Προς το περιεχόμενο

OC και Επιδοσεις

iced

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eπειδη ο madsc ηρθε με δακρυγόνα βγάζω αυτο θεμα πάλι στη επιφάνεια

Παρακαλώ οχι flames, πεστε μονο την αποψη σας

Aπο DJ-RaZieL

Overclocking και επιδόσεις???

Μιλάτε συνέχεια σε αυτό το forum για επιδόσεις και overclocking.

Σας ρωτώ λοιπόν πόσοι από εσάς έχουν δεί δραματική διαφορά σε συστήματα desktop που θέλετε να παίζουν games υψηλών απαιτήσεων...

Εγώ προσωπικά ποτέ! Μάλιστα είχα αφιερώσει κάποτε ένα τεράστιο post για τα προβήματα που προκαλεί το overclocking...άλλο βέβαια που πήγατε να με φάτε....

Όμως ΔΕΝ είδα ποτέ κανένα να παραδώσει αυθεντικά στοιχεία που να δηλώνει ότι το overclock του έκανε το PC πύραυλο και να με πείσει να το κάνω κι εγώ. Τα προβλήματα που θα δείτε σίγουρα είναι πιο πολλά από τις επιδόσεις...εάν αυτές αυξάνουν που πολύ αμφιβάλω.

Το μόνο που σίγουρα είδατε όλοι όσοι το έψαξαν πιο πολύ είναι κάποιες πράξεις κινητής υποδιαστολής λίγο πιο γρήγορες...ΟΧΙ όμως και πάλι κάτι το ΤΡΑΓΙΚΟ....

Τέλος για να μη σας κουράζω, η αστάθεια σε ένα σύστημα δέν με προκαλεί στο να το πιέσω για να κερδίσω μερικές ψωρό Instructions/sec ειδικά μάλιστα όταν αυτές δέν μου δίνουν αυτά που θα ήθελα να περιμένω!

Γιατί λοιπόν να πιέζω και να αποσταθεροποιώ ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς θα χάσει σε επιδόσεις - για να είμαστε ρεαλιστές - με την πίεση, παρά θα κερδίσει, λόγω των παραπάνω και όσον είχα αναφέρει σε εκείνο το ρημάδι το post μου κάποτε ως qtgeo.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Οταν ομως εχεις δωσει (οπως εγω) 450Ε για καρτα γραφικων (Χ1800ΧΤ, το κορυφαιο μοντελο κααααποτε), και τωρα ενω εχω συνηθισει 2 χρονια με OΛΑ highest και στα νεα games ζοριζεται ασχημα σε αυτες τις ρυθμισεις, και αντι να παρω vga ΤΩΡΑ γιατι να μην την ζορισω ετσι ωστε να κρατησει ενα εξαμηνο ακομα (χρονος ΥΠΕΡαρκετος για να εχει βγει και ο ανταγωνισμος στην 8800.........).

Δημοσ.

Η ερωτησή μου και πάλι είναι απλή.....

Είδες διαφορές στις επιδόσεις?

Έχεις στοιχεία που το αποδυκνείουν αυτό?

Απλά πράγματα.....

Δημοσ.

ΠΑΝΤΑ βλεπεις διαφορες ΜΟΝΟ οταν το μηχανημα σου πασχει οσο αφορα ταχυτητα. Ετσι ενω ΠΡΙΝ το OC σε ενα παιχνιδι μπορει να ειχες 20fps Average με ενα καλο OC τοσο του CPU οσο και των μνημων και του GPU μπορεις χαλαρα να φτασεις τα 30fps...EKEI NAI θα δεις διαφορα.

Τωρα αν στο μηχανημα πιανεις 60fps average και με το OC πας 80 τοτε OXI δεν θα δεις διαφορα, η θα δεις με μεγαλη δυσκολια.

Δημοσ.
Η ερωτησή μου και πάλι είναι απλή.....

Είδες διαφορές στις επιδόσεις?

Έχεις στοιχεία που το αποδυκνείουν αυτό?

Απλά πράγματα.....

Στην πράξη δεν ειδα καποια διαφορά, και το περιμενα.... Στα benches ειδα περιπου 10%

Οταν ομως ο αλλος αγοράζει εναν 6300 και τον πάει στα 2,7 απο 1,8 βλέπει διαφορα, ειναι σίγουρο αυτο....

Δημοσ.

Πάρα πολύ ωραία η θεωρία βρε παιδιά αλλά αυτό λεω.....

Έχετε στοιχεία που να το δηλώνουν αυτό?

Εγώ πρωσοπικά με θυμάμαι στην ηλικία των 17 που είχα φαγωθεί με το Overclcking αλλά απογοητευόμουν με τις μικροδιαφορές...

Πόσο μάλλον τώρα που τα στπύδασα και καταλαβαίνω πολλά πράγματα παραπάνω!

Εσύ λοιπόν HellasVagabond τί έκανες και τί διαφορές είδες?

Πρακτικά και απλά!

iced το 10% το λές εμπειρικά ή το δοκίμασες μέσα απο εξαντλητικά tests?

Είπαμε να κάνουμε μια συζήτηση και να μιλήσουμε πρακτικά!

Δημοσ.

Φιλε μου σου εξηγησα ηδη....Overclock κανω απο το 94 ασχετα αν το ΚΑΛΟ overclock αρχισαμε ολοι να το κανουμε με τους Pentium 2.

Ας παμε ομως στο τωρα.

Με το μηχανημα που εχω ΔΕΝ μπορω να δω διαφορες...Πολυ απλα γιατι παιζω τα παντα στο MAXIMUM και εβγαζα σχεδον σε ολα πανω απο 60fps average...Οποτε τι να δω σαν διαφορα οταν εκανα OC CPU , GPU και μνημες ??

Σου εξηγησα ποτε θα δεις διαφορα.

Δημοσ.
Έχετε στοιχεία που να το δηλώνουν αυτό?

Καθε μέρα βλέπεις τα στοιχεια... Οταν βλεπεις ενα σκορ στο 3Dmark κτλ ειναι σίγουρα με πεθαμενο το pc στο oc....

Δημοσ.

Άρα HellasVagabond θα μπορούσες να μήν έχεις δεί και καθόλου....

Εφόσον δεν μπορείς να δοκιμάσεις ότι το γεγονός είναι αληθεινό.

Απλή λογική.Δέν γνωρίζω το αποτέλεσμα μετά την διαδικασία άρα είμαι 50% ναι και 50% οχι.

Συμφωνούμε?

Για αυτό λέω ότι στα χέρια μας πρέπει να έχουμε ακριβή και πειστικά αποτελέσματα για να κρίνουμε!

:-)

iced χωρίς να θέλω να γίνω σπασίκλας.....όχι πολύ :-p

αλλά δεν μου απαντάς με τιμές και δοκιμές.

Δέν μπορώ να κρίνω!

Δημοσ.

DJ-RaZieL τι σε κανει να πιστευεις οτι ο αλλος δεν μπορει να σου δειξει οτι το pc ειναι πιο γρηγορο με το oc? Σαφώς ειναι πιο γρηγορο..... Τωρα αν αξιζει να δωσεις παραπάνω χρημα για να δεις αυτη την διαφορα ειναι αλλο θεμα και σίγουρα ξεφευγει απο την εννοια του oc....

Δημοσ.

Παλι δεν καταλαβες...

ΔΙΑΦΟΡΕΣ υπαρχουν....Βαλε Fraps, θα δεις στο δικο μου μηχανημα πχ απο 60fps πριν να πηγαινει 80fps μετα..θα δεις αποδειξεις οτι ανεβηκε σε επιδοσεις αλλα με το δικο σου ματι ΔΕΝ θα τις δεις, αυτο σου λεω.

Μην μπερδευεις το οτι ΔΕΝ θα τις δεις με το οτι ΔΕΝ θα υπαρχουν.

Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη εγώ μιλάω για επιστημονικές μεθόδους.

Ουτε μπακάλικα με το μάτι ούτε με την διαίσθηση μου..ούτε άν πιστεύω η όχι!

Αυτά είναι θέματα της Εκκλησίας.....

Εγω μιλάω για μαθηματικά για Benchmarks και στατιστικές μετρήσεις.

Υπάρχουν?

Εάν ναι ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να τις μελετήσουμε.

Εάν ΟΧΙ.....ΔΩΡΩΝ ΑΔΟΡΩΝ!

Δημοσ.

Τι παραπάνω θες απο δυο screenshots (to ena xoris oc και το αλλο me oc) με 3δμαρκ cpuz ολα validated? η απο ενα rendering στο cinebench?????

Eπισης τι παει να πει μπακαλικα, σε πληροφορω οτι τα μπακαλικα pots δεν μετρανε σε φορουμς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...