iron_dk Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Κατ'αρχή να χαιρετήσω την παρέα του insomnia και να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για τις χρήσιμες πληροφορίες που απεκόμισα διαβάζοντας. Έχοντας μόλις αγοράσει το hp pavilion dv6397ea με win vista home premium Gr αποφάσισα να εγγραφώ για να υποβάλλω κάποιες απορίες γιατί άρχισα να πελαγώνω. Λίγο τα vista λίγο η απειρία σε φορητό ... .Λοιπόν ανοίγοντας τον φορητό για πρώτη φορά ξεκίνησε η εγκατάσταση του λειτουργικού αλλά δεν ζήτησε σε καμμία φάση να γίνει ενεργοποίηση - δήλωση των vista. Πήγε κάτι λάθος; Μήπως σε λίγο σταματήσουν να δουλεύουν; .Πρέπει να δηλώσω το SN του φορητού σε κάποιο site της HP για να ισχύει η εγγύηση; Δεν βρήκα κάτι στην συσκευασία. .Μετά την πρώτη φόρτιση η μπαταρία κράτησε τον φορητό σε λειτουργία περίπου τρείς ώρες. Λέτε να έχει πρόβλημα ή θα στρώσει με τον καιρό; .Η μπαταρία πρέπει να βγαίνει όταν δουλεύει με τάση του δικτύου ΔΕΗ; .Το Office 2003, το WinZip και το WinRar δουλεύουν σε vista; Αυτά για την ώρα Ευχαριστώ (Θα προσπαθήσω να ψάξω για τις δύο πρώτες απορίες το πρωί με καθαρό μυαλό)
NKod Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Καλως σε βρήκαμε λοιπόν... 1η τελεία. -> Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με τα vista αλλά μπορείς να πάρεις ένα τηλ στην ελληνική αντιπροσωπεία της microsoft και να ρωτήσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. 2η τελεία. -> Όχι...συνήθως η απόδειξη αγοράς είναι η εγγύηση σου μιας και έχει την ημερομηνία αγοράς πάνω..τώρα αν μπεις και ψαχτείς λίγο μεσα στο site της HP και βρείς κάπου να δηλώσεισ το SN κάντο.Δέν χάνεις τίποτα. 3η τελεία. -> 3 ώρες θεωρούνται καλό κράτημα ενός laptop (εξαρτάται τί λειτουργίες κάνει).. π.χ. ένα lg Που έχω δεί κρατάει και 4 ώρες ενώ ένα acer που έχω με τα 1000 ζόρια φτάνει τη 1-1.30 ώρα (ΠΟΛΛΑ ΖΟΡΙΑ).ψάξε σε κανένα site με το συγκεκριμένο laptop να δεις πόσο λένε ότι κρατάει η μπαταρία..έτσι θα ελένξεις άν είναι φυσιολογικό. 4η τελεία -> Φυσιολογικά ΝΑΙ. λένε ότι οι μπαταρίες έχουν "μνημη". Δηλαδή ορίζουν στον εαθυτό τους πότε είναι άδειες και πότε θεωρούνται full γεμάτες. αν η μπαταρία φορ΄τιζεται αποφορτίζεται συνέχεια πέφτει ο χρόνος ζωής της. 5η τελεία -> Ναι..
insomniaK Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 H τέταρτη τελεία απαντάται στις οδηγίες χρήσης του μηχανήματος σου και γενικά ο χρόνος ζωής της μπαταρίας υπολογίζεται σε κύκλους πλήρους φόρτισης. Τελευταία, στους περισσότερους φορητούς προτείνεται σε περίπτωση μακράς μη χρήσης της μπαταρίας, η αποσύνδεση της.
xpapias Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Αυτό με την μπαταρία ισχύει σε όλους τους υπολογιστές; Νομίζω το έχω ξανακούσει, το ζήτημα είναι να μην κάνουμε καμια ζημιά...
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Καλως σε βρήκαμε λοιπόν... 1η τελεία. -> Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με τα vista αλλά μπορείς να πάρεις ένα τηλ στην ελληνική αντιπροσωπεία της microsoft και να ρωτήσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. 2η τελεία. -> Όχι...συνήθως η απόδειξη αγοράς είναι η εγγύηση σου μιας και έχει την ημερομηνία αγοράς πάνω..τώρα αν μπεις και ψαχτείς λίγο μεσα στο site της HP και βρείς κάπου να δηλώσεισ το SN κάντο.Δέν χάνεις τίποτα. 3η τελεία. -> 3 ώρες θεωρούνται καλό κράτημα ενός laptop (εξαρτάται τί λειτουργίες κάνει).. π.χ. ένα lg Που έχω δεί κρατάει και 4 ώρες ενώ ένα acer που έχω με τα 1000 ζόρια φτάνει τη 1-1.30 ώρα (ΠΟΛΛΑ ΖΟΡΙΑ).ψάξε σε κανένα site με το συγκεκριμένο laptop να δεις πόσο λένε ότι κρατάει η μπαταρία..έτσι θα ελένξεις άν είναι φυσιολογικό. 4η τελεία -> Φυσιολογικά ΝΑΙ. λένε ότι οι μπαταρίες έχουν "μνημη". Δηλαδή ορίζουν στον εαθυτό τους πότε είναι άδειες και πότε θεωρούνται full γεμάτες. αν η μπαταρία φορ΄τιζεται αποφορτίζεται συνέχεια πέφτει ο χρόνος ζωής της. 5η τελεία -> Ναι.. νομιζω οτι ολα αυτα λυνουν την καθε σου απορια
iron_dk Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω ήδη αρχίσει να δουλεύω το φορητό (πρώτη εντύπωση πολύ καλή) και οι απορίες λύνονται στην πράξη. Πάντως τα Vista πολύ μπέρδεμα ρε παιδιά. Θα την βρω την άκρη όμως. Ευχαριστώ και πάλι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
NKod Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Καλο πάσχα και σε σένα...Τα (Σ)Vista εχουν σε μεγάλο βαθμό τη λογική των XP. Μην ξεχάσεις να φτιάξεις χρήστη administrator και προσπάθησε να τ ασυνηθίσεις με τον καιρό ή βάλε XP (ασυμβατότητες On da way)... :P:P
21century Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Σε οτι αφορα τα Βιστα εχουν ενεργοποιηθει απο την κατασκευαστρια εταιρεια οταν ενσωματωνεται το λειτουργικο οποτε το μονο που χρειαζεται μαλλον ειναι η δληωση του προιοντος...
iron_dk Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Καλο πάσχα και σε σένα...Τα (Σ)Vista εχουν σε μεγάλο βαθμό τη λογική των XP. Μην ξεχάσεις να φτιάξεις χρήστη administrator και προσπάθησε να τ ασυνηθίσεις με τον καιρό ή βάλε XP (ασυμβατότητες On da way)... :P:P Δηλ. ο χρήστης (ένας και μοναδικός) που δημιούργησα όταν πρωτοξεκίνησε ο φορητός δεν είναι χρήστης administrator;
dimitris_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Καλως σε βρήκαμε λοιπόν... 1η τελεία. -> Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με τα vista αλλά μπορείς να πάρεις ένα τηλ στην ελληνική αντιπροσωπεία της microsoft και να ρωτήσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. 2η τελεία. -> Όχι...συνήθως η απόδειξη αγοράς είναι η εγγύηση σου μιας και έχει την ημερομηνία αγοράς πάνω..τώρα αν μπεις και ψαχτείς λίγο μεσα στο site της HP και βρείς κάπου να δηλώσεισ το SN κάντο.Δέν χάνεις τίποτα. 3η τελεία. -> 3 ώρες θεωρούνται καλό κράτημα ενός laptop (εξαρτάται τί λειτουργίες κάνει).. π.χ. ένα lg Που έχω δεί κρατάει και 4 ώρες ενώ ένα acer που έχω με τα 1000 ζόρια φτάνει τη 1-1.30 ώρα (ΠΟΛΛΑ ΖΟΡΙΑ).ψάξε σε κανένα site με το συγκεκριμένο laptop να δεις πόσο λένε ότι κρατάει η μπαταρία..έτσι θα ελένξεις άν είναι φυσιολογικό. 4η τελεία -> Φυσιολογικά ΝΑΙ. λένε ότι οι μπαταρίες έχουν "μνημη". Δηλαδή ορίζουν στον εαθυτό τους πότε είναι άδειες και πότε θεωρούνται full γεμάτες. αν η μπαταρία φορ΄τιζεται αποφορτίζεται συνέχεια πέφτει ο χρόνος ζωής της. 5η τελεία -> Ναι.. 4η τελεία αυτό ισχύει μόνο για της επαναφορτιζόμενες τύπου NI-MH (nikeliou-kadmiou) που θυμούνται και φορτίζουν απ την κατάσταση που είναι την στιγμή που της βάζεις για φόρτιση και περα.δηλαδη αν είναι φορτισμένη κατά 50% κα την βάλεις για φόρτιση στην επόμενη φόρτιση θα φορτίσει το μισό. Στα λαπτοπ έχουμε μπαταριές όπως στα κινητά δηλαδή LI-ON ιόντων-λιθιου που δεν έχουν το ποιο πάνω προβλημα.και μπορούμε να το φορτίσουμε όποτε θέλουμε άσχετα πόσο είναι φορτισμένο. επίσης λάθος είναι και τι ότι αν η μπαταρία κάνει κύκλο φόρτισης χαλάσει. ίσια ίσια το αντιθετο.αν δεν κάνει τον κανονικό κύκλο φόρτιση-εκ-φόρτιση και μένει συνεχεία φορτισμένη η αφόρτιστη θα βγει γρήγορα OFF.. και μόνιμα στη πρίζα αν είναι το λαπτοπ δεν υπάρχει θέμα να γίνει ζημία γιατί αν η μπαταρία φτασει στο 100& της φόρτισης, σταματά αυτόματα η φόρτιση της και μετά γίνετε συντήρηση. αλλα καλο ειναι όπως ανάφερα ποιο πανω να γίνετε ο κυκλος της κανονικά..
iron_dk Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Το μηχανάκι που πήρα έχει και web κάμερα ενσωματωμένη αλλά δεν υπάρχει πουθενά πρόγραμμα που να την χρησιμοποιεί. Στην διαχείρηση συσκευών φαίνεται εγκατεστημένη κανονικά αλλά όταν προσπάθησα να κάνω εισαγωγή εικόνας από κάμερα στο WORD βγαίνει μύνημα οτι: "δεν είναι δυνατή η σύνδεση με κάμερα ... εγκαταστήστε πάλι το πρόγραμμα οδήγησης. " Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Μήπως κάποιος με παρόμοιο HP Pavilion έχει κάτι να πεί; Ευχαριστώ
dimitris_p Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δοκιμασε να κανεις τεστ με τον Μessenger απο το (εργαλεια - ρυθμισεις καμερας web) να δεις αν εχεις εικονα εκει. μπορει οι driver να ειναι εγκατεστημενοι μια και στο συστημα οπως ειπες την βλεπει αλλα οχι το προγραμα.ριξε μια ματια στα συνοδευτικα cd αν υπαρχουν φυσικα για προγραμα καμερας.
21century Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Κοιταξε σε καποιο Φακελο του δισκου λογικα θα εχει ολα τα utilities της hp. Εναλλακτικα φιλε μου το λογισμικο για τον φορητο σου βρισκεται στον παρακατω συνδεσμο http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=el&cc=gr&dlc=el&product=3380813&lang=el# . Ελπιζω να βοηθησα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.