kebinB Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Το σεπτέμβριο εγκαταλείπω την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα Αγγλία, Μέτα από της αιτήσεις μου κάνανε offer 3 πανεπιστήμιά για το course της αρχιτεκτονικής τα οποία είναι : - Greenwich - SouthBank - University of east london δεν έχω κάποιο φίλο συγγενή που να φοίτησε στα συγκεκριμένα άλλα θα ήθελα να ακούσω δίκες σας γνώμες ή τη έχετε ακούσει γι'αυτα και να μου πείτε πια θα ήτανε η καλύτερη επιλογή στην ποιότητα σπουδών και σε πιο θα περάσεις καλύτερα φιλικά Κωνσταντίνος
zazik Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 http://education.guardian.co.uk/universityguide2005/table/0,,-5163901,00.html
Γηρυόνης Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Σπούδασα στο Greenwich, είναι πολύ όμορφο πανεπιστήμιο (αν και αυτό εξατάται σε ποιο campus είσαι, αν είσαι στο cutty sark θα περάσεις φανταστικά) και με πολύ καλές υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, υπολογιστές κλπ), το δε Greenwich είναι απίστευτη περιοχή, πολύ όμορφη, πολύ κοντά στο κέντρο (ζώνη 2) και στα docklands, με πολλούς φοιτητές (εκεί κοντά είναι και το Goldsmiths university) και (όπως όλες οι περιοχές στο Λονδίνο) με πάρα πολύ πράσινο. Το μόνο κακό είναι ότι γύρω γύρω από το Greenwich οι περιοχές είναι λίγο dodgy π.χ. Deptford, Peckam, New Cross κλπ. To Southbank είναι πιο κέντρο και είναι κοντά στο Elephant & Castle αν δεν κάνω λάθος. Σπούδαζε ένα φιλαράκι μου εκεί αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο καλό είναι στην αρχιτεκτονική.
UmbertoJeco Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Καλησπερα φιλε μου, Και γω σε λιγο καιρο φευγω απο την Ελλαδα με προορισμο την Γλασκωβη, στο Glasgow "Mackintosh" School of Architecture, ειναι παρα πολυ καλο Πανεπιστημιο, 1ο στην Σκωτια και 3ο στη Μεγαλη Βρεττανια για αυτον τον τομεα, αν εχεις θεση στο UCAS η δεν κανεις την αιτηση σου μεσω αυτου, στειλε ενα γραμμα, αν και μπορει πλεον να εχει κλεισει θεσεις. Τωρα, για τα Πανεπιστημια που εχεις δηλωσει, το University of East London ειναι σιγουρα το καλυτερο, βεβαια εξαρταται και πως βλεπεις εσυ την Αρχιτεκτονικη σαν ατομο, το UEL ειναι art oriented school, επομενως εαν σε ενδιαφερει κατι τετοιο η επιλογη αυτου ειναι πολυ καλη. Το Greenwich ειναι ομορφο Πανεπιστημιο οπως προαενεφερε ο φιλος αλλα κατα την γνωμη μου (βεβαια δεν ξερω σιγουρα γιατι δεν εχω σπουδασει εκει) δεν ειναι και ιδιαιτερα καλο, τουλαχιστον βαζοντας το στην ζυγαρια με το UEL. Εν κατακλειδι η επιλογη ειναι δικη σου με την πρωτη σκεψη σου να ειναι πως θελεις να σπουδασεις την Αρχιτεκτονικη, θα ηθελες περισοτερο ως θεωρια? ως τεχνη? ως μηχανικη? Παντως οπως προειπα θεωρω πολυ καλο Πανεπιστημιο το East London και αν σου εχει κανει offer σκεψου το σοβαρα να πας.
joskem Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για σπουδές στην Αγγλία, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια εποχή γίνονται περίπου οι αιτήσεις. Δηλαδή του χρόνου εγώ θα κάνω την αίτηση, αλλά πότε πρέπει να αρχίσω? Ξέρω ότι κοντά στο Μαρτη λήγουν οι προθεσμίες, αλλά ποτε ξεκινούν? Σεπτέμβρη? Οκτώβρη? Κυρίως θα με ενδιέφερε να μου πείτε για μεταπτυχιακές σπουδές!!
kebinB Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2007 αυτα ειναι ερωτηση πανω στο δικο μου thread!
BIAP Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Eχω σπουδασει αρχιτεκτονικη σε london southbank university και εκανα μεταπτυχιακο στο university of east london. Απο το πρωτο δεν αποκομισα τις καλυτερες εντυπωσεις απο αποψη οργανωσης, και μπορω πλεον εκ των υστερων να σου πω, οτι θεωρω απλη τυχη το οτι ειχα καθηγητες ορισμενους αξιολογους ανθρωπους που περασαν απο το συγκεκριμενο ακαδημαικο περιβαλλον. Στα τελευταια ετη φοιτησης αλλαξαμε και κτιριο,μετονομαστηκαμε και σε london southbank αλλα απλως αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως. Δεν υποτιμω σε καμια περιπτωση τις γνωσεις που αποκομισα, μη σου μεινει τετοια εντυπωση, αλλα με πολυ κοπο λογω κακης οργανωσης. Στο east τα πραγματα ηταν διαφορετικα, και οχι απλως επειδη σε μεταπτυχιακο επιπεδο ειχα περισσοτερη εμπειρια. Βρηκα πιο αρτιο περιβαλλον, προσωπικο εξυπηρετικοτερο, απειρως πλουσιοτερη βιβλιοθηκη, και παρολο που εμενα σε κεντρικη περιοχη, ηταν χαρα μου το ταξιδακι docklands. Ως προσεγγιση καθαρα στο αντικειμενο μας, το east ειναι πιο κοντα στην εννοια της τεχνης, κατι που ισως αρχικα σε δυσκολεψει, αλλα στην πορεια θα δεις οτι μετραει θετικα στο δημιουργικο της υποθεσης. Εξαλλου, σκοπος ειναι να μαθεις να αναζητας πηγες και να σκεφτεσαι πολυαριθμες προτασεις. Το οικονομικο της υποθεσης θα το μαθεις πολυ αργοτερα, και το πολεοδομικο δικαιο της οποιασδηποτε χωρας στην οποια θα εργαστεις θα το ανακαλυψεις στην πρακτικη του εφαρμογη, ο,τι και να σου πουν στο πανεπιστημιο ποτε δεν θα ειναι αρκετο. Αν χρειαζεσαι περισσοτερες πληροφοριες στειλε πμ με τις ερωτησεις σου. Εμενα γνωμη μου ειναι, αν δεν το εχεις ηδη κανει, να περασεις μια βολτουλα απο απο τα πανεπιστημια που σε ενδιαφερουν, να μιλησεις με παλαιοτερους φοιτητες τους, με προσωπικο και να δεις τις εγκαταστασεις τους και τον τροπο που ειναι οργανωμενοι, ειναι στοιχεια που θα επηρεασουν τη φοιτητικη σου ζωη. Επισης, εφοσον σε ενδιαφερει η αναγνωριση Ελλαδα, προσεξε πολυ το προγραμμα που θα επιλεξεις, ωστε να μην εχεις προβληματα με δοαταπ.
blind_gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 απο τα 3 προτα ποθ αναφερερες δεν θα πηγενα σε κανενα θα ξοδευεις τοσα λεφτα πανε σε κανα πανεπηστιμιο τοθλαχιστον που θα ακσιζει.ta 3 που αναφερες,ειναι απο τα χειροτερα ολης της αγγλιας!!! στο oxford brookes px ειναι μια καλη λυση για περισσοτερα http://www.hero.ac.uk/rae
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.