Προς το περιεχόμενο

ATI R600 Ready to Ship

HellasVagabond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγω ειμαι ανοιχτος σε ολα οσο αφορα την ενημερωση.

John εγω βγαζω 12108 στο 3dmark06 και με τους 97.94 εσυ ποιους εχεις ?

3D Mark 2006=12388 points

Με τους 101.02beta αλλά έχω την 8800GTX χρονισμένη στα 630/1950 οπότε λογικό να υπάρχει μια πάρα πολύ μικρή διαφορά αφού έχουμε την cpu μας στα ίδια Ghz overclock-αρισμένη

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να σε ρωτησω κατι? Γιατι αγορασες μια καρτα γραφικων που βγαινει με υποστηριξη dx10 εφοσον τα παιχνιδια σου υποστηριχουν εμχρι dx9?

Γιατί για τον χρόνο ζωής της 8800 ούτως ή άλλως δεν θα υπάρξουν πραγματικά D3D10 παιχνίδια. Και αν αυτό σε μπερδεύει μπόρεσα επιτέλους να παίξω παιχνίδια όπως το Oblivion που σάπιζαν στο συρτάρι και τώρα το έπαιξα χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς.

΄Η αν το θέλεις πιο απλουστευμένα: αγόρασα την 8800 ΟΧΙ για την D3D10 συμβατότητά της, αλλά για την πάνω από διπλάσια ταχύτητά της σε D3D9.0 παιχνίδια με ταυτόχρονα αισθητή αύξηση ποιότητας απεικόνισης.

Η nvidia μαγκες απλα εβγαλε καρτες που οταν αρχισουν να υπαρχουν στην πιατσα παιχνιδια με υποστηριξη dx10 δεν θα μπορουν να ανταπεξελθουν ικανοποιητικα ....και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι που κινηθηκαν προς αγορα καποιας 8800 συντομα θα την πουλησουν....μπορει η ati να μην εχει κυκλοφορησει καποια ακομη αλλα και οι nvidia που κυκλοφορησαν σε παιχνιδια με δυνατοτητες dx9 χρησιμοποιουνται ισως σε παιχνιδια με υποστηριξη dx10 να δινουν βασικες και μονο δυνατοτητες...και τοτε ποιος σας ακουει.... Τοτε ξαφνικα η ati θα γινει θεος! Ολα αυτα δεν τα λεω επειδη στηριζω την ati ή οποιαδηποτε αλλη εταιρεια αλλα σε ολα αυτα υπαρχει ενα κρυφτουλι, καθε εταιρεια ακολουθει μια πολιτικη και εν προκειμενω η nvidia οροιδευει τον κοσμο και η ati περιμενει την αντεπιθεση...

To συμπέρασμα ότι οι G80 θα έχουν πρόβλημα με D3D10 και οι R600 θα είναι κατά πολύ καλύτερες από που το έβγαλες ακριβώς;

Το ότι οι δεύτερες ίσως να έχουν κάποια προτερήματα με D3D10 δεν θα μου έκανε και τόσο τεράστια εντύπωση, αλλά πρώτον θα πρέπει να αποδειχθεί και δεύτερον το ότι θα υπερέχει κατά ένα ποσοστό Χ μιας ανταγωνιστικής λύσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τελευταία θα είναι και εντελώς άχρηστη.

Που λοιπόν και κάτα πόσο υπερέχει θεωρητικά η R600 και σε ποιά σημεία κατά την ταπεινή σου άποψη θα καλύπτει πάνω από τις βασικές προδιαγραφές του D3D10 ακριβώς;

Αν δεν έχεις σαφής απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις ή έστω εσωτερικές πληροφορίες από την AMD απευθείας, μάλλον θα ήταν σοφότερο να περιμένεις να δεις αν το τι θα ευχόταν ο καθένας τελικά αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα.

Δημοσ.
Απλά υπομονή...πιστεύω η απόδοση στο Crysis θα είναι το μεγάλο μέτρο σύγκρισης και μάλλον εκεί ποντάρει η ATI. Θα ανέβουν τρελά οι μετοχές της από 1 άριστη απόδοση στο παιχνίδι που αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ...;)

Πάω στοίχημα, ότι το μισό φόρουμ περιμένει το Crysis για να αναβαθμίσει :)

Δεν θυμάμαι η Crytek να είναι από τους ISV που "παραμελεί" η NVIDIA, μάλλον το αντίθετο.

Να ξαναπώ ότι τα ίδια τα παιδιά της Crytek δήλωναν και δηλώνουν ότι το Crysis είναι καθαρόαιμο D3D9.0 παιχνίδι; Σαφώς και θα έχει D3D10 path, αλλά μέχρι να το κάνει κανείς και όλα τα άλλα παιχνίδια πραγματικά D3D10 παιχνίδια απέχουν έτη φωτός.

Σαφώς θα τα ονομάσουν D3D10 games και σαφώς θα φέρουν τα ανάλογα paths κάποιες βελτιστοποιήσεις ταχύτητας για όλες τις D3D10 κάρτες, αλλά τίποτα το εξωπραγματικό.

Δημοσ.
2048 ??? Δεν το κοιταξα αλλα βλεπω επισης πως 30+ ιντσων οθονες εχουν παρα παρα παρα πολυ λιγα ατομα.

Αν ο Lafas εχει 30+ ιντσων οθονη παω πασο.

Γιατί πάνω από 19" έχουν πολλά άτομα? Εδώ στο άλλο POst μου μιλούσαμε για τις οθόνες μερικοί κολημένοι για εμένα(δεν μιλάω για επαγγελματίες) πάνε και σκάνε για 19αρι monitor τόσα λεφτά που έπαιρναν 22άρι και θα είχαν και ρέστα...

1)Αν το θέλεις πιο απλουστευμένα: αγόρασα την 8800 ΟΧΙ για την D3D10 συμβατότητά της, αλλά για την πάνω από διπλάσια ταχύτητά της σε D3D9.0 παιχνίδια με ταυτόχρονα αισθητή αύξηση ποιότητας απεικόνισης.

2)To συμπέρασμα ότι οι G80 θα έχουν πρόβλημα με D3D10 και οι R600 θα είναι κατά πολύ καλύτερες από που το έβγαλες ακριβώς;

1) Ακριβώς αυτό που είχα πει και πιο πριν... Την ίδια απάντηση έδωσα...

2) Έχω ακούσει ότι η κάρτα δεν υποστηρίζει καλά το DX10. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά με το δεν υποστηρίζει καλά μου ακούγεται λίγο, ότι υποστηρίζει 8 κιλά DX10 έναντι 12κιλών DX10 που υποστηρίζει το R600...

Γενικά για να τελειώνουμε... Υπάρχει πρόβλημα με 8800GTX και DX10? Θα μου πεις "που να το ξέρω... Δεν το έχω δει..." Απλά ρωτάω. Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι η κάρτα δεν νομίζω ότι θα παίξει ποτέ με DX10, καθώς όπως και εσύ είπες αν κατάλαβα καλά ότι τότε θα είναι κάπως παλιά.

Τέλος όσον αφορά το R600 και τις συγκρίσεις... Το θεωρώ λίγο άτοπο... Φυσικά και θα είναι καλύτερο το R600 πιστεύω προς όλες τις απόψεις. Νεο αίμα είναι, αυτό μας έλειπε να ήταν σχεδόν ίδια σε επιδόσεις με την 8800GTX! Άργησε που άργησε να είναι "απλά λίγο καλύτερη?"

Όσο για αυτό με τα frames και τις διπλάσιες επιδόσεις της 8800GTX, ναι διπλάσιες είναι όταν η τελευταία συγκρίνεται με CF και σε αρκετά σημεία είναι πιο γρήγορη. Δηλαδή είναι καλήτερο να έχεις CF αντί μια 8800GTX???

Δημοσ.

Γενικα τα CF και τα SLI ΔΕΝ προσφερουν οτι θα επρεπε με βαση τα λεφτα και τις αναλογιες 1vs2 καρτων αυτο νομιζω το εχουμε εμπεδωσει ολοι εδω και χρονια.

Δημοσ.
Γενικα τα CF και τα SLI ΔΕΝ προσφερουν οτι θα επρεπε με βαση τα λεφτα και τις αναλογιες 1vs2 καρτων αυτο νομιζω το εχουμε εμπεδωσει ολοι εδω και χρονια.

Αν κάτσουμε όλοι και σκεφτούμε τις τιμές διαφόρων πραγμάτων τα οποία είναι στην κορυφή της ποιότητας (είτε είναι κάρτα γραφικών, είτε είναι Motherboard, είτε είναι οθόνη, είτε είναι RAM, είτε CPU, είτε κινητό τηλέφωνο κτλ, κτλ, κτλ...) θα καταλάβουμε ότι το καλύτερο στην κατηγορία του είναι πάρα πολύ ακριβώ σε σχέση με το μια κλάσης παρακάτω προιον. Ένας raptor σαν και αυτόν που έχω, είναι πολύ ακριβώς για αυτά που σου προσφέρει. H Striker το ίδιο, η 8800 το ίδιο... Δεν ξέρω αν μπορείτε να με πιάσετε, αλλά σκεφτήτο αυτό.

Αξίζει το SLI μόνο με την κορυφαία κάρτα κάθε φορά.......

Δημοσ.

Εγω πιστεύω Λάφα ότι υπάρχουν προϊόντα με λιγότερα λεφτά απο άλλα, που έχουν περίπου ίδιες επιδόσεις η καταλήγουν να έχουν ίδιες επιδόσεις με ακριβότερα προϊόντα ^^

Για παράδειγμα, θεωρώ "χείριστη αγορά για τα χρήματα" το Sli για τις επιδόσεις που έχει στις τιμή που έχει, ανεξάρτητως κάρτας που θα το συνδυάσεις.

Η gtx όμως με την gts π.χ τυχαίνει να έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά που να δικαιολογεί τα 100+ ευρώ που είχαν αρχικά, κατά τη γνώμη μου και τα τεστ που έχω δει πάντα (~30 fps,ίσως και παραπάνω. 8800gtx έχω δουλέψει, gts όμως όχι).

Αντίθετα, πέρσι πχ, η x1900xtx με την x1900xt 512mb είχαν τόσο μικρές διαφορές που δεν άξιζε με τπτ να δώσεις 100+ ευρώ..

Οπότε, ίσως σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων να αξίζει να αγοράσεις το πιο ακριβό και τοπ της αγοράς, σε άλλες όχι.

Πολύ σωστά λες για τον raptor και την Striker.

Δημοσ.

Αναλογικα η GTS φτανει τα ιδια clocks σε πολλες περιπτωσεις με την GTX και τα περισσοτερα RAM της δευτερης μαζι με τους περισσοτερους pixel shaders δεν μπορουν να σου δωσουν πανω απο 10fps διαφορα.

Βεβαια 10fps σε πολλα παιχνιδια ειναι ενα σεβαστο ποσο.

Δημοσ.
Για μενα δεν αξιζει ουτε το SLI ουτε το CF.

Σεβαστό. Είναι πολλά τα λεφτά... Αλλά αν έχεις την περιέργια... :)

Εγω πιστεύω Λάφα ότι υπάρχουν προϊόντα με λιγότερα λεφτά απο άλλα, που έχουν περίπου ίδιες επιδόσεις η καταλήγουν να έχουν ίδιες επιδόσεις με ακριβότερα προϊόντα ^^

Για παράδειγμα, θεωρώ "χείριστη αγορά για τα χρήματα" το Sli για τις επιδόσεις που έχει στις τιμή που έχει, ανεξάρτητως κάρτας που θα το συνδυάσεις.

Η gtx όμως με την gts π.χ τυχαίνει να έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά που να δικαιολογεί τα 100+ ευρώ που είχαν αρχικά, κατά τη γνώμη μου και τα τεστ που έχω δει πάντα (~30 fps,ίσως και παραπάνω. 8800gtx έχω δουλέψει, gts όμως όχι).

Αντίθετα, πέρσι πχ, η x1900xtx με την x1900xt 512mb είχαν τόσο μικρές διαφορές που δεν άξιζε με τπτ να δώσεις 100+ ευρώ..

Οπότε, ίσως σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων να αξίζει να αγοράσεις το πιο ακριβό και τοπ της αγοράς, σε άλλες όχι.

Πολύ σωστά λες για τον raptor και την Striker.

Aκριβώς αυτό λεω. Ότι κάτι με λίγο καλύετερες επιδόσεις κοστίζει πολύ παραπάνω. Δεν πάει αναλογικά. Αν όμως τα βάλουμε κάτω, λίγο εδώ λίγο εκεί λίγο παραπέρα κερδίζεις στο τέλος πολύ σε ταχύτητα!

Αναλογικα η GTS φτανει τα ιδια clocks σε πολλες περιπτωσεις με την GTX και τα περισσοτερα RAM της δευτερης μαζι με τους περισσοτερους pixel shaders δεν μπορουν να σου δωσουν πανω απο 10fps διαφορα.

Βεβαια 10fps σε πολλα παιχνιδια ειναι ενα σεβαστο ποσο.

Είναι διαφορετικές οι κάρτες GTS και GTX. Δεν σημάινει κάτι επειδή η πρώτη ίσως φτάνει τη δεύετερη στα Clocks. Για εμένα συμφέρει ή να αγοράσει κάποιος GTX ή GTS με 320ΜΒ. Η μεσαία νομίζω ότι κακή αγορά για τα λεφτά της.

Δημοσ.
Η GTS με την GTX ειναι ιδια ακριβως καρτα με την διαφορα των pixel shaders και της εξτρα μνημης

Δηλαδη μονο εκει βλεπεις διαφορα? Ευρος μνημης? RΟPs? TMUs?

Ειπες μεγαλη πατατα φιλε.....

Δημοσ.

Αν κατσουμε να ξεψυρισουμε τον καθε GPU δεν μας φτανουν 10 σελιδες.

Κοιτα τα χοντρα χοντρα που παιζουν ρολο στις επιδοσεις.

Φερε μου μια 8800GTX στα 612/1512/1910 οπως η 8800GTS μου να τρεξουμε BenchMarks μεχρι 1650χ1080 ( Παραπανω λιγοι εχουν ) και μολις δεις την διαφορα στις επιδοσεις ειμαι σιγουρος πως θα συμφωνησεις μαζι μου οταν λεω πως η μονη σοβαρη διαφορα ειναι οι pixel shaders και η εξτρα μνημη.

Δημοσ.

HellasVagabond μονο ψίλες δεν ειναι οι διαφορες που σου ειπα!!!!

Επισης δεν θεωρω καθολου σοβαρα τα benchmarks ωστε να γινουν benchmarks. Σε παιχνιδια ναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...