patrickdrd Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους! Επειδή πειραματιζόμουν πρόσφατα με τις ρυθμίσεις υποτίτλων του ConvertXtoDVD, θα ήθελα τις γνώμες/απόψεις σας... Κατ'αρχήν αυτές στις οποίες έχω καταλήξει για την ώρα είναι οι παρακάτω: Αλλά: 1) Τα Arial 26 Bold πως σας φαίνεται; Είναι μεγάλα; Υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν απέξω; Απλά, έχω μικρή τηλεόραση (δωματίου) ουσιαστικά και είπα να τους διαβάζω σχετικά άνετα! Ή μήπως χρειάζομαι οφθαλμίατρο; 2) Στο rendering το "NO word wrap" πιστεύω πως είναι το καλύτερο γιατί στις άλλες επιλογές μπορεί να δεις και γραμμή με μόνο μια λέξη μέσα! 3) Margin Vertical είναι καλά; Ή είναι πολύ χαμηλά; 4) Επίσης, χρησιμοποιώ Opaque box για να μην καλύπτονται οι δικοί μου ελληνικοί υπότιτλοι με τυχόν ξένους. Περιμένω τις απόψεις σας! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
speedy23 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Ξεχασε το 26 αμεσως.Θα σου πεταγονται απ'εξω σιγουρα.22 ειναι το καταλληλο.
kastel Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Οι ρυθμίσεις εμφάνισης υποτίτλων είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής. Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ ποτέ Bold, Shadow και το Outline στο 1, ίσα να διακρίνονται οι υπότιτλοι πίσω από λευκό φόντο. Η μη χρήση του Bold στη γραμματοσειρά σου δίνει το δικαίωμα να μεγαλώσεις λίγο τους υποτίτλους.
patrickdrd Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 ούτως ή άλλως φίλε kastel, shadow και outline δεν εμφανίζονται (από το convertxtodvd) όταν χρησιμοποιείς opaque box, όσο για την γραμματοσειρά, μου είχες προτείνει arial 24, αλλά δεν ξέρω, μου φαινόντουσαν σχετικά μικρά, αλλά πολύ λεπτά, αδύνατα, ισχνά, θα πειραματιστώ με τα arial 24 bold και vertical 33 και θα σας πω, γιατί μετά από δοκιμή είδα ότι από το πλαι βγαίνουν εκτός όταν είναι μεγάλες οι προτάσεις και πολύ χαμηλά
kastel Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 ...όσο για την γραμματοσειρά,μου είχες προτείνει arial 24, αλλά δεν ξέρω, μου φαινόντουσαν σχετικά μικρά, αλλά πολύ λεπτά, αδύνατα, ισχνά,... Γι' αυτό λέω ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν υποτίτλους είναι ανάλογες με τις προτιμήσεις του καθενός. Καμία ρύθμιση δεν είναι λάθος και καμία δεν είναι ιδανική. Το arial 22 bold που αναφέρει ο speedy23 είναι σωστό. Αν δε βάλεις bold μπορείς να φτάσεις μέχρι 24 έτσι ώστε ο υπότιτλος να μη βγει έξω. Σε άλλη γραμματοσειρά το 24 μπορεί να είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, μιας και το μέγεθος διαφέρει μεταξύ γραμματοσειρών.
kastel Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μη ρωτάς κανένα. Εσένα τι σου λέει; Αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, τότε είναι καλά. Οι οδηγοί και οι υποδείξεις να ξέρεις ότι είναι "μπούσουλας". Παίρνουμε τα βασικά και τα προσαρμόζουμε στις δικές μας απαιτήσεις. Καλό πάσχα να έχεις με υγεία. Φιλικά KasteL.
patrickdrd Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά φίλε kastel για τις απαντήσεις, απλά ρωτάω αν το χρησιμοποιεί κάποιος και μπορεί να μας μει αν είχε ποτέ πρόβλημα, εγώ μεγαλύτερο θα το ήθελα, αλλά αν μου πείτε ότι γενικά δεν θα χω ποτέ πρόβλημα με αυτό, θα βάλω αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.