Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Βρε θηρίο, τις έφαγες και τις 7 seasons; :-)

Έχω ψιλοκολλήσει στην τρίτη (προσπαθώ να δω περί τις 5-6 σειρές ταυτόχρονα) και μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ η σειρά.

Διάβασα εδώ ότι, σύμφωνα με τη γνώμη μερικών μελών, αντίστοιχη (και πολύ δυνατή) είναι το The Wire...

ΥΓ: Παρακαλώ μην ξεχνάμε να βάζουμε spoilers (όπως έκανε η paschalia) όταν αποκαλύπτουμε μεγάλα κομμάτια από την υπόθεση της σειράς. :-)

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
Αστα .

Τρελλό κόλλημα .

Αλλά το τέλος με ξενέρωσε αρκετά .

Υ.γ. ποιές άλλες σειρές βλέπεις ?

Λένα, μην πεις τίποτα για το τέλος, σε έφαγα! :-)

ΥΓ: Άσε, έχω μείνει πίσω σε αρκετές σειρές. Τώρα όμως έχω στοκάρει και σιγά-σιγά καλύπτω τα κενά. Κάλυψα τους Heroes, παρακολουθώ από κοντά το Ηouse, τελειώνω το εξαιρετικό (από κάθε άποψη) West Wing, άρχισα την έκτη season του 24 για να προλάβω την αρχή της έβδομης και είμαι στη μέση του πρώτου κύκλου του Life on Mars (του αγγλικού). Αυτά. :-)

Δημοσ.

Σου στέλνω π.μ. με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ...

Υ.γ. Θέλω και άλλον δίσκο .

Θέλω να ολοκληρώσω τον Χάουζ , να βρω και να πάρω την Δυτική πτέρυγα , να ολοκληρώσω το Γκρεϋς ανάτομι , να ολοκληρώσω τις μάγισσες , να δανειστώ όλους τους κύκλους του 24 , να ολοκληρώσω το Τζεριχο .

Υ.γ.2. Υπάρχει τοπικ σχετικό με αστυνομικές σειρές ή ν'ανοιγόταν ένα ?

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Υ.γ. Θέλω και άλλον δίσκο .[...]

Έχω ήδη δύο του 1ΤΒ ο καθένας γεμάτους. Μόνο σειρές. :-)

Υ.γ.2. Υπάρχει τοπικ σχετικό με αστυνομικές σειρές ή ν'ανοιγόταν ένα ?

Ας έχουμε καλύτερα ένα topic για κάθε σειρά. Αν θες όμως να ανοίξεις ένα topic για σχολιασμό όλων των αστυνομικών σειρών ή σύγκρισή τους, με το καλό. :-)

Δημοσ.

Υ.γ.2. Εννοώ για προτάσεις αστυνομικών σειρών .

Υ.γ. (Δεν μιλάω , γιατί αν σε γκαντεμιάσω και πάθουν τπτ οι τερα δίσκοι σου θα με κυνηγάς ..) .

(Για να πρασινίσω περισσότερο , στείλε π.μ. με ποιές σειρές τους έχεις γεμίσει) .

Δημοσ.

Η 5η και η 7η ήταν οι καλύτερες σεζόν της σειρές, αυτές που την ανέβασαν ένα επίπεδο παραπάνω.

Ο Vic Mackey ήταν αυτός που ήταν από το πρώτο επεισόδιο.

Αυτό που μας έδειξε στο πρώτο επεισόδιο ήταν πολύ απλά η υπογραφή του χαρακτήρα του Vic Mackey. Ενός χαρακτήρα που σκιαγραφήθηκε άψογα κατά την διάρκεια των 7 σεζόν, που κάθε του πράξη είχε και τις αντίστοιχες συνέπειες. Το φινάλε δε, ανεπανάληπτο. Στο gtvs απλά έγραψα (δεν έχει spoilers αλλά τεσπα)

Εκπληκτικό, τεράστιο, ανεπανάληπτο και απόλυτα ταιριαστό σε όλα του series finale για μια σειρά-αριστούργημα. Μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης της σειράς, το closure και συνολικά η 7η σεζόν (ίσως και η καλύτερη της σειράς) με αφήνει με μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης.

Tι να αναλύσεις τελικά ... Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί στο νετ για το φινάλε του Shield. Πραγματικά τα λόγια είναι περιττά, η σειρά μπήκε με την έβδομη της σεζόν δίπλα στα Sopranos (που δεν έχω δει ακόμη), BSG, Wire κ.λπ.

Δημοσ.

Διαφωνώ .

Θεωρώ ότι οι δυο τελευταίοι κύκλοι έκαναν κοιλιά , ήταν ασύνδετες οι ιστορίες μεταξύ τους και γενικώς νόμιζες ότι έβλεπες σειρά μεγέθους βιντεο .

Ο Βικ των πρώτων κύκλων δεν ήταν ο Βικ των τελευταίων .

Δεν λέω ότι ήταν η Μητέρα Τερέζα, αλλά το να δούμε αυτό το τέλος .. είναι ξενέρωμα .

• Members
Δημοσ.

Παραδόξως, εμένα αυτό που δεν μου άρεσε και τόσο ήταν το

τελευταίο επεισόδιο της 5ης σαιζόν, αφού η εξέλιξη με τον θάνατο του Λεμ δεν με πολυέπεισε. Από εκείνο το σημείο και μετά, ενώ γενικά έβλεπα ευχάριστα την σειρά, κάπου δεν με έπειθαν και τόσο οι εξελίξεις. Επίσης, από ένα σημείο και μετά ο Βικ ήταν υπερβολικά καλός, και περισσότερο συμπαθής από όσο θα ήθελα. Επίσης, δεν με έπειθε το ότι πάντα κατάφερνε να ξεφεύγει, όσο κι αν τον στρίμωχναν

Για τους λόγους αυτούς μου άρεσε πάρα πολύ το φινάλε της σειράς, αφού ο Βικ

ξανάγινε η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είδαμε στην πρώτη σαιζόν και ήρθε και η απαραίτητη τιμωρία, αφού μετά από όλα όσα είχαν συμβεί, δεν θα με έπειθε καθόλου ένα happy-end, έστω και έμμεσο

Άσχετο: @paredwse, αν δεν έχεις δει ακόμη το The Wire, ξεκίνησέ το οπωσδήποτε - για μένα είναι ίσως η καλύτερη σειρά που έχω δει - και έχω δει πολλές! :o

Δημοσ.

gsarig, paschalia, λέτε ακριβώς το αντίθετο σχετικά με τον Vic και το πόσο καλός είναι ή δεν καταλαβαίνω καλά;

Διαφωνώ .

Θεωρώ ότι οι δυο τελευταίοι κύκλοι έκαναν κοιλιά , ήταν ασύνδετες οι ιστορίες μεταξύ τους και γενικώς νόμιζες ότι έβλεπες σειρά μεγέθους βιντεο .

Ο Βικ των πρώτων κύκλων δεν ήταν ο Βικ των τελευταίων .

Δεν λέω ότι ήταν η Μητέρα Τερέζα, αλλά το να δούμε αυτό το τέλος .. είναι ξενέρωμα .

Τι εννοείς σειρά μεγέθους video; Δεν έπιασα την έκφραση.

Ποιες ιστορίες ήταν ασύνδετες όμως;

Εντάξει, σαφώς μετά τον αριστουργηματικό 5ο και την συνεχή μάχη Vic/Kavanaugh, η 6 δεν ήταν στα ίδια επίπεδα, αλλά ο 7ος ίσως και να τον ξεπέρασε τον 5ο. Υπήρξαν ποτέ ασυνέχειες στην ιστορία, σεναριακές ευκολίες, χαρακτήρες που ενεργούσαν out of character;

Εντάξει, είναι άλλου είδους show σε σχέση με το Wire, που εκεί σίγουρα κανείς δεν θα βρει καμιά σεναριακή ευκολία για παράδειγμα, λόγω του ντοκυμανταιρίστικου ύφους του.

To τέλος

γιατί ήταν ξενέρωμα;

Τι θα ήθελες; Άξιζε κανένας να έχει happy end;

Δεν νομίζω ότι κανένας που έβλεπε το Shield θα ήθελε να δει ένα happy ending.

Όλοι πήραν αυτό που τους άξιζε.

O ένας αποφάσισε να αυτοκτονήσει, παίρνοντας και τις ζωές της οικογένειάς του, θέλοντας να τους γλιτώσει από αυτό που έρχεται. Άδικο τέλος φυσικά για την οικογένεια αλλά υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τα γεγονότα που προηγήθηκαν, ακόμη και το τελευταίο τηλεφώνημα με τον Vic (δεν υπολογίζει τίποτα στο πέρασμά του) δεν τον οδήγησαν μαεστρικά εκεί;.

Ο Ronnie, ο οποίος πάντα ήταν ο 4 τροχός, ήταν αυτός που πρόδωσε τελευταίος ο Vic, με αποτέλεσμα να καταλήξει αυτός στην φυλακή. Ένας χαρακτήρας που έμεινε μέχρι τέλους δίπλα του.

Όμως ο Vic κατέληξε σε μια πραγματική κόλαση, χειρότερη από οποιαδήποτε φυλακή ή ακόμη και από τον ίδιο τον θάνατο. Μία κόλαση βέβαια, που δεν αμφιβάλω ότι ίσως θα καταφέρει να ξεφύγει κάποια στιγμή, πολύ πιθανόν. Βέβαια αυτό είναι στην κρίση του τηλεθεατή, πως θα δει αυτό το φινάλε, τι σημαίνουν οι τελευταίες σκηνές.

Ο Vic είχε ελάχιστες αρχές από την αρχή της σειράς. Οικογένεια/strike team. Τίποτα παραπάνω. Τελικά πρόδωσε και τον τελευταίο σύνδεσμο με την Strike Team και έχασε και την οικογένειά του. Το μόνο καλό που σκεφτόταν και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης ήταν αυτή η αγάπη. Κατά τ' άλλα και επί της ουσίας ήταν ο διάβολος ο ίδιος.

Προσπαθώ να μην επεκτείνομαι σε διάφορα υποκειμενικά θέματα, προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα. :-)

gsarig, κατάλαβες να φανταστώ ποιος ήταν στην τελευταία σκηνή στο Shield που

συνόδευε την οικογένεια του Vic έτσι;

O Clark Johnson, o Gus o δημοσιογράφος από την τελευταία σεζόν του Wire, ο οποίος και έχει σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια Shield (και Wire) μεταξύ των οποίων το πρώτο και το τελευταίο. :-)

Α και paredwse, το Wire το ξεκινάς χωρίς να βλέπεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα, άντε καμιά κωμωδία μόνο :P

• Members
Δημοσ.
gsarig, paschalia, λέτε ακριβώς το αντίθετο σχετικά με τον Vic και το πόσο καλός είναι ή δεν καταλαβαίνω καλά;

Κοίτα, προσωπικά μου άρεσε ο Βικ των πρώτων επεισοδίων (της πρώτης σαιζόν), που ήταν πολύ αμφιλεγόμενος και δεν μπορούσες να αποφασίσεις αν τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς. Αυτό από ένα σημείο και μετά χάθηκε, ώσπου

οι πράξεις του στα τελευταία επεισόδια επανέφεραν αυτό το αμφιλεγόμενο στοιχείο (π.χ. δεν περίμενα να πουλήσει τον φίλο του)

gsarig, κατάλαβες να φανταστώ ποιος ήταν στην τελευταία σκηνή στο Shield που

συνόδευε την οικογένεια του Vic έτσι;

O Clark Johnson, o Gus o δημοσιογράφος από την τελευταία σεζόν του Wire, ο οποίος και έχει σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια Shield (και Wire) μεταξύ των οποίων το πρώτο και το τελευταίο. :-)

Α και paredwse, το Wire το ξεκινάς χωρίς να βλέπεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα, άντε καμιά κωμωδία μόνο :P

Ναι, τον θυμάμαι, αλλά δεν ήξερα ότι είχε σκηνοθετήσει και επεισόδια. Πάντως, είναι εντυπωσιακό το πόσους χαρακτήρες του Wire συναντώ κάθε τόσο σε διάφορες σειρές...

Α και paredwse, έχει δίκιο ο tony - το Wire θέλει πλήρη αφοσίωση και να του δώσεις κάποιο χρόνο στα πρώτα επεισόδια, αφού δεν είναι η κλασική σειρά δράσης, αλλά περισσότερο "εγκεφαλικό"... :-)

Δημοσ.

Tonypapadovic,

o Βικ δεν είχε αρχές μόνο όσον αφορούσε την οικογένεια και την ομάδα του .

Θυμήσου την ιστορία με την Κονι και τον Μπραϊαν .

Θυμήσου πόσο τον έπαιζε η άλλη η π...η η φίλη της Κονι για να τον τουμπάρει και να κάνει το δικό της .

Ο Βικ είχε αρχές και ήταν άνθρωπος που μπορούσες να τον εμπιστευτείς και γι'αυτό το να τελειώσει έτσι η σειρά , δείχνοντας ότι δεν ήταν παρά ένα ρεμάλι που έχει πιάσει πάτο, ήταν κάτι που άφησε άσχημη γεύση .

Και ναι . Δέχομαι ότι ήταν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα , αλλά αυτό που βλέπαμε ήταν ότι ήταν καλός άνθρωπος

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας παιδια καινουριος στο ινσομνια.

Μου συστησαν σημερα τη σειρα για να περασει ευχαριστα ο φετινος χειμωνας

και αφου εψαξα και διάβασα και τα σχολια σας,χωρις σποιλερ, μπερδευτηκα λιγο.

Αξιζει να την αρχίσω ή να μην ασχοληθω?

Υποψιν δεν ειμαι φαν αστυνομικων σειρων οπως CSI,ενώ βρίσκω πολυ υπερβολικο το 24.

Δημοσ.

Η σειρά είναι Cop drama, γενικά αν σου αρέσει η δράση dirty cops και δεν σε κουράζει η κάμερα που κουνιέται συνέχεια (γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και εσύ εκεί) :D go for it. Ξεκίνα με 2-3 επεισόδια στην αρχή και βλέπεις.

Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου σειρά, την έχω δεί τρείς φορές μέχρι τώρα. :rolleyes:

Δημοσ.

Tεράστια σειρά.

Από αυτές που από ένα σημείο κι ύστερα δε σε αφήνουν να ξεκολλήσεις

με την ένταση και τους ρυθμούς της..

Μόλις την τέλειωσα έκανα αρκετό καιρό να πιάσω άλλη σειρά..

Είναι και μένα η αγαπημένη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...