Προς το περιεχόμενο

ATI R600 Ready to Ship

HellasVagabond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συγκεκριμενη η X2900 XT (βασισμενη στο R630/RV630) θα συναγωνιζεται την 8800 GTS, ή θα ειναι στην μεσαια κατηγορια nvidia 8600 ?

RV630@65nm = Radeon X2600XT

vs.

G84@80nm = GeForce 8600GTS

-------------------------

X2900XT = R600@80nm

512MB GDDR3 (και ναι θα ανταγωνίζεται κάρτες του τύπου 8800GTS/640MB).

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πριν είχα μια 7800GTX και από τον περασμένο Νοέμβριο μια 8800GTX. Διπλασιάστηκαν (τουλάχιστον) οι επιδόσεις μου και ταυτόχρονα η ποιότητα απεικόνισης. Δηλαδή τι θα έπρεπε να περιμένω; Δεκαπλάσιες επιδόσεις; ΄Οχι ότι δεν θα το ήθελα, απλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ του εφικτού και ανέφικτου.

Πέρα από το D3D9.0 τι ακριβώς περιμένεις να δεις σε οποιαδήποτε D3D10 GPU στα επερχόμενα παιχνίδια; Αμφότερες εταιρίες είχαν και έχουν προβλήματα με τους οδηγούς για Vista, στην δε 8800 έχουν γίνει αρκετά βήματα προς το καλύτερο εν τω μεταξύ (για D3D10 πάντα).

Να σε ρωτησω κατι? Γιατι αγορασες μια καρτα γραφικων που βγαινει με υποστηριξη dx10 εφοσον τα παιχνιδια σου υποστηριχουν εμχρι dx9? Η nvidia μαγκες απλα εβγαλε καρτες που οταν αρχισουν να υπαρχουν στην πιατσα παιχνιδια με υποστηριξη dx10 δεν θα μπορουν να ανταπεξελθουν ικανοποιητικα ....και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι που κινηθηκαν προς αγορα καποιας 8800 συντομα θα την πουλησουν....μπορει η ati να μην εχει κυκλοφορησει καποια ακομη αλλα και οι nvidia που κυκλοφορησαν σε παιχνιδια με δυνατοτητες dx9 χρησιμοποιουνται ισως σε παιχνιδια με υποστηριξη dx10 να δινουν βασικες και μονο δυνατοτητες...και τοτε ποιος σας ακουει.... Τοτε ξαφνικα η ati θα γινει θεος! Ολα αυτα δεν τα λεω επειδη στηριζω την ati ή οποιαδηποτε αλλη εταιρεια αλλα σε ολα αυτα υπαρχει ενα κρυφτουλι, καθε εταιρεια ακολουθει μια πολιτικη και εν προκειμενω η nvidia οροιδευει τον κοσμο και η ati περιμενει την αντεπιθεση...

Δημοσ.

Απλά υπομονή...πιστεύω η απόδοση στο Crysis θα είναι το μεγάλο μέτρο σύγκρισης και μάλλον εκεί ποντάρει η ATI. Θα ανέβουν τρελά οι μετοχές της από 1 άριστη απόδοση στο παιχνίδι που αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ...;)

Πάω στοίχημα, ότι το μισό φόρουμ περιμένει το Crysis για να αναβαθμίσει :)

Δημοσ.

Η Nvidia εδωσε την δυνατοτητα σε οσους δεν ειχαν καλες καρτες και ηθελαν να αναβαθμισουν να το κανουν και ταυτοχρονα να εχουν και μια DX10 καρτα κατι που δεν εκανε η ΑΤΙ και απο πανω την λεμε και στην Nvidia....

Δημοσ.
Η Nvidia εδωσε την δυνατοτητα σε οσους δεν ειχαν καλες καρτες και ηθελαν να αναβαθμισουν να το κανουν και ταυτοχρονα να εχουν και μια DX10 καρτα κατι που δεν εκανε η ΑΤΙ και απο πανω την λεμε και στην Nvidia....

QFT

Δεν χρειάζεται ένα DX10 παιχνίδι για να δικαιολογηθεί η αγορά μιας 8800 κάρτας,την στιγμή που προσφέρει τόσο καλές επιδόσεις στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια

Δημοσ.

Crysis demo λένε,χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Μα έλιωσα στα γέλια. Fake μου φαίνεται πάντως,περιμένω για επίσημα όταν με το καλό βγουν. Ότι θα είναι γρηγορότερη η Χ2900XTX θα είναι αλλά μου φαίνονται ψεύτικα τα Crysis results εμένα,ειδικά όταν έχουν την 2900ΧΤ αντί της 2900ΧΤΧ :lol:

PS: Στο 3D Mark 2006 βγάζω 12300points και ήδη σε μερικά παιχνίδια είμαι GPU limited. Αν η Χ2900ΧΤΧ δεν είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από την 8800GTX τότε να την βράσω :P

Δημοσ.

Μωρέ μακάρι η beta να τρέχει κι έτσι μάλιστα σε default 8800GTX,αλλά κάτι μου λέει ότι είναι faked. Θα είναι ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ πραγματικά να μην είναι faked,αλλά προτιμώ να περιμένω official benchies γιατί και πριν μερικούς μήνες είχαν βγει κάτι πρώιμα benchies (προτού ανακοινωθεί το delay στις κάρτες της ΑΤΙ) που πάλι είχαν το Crysis και τελικά βγήκαν ψεύτικα. Αν όμως βγουν αληθινά τότε δεν βλέπω καν τον λόγο να πάω σε ΑΤΙ,μου αρκεί να τρέχει με 60fps το Crysis σε 1280x960 + 4xFSAA + 16xAF (μακάρι μακάρι :D)

Δημοσ.

Lemuria προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου το DX10 γιατί αργεί πολύ ακόμα.

Την κάρτα την πήρα, πολύ απλά επειδή μου προσφέρει στην ανάλυση (1680 x 1050) που παίζω όλα τα φίλτρα στο full και όλα τα Details. Mια τόσο δυνατή κάρτα την αγοράζεις για να έχεις καλή ποιότητα στα games και όχι υψηλό frame rate. Eννοώτας πάντα πως εκεί που άλλες κάρτες με τόσο καλή ποιότητα από τα φίλτρα και τα Details γονατίζουν με αυτή τα έχεις και δεν τραβάς κανένα ζόρι.

Επίσης νομίζω και είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη πως παιχνίδια γραμμένα σε DX10 όταν έρθουν και η 8800, αλλά και το R600 θα έχουν παλιώσει. Όχι σε σημείο να μην μπορούν τα παίξουν, αλλά σε σημείο που δεν θα σπέρνουν όπως τώρα... Όσο για το ότι άργησε η ATi στο λανσάρισμα της κάρτας μπορώ να πώ ότι απλά έκανε κάποιες χιλιάδες πωλήσεις παραπάνω η nVidia. Φυσικά εμένα κάτι τέτοιο δεν με ενδοιαφέρει καθώς με νοιάζει απλά να παίζω όμορφα τα games μου... στα @@ μου εμένα πόσα έβγαλε η εκάστοτε εταιρία.

Αiluros πιστεύεις ότι αξίζει SLI 8800GTX μέχρι το πολύ τέλος καλοκαιριού, ή τότε θα έχει βγει μια κάρτα πέρα από Αti που θα είναι πιο γρηγορη και πιο φθηνή από SLI με 8800GTX? Γενικά ποια η γνώμη σου για την 8800GTX και για την 8800GTS320MB?

Δημοσ.
http://www.bilgiustam.com/?p=125

Για μενα ως τωρα η 2900XT ειναι σκετη απογοητευση.....

Βεβαια η ΧΤΧ θα τρεχει πιο γρηγορα αλλα θα κανει και ενα 600ε :)

katse na kykloforisei prwta kai meta tha doume ta apotelesmata twra tpt den einai sigouro,distixws h ATI to exei kathisterisei poli apo avolh se anavolh paei :roll:

Δημοσ.

Εγω ειμαι ανοιχτος σε ολα οσο αφορα την ενημερωση.

John εγω βγαζω 12108 στο 3dmark06 και με τους 97.94 εσυ ποιους εχεις ?

Lafas λες η ΑΤΙ να καταφερει να βγαλει καρτα καλυτερη απο 2χ8800GTX ? Ποτε ειδαμε τετοια διαφορα επιδοσεων για να δουμε τωρα απο αντιπαλες εταιρειες ?

Δημοσ.
Kala re paidia... apo ta Tourkika site tha enimeronomaste tora... eleos ~

Αν ήταν ελληνικό θα ταν πιο έγκυρο, ε??

ΕΛΕΟΣ γι αυτά που λες πες καλύτερα....

ό,τι να ναι ο καθένας...

-------

Επι του θέματος, θα δείξει...η λογική λέει οτι θα ναι καλύτερες οι ΑΤΙ, το ΑΝ και ΠΟΣΟ, ίδωμεν σύντομα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...