάσουν το σωστό χρονισμό πιο αργό θα είναι το σύστημα γιατί θα αναγκάζεται να επανεκπέμπει για να διορθώνει ιnstructions.... Τώρα πιστεύω να μπήκατε στο πετσί. Εάν βέβαια όλα τα παραπάνω τα λαμβάνετει υπόψιν και δεν αναφέρεστε στο OC σαν τρόπο για να ανεβάσεις επιδόσεις αλλά σαν τεχνικές με τα ΜΕΝ και τα ΔΕΝ που ίσως να βοηθήσουν με τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ τους.... Ε ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ! Να τα ξεκαθαρίζουμε όμως αυτά! Γιατί ο κόσμος άλλα νομίζει. Καλός η κακός η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και παιχνιδιάρα και τέτοιες μικροδιαφορές έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Γιατί μεταξύ μας εάν το error rate για παράδειγμα ανεβεί αρκετά και τα control buses χάσουν το σωστό χρονισμό πιο αργό θα είναι το σύστημα γιατί θα αναγκάζεται να επανεκπέμπει για να διορθώνει ιnstructions Ενταξει τωρα τα παραλέμε, ειναι πιο γρηγορο. Εδω οι εταιριες κλοκαρουν και πουλάνε κλοκαρισμενα....(βλεπε καρτες γραφικων) Το παράδειγμα που εφερες για το error rate ολυ διαφερει στην πράξη.... Επισης ειναι αξιο να αναφερθει πρωτα το error rate tou O/S που δινει εντολες στο hardware και μετα του τελευταιου.... Tωρα οσο για electromigration και αλλα αποτελεσματα τη πράξη δεν φαινονται γιατι μεχρι τοτε θα εχεις αλλαξει αλλους 7 cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DJ-RaZieL Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Εν πάση περιπτώση..... Καταλήξαμε όμως στο να ορίσουμε τι είναι η διαδικασία αυτή... Όχι για να μήν συνεχίσουμε να νομίζουμε... By the way που το γνώριζες το electromigration μουσίτσα? ;-) Χαχαχά.Δικός μας? Μηχανικός? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Σιγουρα υπάρχουν αποτελεσματα αλλα δεν προκειται ποτε να τα δει καποιος γιατι πολυ απλα θα εχει αλλάξει επεξεργαστη - καρτα μεχρι τοτε... Να το πουμε με αλλα λογια χαζη ειναι η intel και η καθε intel ενω ανεβαινει παραπανω ενα cpu (πχ 6300) να μην το πουλησει σαν 6400 και να βγαλει παραπανω απο το να το πουλησει σαν 6300? Οχι βεβαια απλα δεν θα αντεξει οσο νομιζει αυτη οτι πρεπει να αντεξει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.