Προς το περιεχόμενο

Κάτω μέρος τον DVD γραμμένα με το MacBook

Thresher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω παρατηρήσει τα dvd που έχω γράψει με το macbook μου, πως το κάτω μέρος του κάνει "περίεργο" χρωματισμό..

Τα ίδια dvd γραμμένα με win στο pc μου, ο χρωματισμός τους είναι ομοιόμορφος..

Ξέρει κανεις κάτι γι αυτό?

Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?

Υ.Γ. τα dvd είναι Taiyo Yuden λευκά. Αλλά και σε άλλη μάρκα... :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
Έχω παρατηρήσει τα dvd που έχω γράψει με το macbook μου, πως το κάτω μέρος του κάνει "περίεργο" χρωματισμό..

Τα ίδια dvd γραμμένα με win στο pc μου, ο χρωματισμός τους είναι ομοιόμορφος..

Ξέρει κανεις κάτι γι αυτό?

Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?

Υ.Γ. τα dvd είναι Taiyo Yuden λευκά. Αλλά και σε άλλη μάρκα... :confused:

Φανατικός χρήστης Taiyo Yuden (μέχρι πρόσφατα στα λευκά, τώρα στα ασημένια) γράφω μια χαρά, δεν έχω παρατηρήσει διαφορά από προηγούμενες εγγραφές που είχα κάνει σε PC (όταν είχα PC...).

Συνήθως τα DVD-R ξεκινούν να γράφουν πχ σε 4x ταχύτητα και από κάποιο σημείο του δίσκου και μετά συνεχίζουν σε 6x, 8x κλπ. Αυτό φαίνεται στην κάτω επιφάνεια τους σαν δακτύλιοι με ελαφρά διαφορετικό χρώμα. Το καταλαβαίνεις και αν "στήσεις αυτί" και παρατηρήσεις τον ήχο που κάνει το recorder την ώρα που γράφει. Όταν είναι να περάσει από τα 4x στα 6x, ακούγεται σαν να σταματά για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά να ξαναρχίζει με λίγο μεγαλύτερο θόρυβο (επειδή γυρνάει πιο γρήγορα).

Αυτό εννοείς όταν λες για "περίεργο" χρωματισμό? Αν ναι, είναι καθαρά θέμα hardware, δηλαδή πως ακριβώς είναι σχεδιασμένο να δουλεύει το συγκεκριμένο DVD Recorder.

georgeadams αυτό μάλλον εννοώ αλλά γιατί είναι θέμα hardware και όχι software? Δεν μπορεί δλδ να φορτώσει στο buffer και να ξεκινήσει κατευθείαν με 8x??

Ουσιαστικά το βάζω με 8x σταθερά και DAO.

• Super Moderators
paredwse ο χρωματισμός απο κάτω είναι ομοιόμορφος ?

Απ'όσο έχω παρατηρήσει, ναι. Δεν έχω δει δηλαδή κάτι που να μου προξένησε την εντύπωση του στυλ "ρε γαμώτο, γιατί πριν είναι ομοιόμορφος και τώρα είναι σαν πίτσα;"

Σου υπόσχομαι ότι θα το ξαναδώ σήμερα το απογευματάκι (όταν επιστρέψω σπίτι) και θα σου πω. :)

georgeadams αυτό μάλλον εννοώ αλλά γιατί είναι θέμα hardware και όχι software? Δεν μπορεί δλδ να φορτώσει στο buffer και να ξεκινήσει κατευθείαν με 8x??

Ουσιαστικά το βάζω με 8x σταθερά και DAO.

Είναι θέμα hardware γιατί έτσι δουλεύουν τα DVD recorder. Το 8x (ή το 16x στα νέα μοντέλα) είναι η ονομαστική μέγιστη ταχύτητα εγγραφής και όχι η πραγματική διατηρούμενη (sustained) ταχύτητα.

Αν ψάξεις στις προδιαγραφές του DVD Recorder θα το δεις (συνήθως με ψιλά γράμματα).

Σε software για Mac δεν το έχω προσέξει, αλλά κάποια προγράμματα για PC (πχ το "Alcohol 120%" ή το "ImgBurn") δείχνουν την πραγματική ταχύτητα εγγραφής ενώ άλλα (πχ "Nero") την ονομαστική.

Ναι όμως με TA NEC που έχω στα pc μου. Όλα μου τα δισκάκια είναι τα ίδια με όποιο πρόγραμμα και αν τα γράψω.

Θα δοκιμάσω με το Nero μέσο boot camp και θα δω τι παίζει και εκεί.

Λογικά αν γραφτεί ομοιόμορφα τότε παίζει το software...

Έτσι δεν είναι ??

Για να δείχνει και το nero την πραγματική ταχύτητα εγγραφής (τουλάχιστον το 6, δεν ξέρω για το 7...)...

1. Start-> Run-> type Regedit
  2. Go to "HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder"
  3. Go to Edit-> New -> DWORD Value
  4. Rename "New Value #1" to "ShowSingleRecorderSpeed"
  5. Click on it and select "Modify"
  6. Now set the value 0 to 1

Από εκεί και μετά δείχνει την πραγματική ταχύτητα εγγραφής. Και σε μένα φαίνεται η διαφοροποίηση στο χρώμα όλων των δίσκων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...