Προς το περιεχόμενο

Mba Εεδε

damian1977

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλημερα σε ολους σας!

Θα ειθελα τη βοηθεια σας σε ενα θεμα που με απασχολει...Επειδη ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ και επειδη πιστευω οτι θα χρειαστει ενα μεταπτυχιακο για τη γρηγοροτερη επαγγελματικη μου προοδο σκευτομαι να ξεκινησω ενα mba στην εεδε.

Τα πλεονεκτηματα αρκετα (χαμηλο κοστος,μαθηματα σαβ/κο κ.α.) αλλα αυτο που δεν εχω καταφερει να τσεκαρω ακομα ειναι εαν ο συγκεκριμενος τιτλος σπουδων εχει καποια 'βαρυτητα' στην αγορα εργασιας και εαν φυσικα ανγνωριζεται απο το δημοσιο.

Εαν καποιος εχει καποια πληροφορηση η ακομα καλυτερα εαν ειναι κατοχος του συγκεκριμενου τιτλου παρακαλω να με βοηθησει.

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Καλησπερα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το ΜΒΑ της http://www.icon.gr που συνεργάζεται με ξένα πανεπιστημια (leicester κ.α.) και εχει αναγνώριση και στον ιδιωτικό τομεα και πιθανών και στο δημόσιο -μετά απο εξετασεις δοαταπ -αφου θεωρείται distance-learning και οχι franchising. (Τα μαθηματα γινονται μετα τις 7 το βραδυ).

Το ΜΒΑ που κοιταξα στην ΕΕΔΕ δε γράφει κοστος. ΠΟσο σου είπανε οτι κοστιζει?

Αν σε ενδιαφερει μονο το δημοσιο, καλυτερα να δοκιμασεις την τυχη σου, στο μεταπτυχιακο ΜΒΑ του ΕΑΠ ή σε καποιο ανωτατο ιδρυμα (δεχονται αποφοιτους ΤΕΙ). Το mba-international της ασοεε εχει απογευματινά τμήματα και αναγνωριση παντου φυσικα, και το ΕΑΠ ειναι εξ αποστάσεως εκπαιδευση αλλά εχει περισσότερη βαρύτητα στο δημόσιο τομεα.

Δημοσ.

αυτή τη στιγμή κανω το ΜΒΑ μου στην εεδε, κ έτσι δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός κριτής. Απλά να σου πω οτι η εταιρεία στην οποία εργάζομαι το επιδοτεί( άρα, το αναγνωρίζει), και ότι 2 διευθυντές μετά από αει τελείωσαν το ΜΒΑ αυτό.

Στο δημόσιο δε νομίζω να έχει καμία ισχύ το χαρτί αν σε ενδιαφέρει.

ότι άλλο θέλεις,ρώτα!

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας!

Ειμαι αποφοιτος τει μηχανολογιας και δουλευω εδω και 4 περιπου χρονια στο τμημα συντηρησης μιας βιομηχανιας στα Ασπρα Σπιτια Βοιωτιας.

mariav:Το κοστος για το ΜΒΑ ειναι 4500 ευρο.Το ειδα στο site της εταιριας.Δυστυχως το μεταπτυχιακο στο ΕΑΠ 8α ηταν μια ιδανικη λυση αλλα αφενος θελει τυχη και αφετερου δεν νομιζω οτι εγω σαν τεχνολογος μηχ/γος εχω τυχη για καποιο συναφες θεματικο πεδιο.

Για την ασοεε θα ηταν παρα πολυ καλο αλλα με συζητησεις που ειχα με συναδελφους μου ειπαν οτι οι τειτζηδες απλα δεν εχουν καμια τυχη να γινουν δεκτοι.

andreaslam:Ναι σιγουρα ειναι ενα ΜΒΑ που 'ακουγεται' στην αγορα,αλλα δεν ξερω ποια θα ηταν η χρησημοτητα αποκτησης ενος τετοιου τιτλου χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα αναγνωρισης του σε περιπτωση διορισμου.Ποσο δυσκολο αληθεια ειναι?

Δημοσ.

1)το κόστος του ΜΒΑ, είναι 6800. αν πληρώσεις μετρητά έχει 5% εκπτωση,κ άλλη μια μικρή έκπτωση αν είσια ιδιώτης, κ όχι αν στο επιδοτεί η εταιρεία σου. Αν είσαι μέλος της ΕΕΔΕ από πριν,άλλο ένα 10%. πάντως,οχι 4500ευρώ,ΣΙΓΟΥΡΑ!

2)αν δεν πας σε δημόσιο πανεπιστήμιο,αναγνώριση από το δημόοσιο δεν παίρνεις! απλά εμένα ΔΕ με ενδιαφέρει ετσι κ αλλιώς το δημόσιο

3)έχω ξεκινήσει πρόσφατα,αλλά δεν το θεωρώ τρομερά δύσκολο. βέβαια, όσοι δεν είναι από οικονομικές σχολές ψιλοζοριζονται,ιδιαιτερα στα χρηματο-οικονομικά μαθήματα!το δύσκολο έτσι κ αλλιώς είναι σχετική έννοια!

Δημοσ.

λοιπόν,αντιγράφω από το μαιηλ που μου έστειλαν,πριν την εγγραφή μου εκεί:

Το κόστος του προγράμματος μπορεί να εξοφληθεί με τους εξής τρόπους

(ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ):

α)Εξόφληση με την έναρξη του Προγράμματος (έκπτωση 5%) β)1.400 EUR Προκαταβολή και σε 8 μήνες από την έναρξη του Προγράμματος σταδιακή εξόφληση (8 μήνες Χ 625 EUR) Aν η προκαταβολή είναι μεγαλύτερη μειώνεται αντίστοιχα και η μηνιαία εξόφληση.

(ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

α)Εξόφληση με την έναρξη του Προγράμματος (έκπτωση 5%) β)2.400 EUR προκαταβολή και σε δύο μήνες από την έναρξη του προγράμματος εξόφληση.

επίσης, για το πρόγραμμα σπουδών,και για κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες, check this:

http://www.eede.gr/pdf/MBA.pdf

Αν σε ενδιαφέρουν οι διδάσκοντες,πες μου να σου κάνω μια κόπια κ από αυτούς!

Δημοσ.

Αυτο με την προϋπηρεσία ισχύει στο MBA-PROF. Το απλό ΜΒΑ δε χρειαζεται προϋπηρεσία και ειναι πιο οικονομικό.

Demnian, απο τη στιγμή που το website του MBA INTERNATIONAL της ασσοεε, αναφερει οτι γινονται δεκτοι και αποφοιτοι ΤΕΙ (polytechnics), δε χάνεις τιποτα να προσπαθήσεις εκτος απο 50-60 ευρω που ειναι το παραβολο αιτησης.

Το ΕΑΠ δεχεται απο οποιοδηποτε πεδιο αποφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Προυποθεσεις εδω:

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Γίνονται δεκτοί: α) Απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι., καθώς και απόφοιτοι Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι. χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο του ΔΙΚΑΤΣΑ και ΙΤΕ, υπήκοοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.β) Απόφοιτοι Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι. χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήκοοι των χωρών αυτών. Η γλώσσα του προγράμματος είναι η Αγγλική. Κατά συνέπεια, όλοι οι υποψήφιοι, εκτός εκείνων που έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους στη Μεγάλη Βρετανία, στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Ν. Ζηλανδία και στην Ιρλανδία, θα πρέπει να αποδεικνύουν την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής με ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά :

· Πτυχίο Certificate in Advanced English (CAE) του Πανεπιστημίου του Cambridge

· Αdvanced Level Certificate in English (ALCE) της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

· Certificate in Advanced Communication Edexcel του International London Examinations ή άλλων πανεπιστημίων δημόσιου χαρακτήρα· Πτυχίο Certificate of Proficiency in English του Πανεπιστημίου του Michigan

· Test of English for International Communication (TOEIC), Educational Testing Service/Chauncey, USA (με σκορ 785 και άνω)· ΤΟΕFL (με σκορ 200 και άνω)· International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate -UCLES (με σκορ 6,5 και άνω)

· The British Council-IDP Education Austarlia IELTS Australia (με σκορ 6,5 και άνω)

· Business English Certificate-Higher (BEC Higher) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)

· με Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 (επίπεδο ʽʼάριστης γνώσηςʼʼ) ή Γ1 (επίπεδο ʽʼπολύ καλής γνώσηςʼʼ) του Ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του Ν. 3149/2003, (αν πρόκειται για Έλληνες υποψηφίους ή με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αν πρόκειται για υποψηφίους από άλλες χώρες).

Σημείωση:Όπου στα προηγούμενα γίνεται αναφορά σε:α. Πτυχιούχους Τμημάτων Πανεπιστημίων ή Α.Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι τμημάτων ελληνικών Πανεπιστημίων ή A.Τ.Ε.Ι. και οι έχοντες ισότιμους και αντίστοιχους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα. β. Πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή Α.Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή A.Τ.Ε.Ι. και οι έχοντες ισότιμους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα. Με τον όρο δε Πανεπιστήμια εννοούμε Πανεπιστημιακές Σχολές, Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο τολμών νικά. Ο κλάδος ειναι μια χαρα. Νομιζεις οτι οσοι εχουμε τελειωσει οικονομικο-διοικητικη σχολή εχουμε καλυτερο υπόβαθρο απο σενα?

Καλη επιτυχία! Παντως αμα ειναι να σκασεις πανω απο 7000 ευρω δε νομιζω οτι η ΕΕΔΕ ειναι η καλύτερη επιλογή σου. Επισης απο οσο ειδα στο site, διοργανώνει διαφορα ΜΒΑ (ΜΒΑ bath , και ενα καινουριο τωρα στην ελληνική που ξενινά 27 απριλιου).

καλη σταδιοδρομία..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...