xpapias Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Γειά χαρά. Πρώτο μου post σ'αυτό το forum - δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου κάποιος mac εξάλλου - οπότε θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες βασικές απορίες μου. Πρώτα απ΄ολα θα ήθελα να ρωτήσω, με το software πως τη βγάζετε; Θα σας φανεί χαζή ίσως σαν ερώτηση, όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλές εφαρμογές αναφέρονται σε Windows άντε Linux. Για mac τι γίνεται - και το σημαντικότερο υπάρχουν freeware εφαρμογές; Επειδή επίσης έτυχε να δω από κοντά κάποιους τύπους που ασχολούνταν επαγγελματικά (σε ακαδημαϊκό μάλιστα επίπεδο) με προγραμματισμό, οι οποίοι και χρησιμοποιούσαν mac - τι γλώσσες προγραμματισμού υποστηρίζονται σε αυτούς; Πχ μπορεί να γράψει κανείς συμβατό κώδικα σε C / Perl και με τι πρόγραμμα; Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από PC σε Mac. Με το "μετάβαση" εννοώ από το κόστος για αγορά ενός αξιοπρεπέστατου desktop/laptop εώς και την εξοικείωση με το λειτουργικό, την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν, την υποστήριξη σε hardware, αναβαθμίσεις κλπ. Συγγνώμη αν ρωτάω πολλά, όμως σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά ενός υπολογιστή και οι Mac μου φαίνονται καλή ευκαιρία.
xalia Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Εντελώς τυχαία για perl έπεσα χτες πάνω σε http://www.apple.com/downloads/macosx/development_tools/activeperl.html για τα άλλα freeware υπάρχουν άπειρα, take a look http://www.macupdate.com υποστηρίζονται όλες σχεδόν οι γλώσσες, τώρα για .net τα άλλα παιχνιδάκια της MS μη περιμένεις και πολλά. Υπάρχει ένα project που έχει ξεκινήσει για linux αλλά δε ξέρω σε τι στάδιο είναι τώρα…
ManosBar13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 ...Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από PC σε Mac. Με το "μετάβαση" εννοώ από το κόστος για αγορά ενός αξιοπρεπέστατου desktop/laptop εώς και την εξοικείωση με το λειτουργικό, την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν, την υποστήριξη σε hardware, αναβαθμίσεις κλπ.... 1)Κόστος.Κατά τη γνώμη μου αξίζει κάθε λεπτό του το MacBook Pro μου!!!Εκτός από το ότι είναι καταπληκτικά μηχανήματα,δεν τρως καθόλου χρόνο και χρήμα για service,ιούς και τα σχετικά...Δεν σου σπάει τα νεύρα ΠΟΤΕ!Ίσα ίσα που το ερωτεύεσαι.... 2)Εξοικείωση.Η μετάβαση θα σου φανεί πολύ εύκολη,ειδικά αν ασχοληθείς με το σύστημα μία μερούλα το πολύ.Να ψάξεις το μηχάνημά σου.Και θα βρεις πολλά καινούρια πράγματα που θα σου κάνουν εντύπωση...Αν σου δημιουργηθεί απορία εδώ είμαστε εμείς! 3)Επίλυση προβλημάτων.Άσε τους μηχανικούς της Apple να ψάχνουν.Εσύ να ευχαριστηθείς την τελειότητά τους. 4)Υποστήριξη σε Hardware.Αναφέρεσαι σε πολλούς τομείς.Γίνε πιο συγκεκριμένος.Πάντως πλέον με τις USB και Firewire τα περισσότερα δουλεύουν μια χαρά! 5)Αναβάθμιση.Εδώ ίσως να είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα.Σε laptop ισχύουν τα ίδια πράγματα...Μόνο RAM και σκληρός.Σε desktop δεν μπορώ να σου μιλήσω με σιγουριά,όσον αφορά τους επεξεργαστές και τις GPU.Αλλά λογικά θα είναι όλα δυνατά... Για περισσότερες πληροφορίες http://www.apple.com
xpapias Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μάλιστα. Για software θα μπορεί να με βοηθήσει ο θείος από Αμερική ή να το ξεχάσω;
Thresher Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δεν κατάλαβα γιατι απο την αμερική ??? Δλδ απο Ελλάδα δεν σου κάνει ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.