Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός και registry.

omnislash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω εξωτερικό σκληρό όχι για χαζοαρχεία φωτογραφίες κτλ αλλά για να τρέχω προγράμματα σε διαφορετικούς υπολογιστές.Απ όσα διάβασα καταρχήν πρέπει να του κανω format σε ntfs.Επιπλέον αν εγώ εγκαταστησω κάποια προγράμματα σε αυτόν θα μπορώ να τα τρέχω σε pc που δεν είναι εγκατεστημένα;Και αν κάποια χρειάζονται registries των windows τι γίνεται;Θα εγκαταστήσω windows και σε αυτόν;Γίνεται επίσης να μπουτάρουν τα windows από τον εξωτερικό γιατί τα vista δεν το κάνουν.Αν ήξερε κάποιος τι γίνεται και με διανομές inux (πχ ubuntu ) αν μποτάρουν αυτές από εξωτερικό;

Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μη δώσω 100 ευρώ τσάμπα:?

Δημοσ.

Αν θα τρέχουν τα προγράμματα σε αλλον υπολογιστή, χωρις εγκατασταση, εξαρτάται απο το προγραμμα και τον τρόπο εγκαταστασης, οχι απ το δίσκο.

Το office και το visual studio, και πολλά άλλα δεν θα τρέχουν.

O firefox , opera, και πολλά άλλα θα τρέχουν.

Μπορεις να δοκιμάσεις τι τρέχει,και τι οχι, βάζοντας τα προγράμματα σε ενα flash usb stick πριν αγοράσεις σκληρό. αν τρέχουν απ εκεί, θα τρέχουν και με εξωτερικό σκληρό.

format σε ntfs, Δεν ειναι αναγκαίο, αλλα συνίσταται αν τον χρησιμοποιεις σε windows, ειναι μεγάλου μεγέθους ( 30 gb+), και θα βαζεις μεγάλα αρχεία ( 4gb+ ) οπως ολοκληρα dvd.

Nα μπουτάρουν τα windows από τον εξωτερικό, κανονικά δεν γινεται, και δεν υπάρχει λόγος, αφου θα ειναι και πολύ αργός (σε usb).

ισως βρεις με καποια κολπα τρόπο, αλλα λεω να μην μπλέξεις.

Μερικές διανομές Live Linux, μπορεις να τις βάλεις σε flash stick, και να μπουταρεις οποιοδήποτε pc υποστηρίζει, boot from usb.

Γραψε με περισσότερες λεπτομερειες τι ακριβώς θελεις να κανεις, για πια προγράμματα μιλαμε, γιατι να τα τρεχεις απ τον external, κλπ...

γιατι αφου κανεις λογο μία για vista, ntfs, μία για linux, δεν καταλαβα ποιος ο σκοπός της έρευνας.

Δημοσ.

Φίλε random φχαρισυώ για τις πληροφορίες.Αφού δεν τρέχουν οffice αι visual studio φαντάζομαι δε θα τρέχουν ούτε java "compilers" αλλά ούτε και rdbms.Οπότε θα το αφήσω .

Γραψε με περισσότερες λεπτομερειες τι ακριβώς θελεις να κανεις, για πια προγράμματα μιλαμε, γιατι να τα τρεχεις απ τον external, κλπ.

Θέλω να τα τρέχω κάποια προγράματα από το σκληρό σαν τα προαναφερθέντα για να μη βγει το γνωστό σφάλμα της mysql που δε σε αφήνει να συνδεθείς η διάφορα βοηθητικά της ibm και κυρίως η μπλε οθόνη μετά το upgrade των windows.Αφού δεν μπουτάρουν και τα xp το αφήνω.

Μερικές διανομές Live Linux, μπορεις να τις βάλεις σε flash stick, και να μπουταρεις οποιοδήποτε pc υποστηρίζει, boot from usb.

χμμ καλώς μάλλον θα ανοίξω θέμα στο linux.Επειδή μέσα σε ένα partition έχω βάλει τα xpsp2 και δεν με αφήνει να κάνω άλλο γι αυτό το ήθελα.Να χα και linux και xp στο ίδιο pc.

Δημοσ.

πολυ μπλεξιμο με μηδαμινα αποτελεσματα.αν μιλαμε για windows....

τι εννοεις δεν σε αφηνουν τα XP sp2 να "κοψεις" partition?

Δημοσ.
τι εννοεις δεν σε αφηνουν τα XP sp2 να "κοψεις" partition?

Με αφήνουν αλλά είναι μόνο 8mb!!.Τι να εγκαταστήσω εκεί:confused: Τα υπόλοιπα 120gb είναι δεσμευμένα αφού εκεί έχω εγκαταστήσει τα xp.Εχω ακούσει για partition manager αλλά σε γνωστό μου το βγαλε μετά από λίγες μερες μπλε οθόνηκαι ναγκάστηκε και έκανε format.

Δημοσ.
Με αφήνουν αλλά είναι μόνο 8mb!!.Τι να εγκαταστήσω εκεί:confused:

ωχ θεε μου....:shock:

Τα υπόλοιπα 120gb είναι δεσμευμένα αφού εκεί έχω εγκαταστήσει τα xp.Εχω ακούσει για partition manager αλλά σε γνωστό μου το βγαλε μετά από λίγες μερες μπλε οθόνηκαι ναγκάστηκε και έκανε format.

δοκιμασε partition magic και κοψε κανονικα τον δισκο...δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα ειναι δοκιμασμενο δεκαδες φορες....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...